En dag i SCHLAGERNS tecken!!!

Idag är det den stora högtidskvällen för oss Schlagernördar. Börjar nu halv ett med schlagerpicknick med Melodifestivalklubben sedan blir det en del schlageraktiviteter i parken, bl,a Singstar-tävling mot Vänsterpartiet innan det är dags för SCHLAGERKVÄLLEN. 28 artister varav 3 Eurovisionvinnare står på scenen, och Lill Lindfors ska vara co-host tillsammans med Mark Levengood. Det blir en höjdare...  

Ikväll hoppas jag på Sirusho, Kate Ryan, Nanne Grönvall, Ani Lorak, Maria Haukaas, Cecilia Vennersten, Maria Rådsten, Sakis Rouvas, Elena Paparizou... Och många fler. Den jag hoppas slippa är årets Eurovisionvinnare Dima Bilan!!! 

Flyttat mina inlägg hit

Hej

Nu har jag flyttat mina inlägg hit som jag gjort på Norrbottenssossarnas riksdagsblogg under den vecka som jag gästbloggar.

jag hoppas det här är nystarten på min blogg här för jag har upptäckt igen hur kul det här är:-)

Våra S-ledamöters Norbottensbänksblogg hittar ni här:

http://norrblogg.blogspot.com/

Men nu är det mest mina inlägg ni hittar där...

En höjdarkväll i parken

Jag hade verkligen kanonroligt i Pride Park igår kväll. Arbetarrörelsen står ju samlad under rubriken "We are family" på området och i tältet bredvid vårt så har man SingStar-karaoke. Tävlade mot riksdagsledamöterna Börje Vestlund (Se på mig - Jan Johansen) och Magdalena Strejffert (Håll om mig - Nanne Grönvall) och vann mot båda. I eftermiddag ska vi tävla mot Vänsterpartiet i SingStar. Gissa om vi ska vinna. När Maria kommer till parken på fredag får hon räkna med en utmaning!!!!

Nordnytt och Rapport mellan seminarierna

Mellan mina två seminarier så passade Moa Frygell från Nordnytt på att göra reportage med mig för Nordnytts och Rapports räkning. Det blev två mycket bra reportage. Är jättenöjd, verkligen nöjd och har fått otroligt positiv respons på inslaget. (Ni skulle bara sett fotografen Andreas från Rapport som Moa hade med sig. En riktig godbit som dessutom var supertrevlig)


 

När vi kom till Tantolunden för TV-intervjun så sprang jag ihop med denna inte helt okända dam... Det är alltid lika trevligt att träffa Mona. Hon är en underbar människa som är samma människa som hon alltid varit, och som hon var när hon var ute i kylan och partietablissemanget inte ville känna av henne. Det var under den tiden, 1998 var det nog, som jag lärde känna henne och det gör att jag idag kan gå fram till henne utan att känna att hon tror att man är någon som svansar runt henne för att hon är kändis. Det är skönt.


Enda bögen i byn

Igår deltog jag i en föreläsning på Kulturhuset i Stockholm, som i år fungerar som Pride House, på temat "Enda bögen i byn - om överlevnadsstrategier i glesbygd". På bilden här intill ser ni Sofie, med rötterna i Myrheden utanför Jörn, som fick Prideorganisationen att anordna detta seminarium och som dessutom fungerade som moderator på seminariet. På bilden ser ni också Micke, från Piteå, ordf i RFSL Úngdom Nord som också deltog på seminariet. Det var första gången jag träffade honom. Han var en riktigt fascinerande person, liksom Sofie:-)Seminariet blev otroligt välbesökt. Lokalen blev så full att de blev tvungen att vägra folk att delta pga brandbestämmelserna. Lite nervös blev jag när jag fick se Calle Norlén i publiken, ni vet han krönikören och textförfattaren. Det är ju alltid lite stressande med kändisar.

Personligen tycker jag att seminariet blev otroligt bra och att det blev många intressanta perspektiv och infallsvinklar. Micke är en intressant person som jag inte träffat förr.

Nu börjar min Europride

JA då är det nu dags att kasta sig in i den hektiska pridevirveln. Men jag börjar ju seriöst med de två seminarierna som jag ska medverka på. Dessutom så ska Nordnytt följa mig under en del av dagen och göra ett reportage om Pride. Ska luncha med Moa Frygell från Nordnytt och gå igenom upplägget. Det är ju tvunget vara effektivt eftersom hon ska låna fotograf från Rapport.

Hade ju redan hunnit boka lunch med Henrik, en kompis från Göteborg som numera bor i Örebro, som ska med och kolla första seminariet men jag tror nog inte han har något emot att vi träffar Moa.

Efter mitt andra semianrium i eftermiddag så blir det Pride Park i Tantolunden som gäller. Ska stå i sossarnas tält ett par timmar. Det är alltid lika kul.

Vet inte om jag kommer åt dator under dagen så det kan dröja med uppdateringar till ikväll. Orkar inte bära omkring på datorn idag då jag ska flänga så mycket fram och tillbaka.

/Bubbe

Visst är det härligt med sommarvärme

Hela den långa och kalla vintern går vi och väntar på sommaren. Vi har höga förväntningar såväl på vad vi ska hinna med och hur vädret ska bli.

Men har ni tänkt på vilken dold stressfaktor sommaren kan vara för en del.

Läste en tänkvärd artikel i någon av dagens tidningar som visserligen mer handlade om avgifter i skolan och hur de kan slå mot barn i familjer med dålig ekonomi. Men det fanns också en passus till oss lokalpolitiker om hur lite vi gör för att dessa barns sommar också ska få lite guldkant.

Det här gick rakt in i mig och jag fick mig en riktig tankeställare, för jag måste erkänna att jag inte tänkt i dessa banor förr. Och lite kallsvettig blev jag allt mitt i sommarvärmen när jag insåg hur lite vi faktiskt gör för denna grupp i samhället.

En annan stressfaktor som jag påtagligt upplever varje sommar i semestertider är helt enkelt hur jag ska hinna med att träffa alla människor jag vill träffa. I år hade jag ju den otroliga turen att jag hann med Alvesta och Göteborg på försommaren. Annars hade det varit kört. Just nu försöker jag lägga pusslet för Stockholmstiden, och det är inte lätt alls!!!

/ Bubbe eller som det står i folkbokföringen Rainer Bengt-Urban Bubbe Fransson

Jo jag har faktiskt lagt till Bubbe som namn för några år sedan eftersom nästan alla använder det och jag gillar det:-)

En jättelik utmaning kvar

Ibland så tror man att man lyckas bättre än man gör. Så är det bara. Och det är bara att inse det och försöka göra något åt det.

Ett av mina stora bristområden kompetensmässigt är att packa när jag reser. Jag lyckas alltid ta med mig alldeles för mycket. Och hälften av det jag tar med mig behöver jag inte använda. Det kan jag konstatera när jag kommer tillbaks.

Men den här gången hade jag bestämt mig för att så inte skulle bli fallet. Och den här gången tyckte jag att jag gick grymt seriöst till väga. Redan i söndags började jag skriva en lista över vad jag skulle packa och hur mycket av detta som jag sedan ska lämna i Stockholm när jag åker till Thailand. Och det kändes verkligen som om jag lyckades packa mindre än vanligt.

Döm då om min förvåning när jag checkar in väskan och den väger 24,8 kg. Till och med mer än vad den brukar väga!!! Det blir verkligen en utmaning att lämna så mycket i Stockholm att jag klarar shoppingen utan att få övervikt på planet hem till Stockholm...

Men jag ska lyckas!!!!

Äntligen ledighet...

Ja då är det äntligen dags för lite ledighet även om den riktiga ledigheten gäller från torsdag. Till imorgon är jag ännu i tjänst så att säga. Har ju seminarierna jag ska delta i under onsdagen, och det känns faktiskt underligt att säga att jag ser fram emot dem men det gör jag!

Kom att tänka på hur det kan bli ibland. Igår när jag satt och pratade i radion och Jon Kärneskog pratade om hur länge jag hade kvar till semester så var det ju i princip när han la på som jag blev fri. Jag gick direkt från kontoret när vi var klara med intervjun i radion.

Sitter just nu på Arvidsjaurs flygplats och väntar på att planet till Stockholm ska gå.

/Bubbe

Historisk händelse i måndags

Idag har HBT-socialdemokrater Sverige bildats, och detta på den kongress som hölls idag på Sveavägen 69 under ledning av partisekreterare Marita Ulvskog och LO:s vice ordförande Ulla Lindqvist.

Ordförande för organisationen blev Håkan Andersson, Stockholm, och vice ordförande Madelaine Vilgren, Ödeshög. Är inte lite stolt över att ha blivit invald som ledamot i styrelsen. Det känns verkligen som ett viktigt förtroendeuppdrag:-)

Mer om detta kan ni läsa på:
http://www.hbts.se/

/Bubbe


Seminarier i Pride House (Kulturhuset) på onsdag

Jag vill bara flagga för de två seminarier jag kommer att delta i på Pride House på Kulturhuset i Stockholm.

Kl 1415 på onsdag är det första seminariet på temat "Ende bögen i byn", vilket ska handla om överlevnadsstrategier för HBT-människor i glesbygd, med fokus hur man upplever tillvaron som HBT-människa i ett samhälle där det finns få andra öppna HBT-människor och hur man hanterar denna situation.

Det andra seminariet, kl 1645, handlar om kroppsfixeringen i HBT-communityt. Är kroppsfixeringen starkare och vad får det i så fall för konsekvenser?

Både de här seminarierna tror jag kommer att bli mycket intressanta, så finns ni i Stockholm så ta er en funderare på om ni inte ska komma och lyssna... Så vi slipper sitta där ensamma!

Intressant diskussion sista dagen på jobbet

Idag var vi några stycken som satt och fikade på kommunkontoret. Av någon anledning kom vi in på att diskutera massavrättningen i Iran. Detta ledde i sin tur in oss på en diskussion om världssamfundet och USA:s ställning. Det var en mycket givandediskussion som hade bäring på det mesta och vi hann med både andra världskriget och nazisterna, atombomberna i Hiroshima och Nagasaki, fånglägren i Guantanamo, situationen i Vitryssland med Lukasjenko vid makten ...
Ja vi hann jorden runt på den korta stunden.

Vi kunde bara konstatera att människan är en grym varelse och kan göra det mesta, och att vi lär oss fruktansvärt lite av historien. I alla fall är vi dåliga på att omsätta vår kunskap i handling.

Bubbe

Semesterrent skrivbord

Tänk att det fanns en bordsskiva under alla papper...Hade börjat tvivla på det. Men efter en dags koncentrerat arbete och lassvis med papper till återvinningen så kom detta fram!

Det känns skönt att kunna gå på ledighet och veta att skrivbordet är tomt och rensat när man kommer tillbaks i slutet av augusti.

Det gäller bara att hålla det så här tills dagen är slut så att jag inte hinner börja belamra det igen. Att jag dessutom hann plantera om blommorna på kontoret under förra veckan var ju också en bonus på mitt semesteravkopplingskonto!


/En mycket stolt Bubbe


Innelistan i söndags

Gissa om jag blev paff när jag fick ett mess från en bekant i Stockholm igår som berättade att han sett att jag låg sjua på Alex Schulmans innelista på Aftonbladet. Det var det minsta jag hade väntat mig.

Detta var alex Schulmans motivering:
Kommunalråd i Arjeplog som nu erbjuder pengar till dem som väljer att flytta till hans stad. 100 000 kronor, skattat och klart. Det enda man behöver göra är att bosätta sig i Arjeplog. "Vi har bra hålligång på vintern", försäkrar denne tok-Fransson. Jag älskar idén. Får jag 150 000 så kommer jag.

Så även om jag blev kallad tok-Fransson av Alex Schulman så tar jag det som en komplimang. Det visar att vi har blivit uppmärksammade och att han inte verkar kunna tro att det är hålligång här på vintrarna kan vi lätt överbevisa. Alex Schulman är så välkommen att besöka Arjeplog under högsäsong. Att slåss om uppmärksamheten med , som det var i år, 3000 utländska biltestare och ingenjörer, som kommer till Arjeplog, blir nog en utmaning även för honom. Vår befolkning försdubblas ju under denna period.

Alex! Du är välkommen tíll Arjeplog även om vi inte kan matcha ditt krav på 150 000kr.

PS
Gissa om jag är stolt över att slå mediagunstlingen, och min egen favorit från årets melodifestivalturné, Björn Gustafsson på denna lista!!!
Det känns som en fjäder i hatten!

/Bubbe

hits