MINA OMDÖMEN OM KVÄLLENS LÅTAR

TICK TOCK
NINA SÖDERQUIST
En mörk röst i en tung och intensiv och lite suggestiv låt. Effektiv, men saknar en tillräckligt tydlig refräng för att gå direkt till Globen men en låt jag verkligen gillar!

WELCOME TO MY LIFE
JONATHAN FAGERLUND
javisst har vi hört detta förut. Och varför har kompositorerna inte valt Jimmy Jansson nu när man ändå försöker få det att låta så. En given hit på nästa Absolute Kidz. Säker radioplåga i P4. Artisten mycket anonym och blek. Såg honom i Nordstan på scen och fattade först efter 5-10 minuter att han faktiskt skulle tävla.

MED HJÄRTAT FYLLT AV LJUS
SHIRLEY CLAMP
Det här är vackert, känslosamt, välkomponerat. Vacker text, och en given radiohit. Men kan den vara för långsam för att funka. Men det är en typisk Shirley-låt och det borde räcka! En sång jag kommer lyssna på mmånga gånger och som kommer att vaxa enormt med fler lyssningar, Men absolut inget för Moskva.

JAG TROR PÅ OSS
SCOTTS
Jag förstår varför Linda Bengtzing tackade nej till den här. Visst är det en traditionell melodifestivallåt á la nittiotalet. Men ack så trist. Risken är stor för en nitlott i lördagens lotteri! Kan totalfloppa.

YOU'RE MY WORLD
EMILIA
En snygg och fräsch radiolåt. Inget som sticker ut på minsta sätt. Kräver nog en bra scenisk presentation för att funka men skrällen kan ligga närmare än vad vi anar. En av de två publikfavoriterna på genrepet.

STAY THE NIGHT
ALCAZAR
En fräsch och lite annorlunda låt. Kvällens bästa bidrag men räcker folkligheten till och skrämmer man bort för många TV-tittare med sitt koncept. Till och merd jag blir tveksam när jag ser deras klädval... Men går man på musikaliska kvalitéer är detta en given segrare i kväll. En låt med Moskva-kvalitéer!!!

SNÄLLA, SNÄLLA
CAROLINE AF UGGLAS
Det finns bara två lägen inför detta bidrag, svart eller vitt. Caroline lämnar inget utrymme för nyanser i reaktioner. Och jag tillhör den minoritet som faller för detta avskalade, nakna och starka bidrag. Det berör och vidrör. Men många kommer att avskräckas av Caroline.

DISCONNECT ME
MARIE SERNEHOLT
Detta är ett annorlunda bidrag, med en modern och effektiv refräng men verserna är för svaga vilket drar ner helhetsintrycket. Kvällens mest moderna bidrag och det som tillsammans med Caroline sticker ut mest musikaliskt. Gör hon en bra scenshow blir det nog andra chansen för henne.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits