ARJEPLOG PÅ BLOGGKARTAN

Jag har placerat min blogg i Arjeplog på bloggkartan.se

Trevlig födelsedag

Jag har haft en mycket trevlig födelsedag. Det har käkats en hel del tårta. Ikväll har mina båda bröder Peter och Pär-Lars hälsat på. Pär-Lars hade naturligtvis med sig hela familjen, Anna och barnen Linus och Linnea. Jag hade köpt en klänning som vi skulle prova på Linnea och då tog hon chansen och klädde av sig och gick till badrummet, så det var bara att bada med henne. När Linus upptäckte vad som var på G så hakade han också på.


Har fått världens finaste påsktupp av Lena och Anette. De kallade den för "Den sittande tuppen" eftersom den sitter ner. Men av deras finurliga minspel förstod jag att det fanns en vidare symbolik...


Har också fått en underbar bukett blommor av Anders och Henrik i Göteborg. Det är Anders som jag brukar bo hos i Göteborg, och som faktiskt hälsade på i Arjeplog här före jul. Henrik är en kompis till Anders som jag också lärt känna. Båda två är helt underbara människor.


Av mamma fick jag en bukett tulpaner. Födelsedagspresenten får jag först nästa helg, eftersom det fallit på Anna-Marias lott att fixa den i Umeå!


Sedan fick jag ett brev från Lippe, med en tänkvärd text på. "Gräset är grönare här, om man bara kommer ihåg att vattna det!" Något att tänka på!!! Blev så otroligt glad över detta! Hon har alltid en särskild plats i mitt hjärta!MATTIAS MÖTE MED DET OKÄNDA

Fick dessa bilder av min husfotograf Mattias Ställ. Det skildrar ett möte på vägen mellan Arjeplog och Kiruna, skulle jag tro. Och i våra biltesttrakter så trodde jag mig veta vad det var... Men tji fick jag!

Ni kommer snart att förstå!

Ren 1

Fotograf: Mattias Sandberg-Ställ

Farligt möte 2

Det verkar komma med en väldig fart!

Ren 2


Sladdande bil eller???

Vad kan det vara Mattias möter???
Ren 3


Lite närmare

Nu börjar molnen skingras...

Lite närmare

Och det var inte en sladdande biltestare på väg av vägen utan en hjord renar på väg över vägen!

Ännu lite närmare

Man kan inte säga annat än att det är mäktigtÄnnu lite närmare


Renar på väg

Ja sånt här kan man råka ut för hos oss!

Ren


QUEER AS FOLK –THE AMERICAN WAY

Ikväll börjar Canal Plus sända den amerikanska versionen av Queer as folk. Det ska bli intressant att se om den är lika bra som den engelska förlagan. Det är en av mina absoluta favortiserier!
Canal Plus ikväll 31/3 kl 22.00

HADE TÄNKT GÅ PÅ FÖRETAGARFIKAT

Jag är så himla less på den här förkylningen som inte ger sig. Jag är inte alls bra än, och bara jag rör på mig slår astman till med full kraft och jag blir helt slut. Så därför kände jag att jag inte orkade trava iväg till Lyktan på företagarfikat. Men nästa fredag ska jag absolut gå dit.

Förra fredagen så hade jag tid på Vårdcentralen och eftersom jag var tvungen inhalera två gånger så drog det ju ut på tiden så jag missade hela företagrfikat då också.


JAHA - DÅ VAR MAN HELT PLÖTSLIGT 37

Då har ytterligare ett år lagts till historien i min livshistoria. Känns visserligen inte någon skillnad mellan idag och igår men nu ska man komma ihåg att säga att man är 37... Det brukar bli fel ett tag!

Var tvungen be mamma baka tårtbottnarna till tårtan jag skulle ha till jobbet idag. Men fixade klart tårtan innan jag gick och la mig igår. Det blev en marängtårta med grädde och hjortron.

Klockan elva i går kväll började jag i alla fall baka tårtbotten till den tårta jag ska bjuda på ikväll. Så vid tolvtiden så var den äntligen gräddad. Men fick be mamma baka en marängbotten idag eftersom jag var för trött för att börja baka den när den första var gräddad. Sedan måste jag bara erkänna att jag ALLTID misslyckas med marängbotten, och mamma alltdi lyckas med den. Så det var lite självbevarelsedrift också.

Imorgon ska jag bjuda Kurt, Camilla, Andreas, Linda, Mattias, Anne-Marie, Fanny och Kicki på middag! Det ska bli en trerätters-middag hade jag tänkt. Har planerat och handlat i två veckor för den här middagen. Måste hinna in på systemet och köpa vin och portvin. Eftersom jag vill överraska så är menyn hemlig, men jag lovar att ni ska få rapport på söndag vad jag bjudit på.GREKLAND VINNER NOG IGEN

Grekland har en otroligt stark låt i år - igen! De har enorm vinstchans! En stark sångerska och en underbar låt!
Videon hittar ni här!


Intressant landstingsfullmäktige

Jag har varit på Landstingsfullmäktige onsdag, och det var ett mycket intressant möte.

De frågor som jag lyfte var den försvunna konsultverksamheten där specialistläkarna åkte ut i länet för att ta emot patienter på hemmaplan. Detta var särskilt värdefullt för de äldre som på så sätt kunde slippa långa och krävande resor. En annan fråga jag lyfte var den dåligaservicen och  komforten på komfortbussen. Och där fick jag besked av Länstrafikens ordförande att de jobbar aktivt för att få värdinnor på komfortbussen från Arjeplog och att de jobbar för bättre komfort också.


Ursäkt för det uteblivna bloggandet

Jag vill be om ursäkt för att jag inte bloggat på ett par dagar. Jag har varit i Luleå och bott på Stadshotellet. Varje gång jag försökte logga in på webblogg.se så blev jag utkastad! Så det gick helt enkelt inte att blogga. Men nu ska det bli bättring!!!

Tomas Östros tal

Tomas Östros höll ett mycket bra och inspirerande tal på vår distriktskongress i Piteå idag. Det var ett tal som präglades av Norrbottens betydelse för utvecklingen i landet, och Norrbottens betydelse som inspirationskälla för övriga partiet i valarbetet. Han tog bl.a upp att Olof Palme alltid åkte till Norrbotten i slutet av sina valkampanjer för att hämta ny ork.

Östros tog också upp bristen på gemensam politik hos Alliansen och beskrev mest deras gemensamma ansträngingar som leenden på bild, och när väl innehållet kom i Bankeryd så visade man hur hårt man kommer att slå mot "vanliga människor" genom försämringar i våra gemensamma försäkringssystem för att kunna finansiera de gigantiska skattesänkningar som de föreslår. Skattesänkningar motsvarar en femtedel av statens kostnader för försvar, skolor etc.

Östros tal präglades också i mycket hög utsträckning av internationella frågor. Till och med i så hög grad att man började fundera på om det kanske var den blivande utrikesmininstern som smygdebuterade... Ska bli intressant att se vem det blir!

I tacktalet sa den tjänstgörande kongressordföranden, Anna-Carin Glanberg, att hon kunde lova Östros en sak. Han skulle inte behöva se socialdemokrater från Norrbotten leende på bilder för vi kommer att ha så mycket att göra, och vara så på hugget, i valrörelsen att vi inte kommer ha tid att ställa upp på leende-bilder!

Underbart inspirerande kongress

Det har varit en underbart inspirerande distriktskongress för sossarna i helgen. Det känns verkligen att partiet känner att man befinner sig i medvind. Det var den mest positiva och energigivande kongress jag varit på under alla dessa år jag varit med. Det låg förväntan och framtidstro i luften hela tiden.

Pinsamt värre

Ibland så kan jag inte annat än att fascineras av hur pinsamt människor kan uppträda - och framförallt utan att inse att det faktiskt är pinsamt. Igår när St Mollys uppträdde så klev helt plötsligt herrar kommunalråd från Kiruna och Haparanda upp på scen och tog över föreställningen. Inte för att de inte gjorde det bra. De är båda mycket kompetenta musiker. Men ändå... Tänk att ta över från de som kontrakterats för att uppträda och underhålla. Deras upplägg stördes helt klart av det. Tack och lov så var de profesionella och kunde hantera situationen.

Tänk bara den omvända situationen... Om St Mollys skulle tagit över ett KS-möte från Kenneth eller Sven-Erik. Det hade de nog inte uppskattat...

St Mollys band - Nya favoriter

Igår uppträdde St Mollys band på kongressfesten, och helt plötsligt har jag fått ett nytt favoritband. Vilka underbara entertainers - och vilka musiker. Hoppas de kommer till Arjeplog snart!

Sommartid...

Att övergången till sommartid kan vara så knäckande... Är helt knäckt nu fastän klockan bara skulle varit kvart i tio om det varit igår. Men det är väl att man går upp tidigare än vanligt som gör det.

Kul med distriktskongress!!!

Det är alltid lika kul att träffa så många partikamrater från länet. Det är inspirerande och uppbyggande. Att allt sedan kryddas med intressanta politiska diskussioner gör ju inte saken sämre.

Riksdagslistan så här långt

Vid dagens distriktskongress har behandlingen av riskdagslistan påbörjats. Vid dagens slut hade vi kommit så här långt:

1. Kristina Zakrisson, Kiruna
2. Fredrik Lundh, Luleå
3. Maria Öberg, Arjeplog
4. Lars U Granberg, Piteå
5. Karin Åström, Överkalix
6. Leif Pettersson, Boden (efter votering mot Christer Wallin, Kalix)
7. Hannah Bergstedt, Piteå (efter votering mot Anna-Karin Nylund, Boden)
8. Stig Hedlund, Haparanda (efter votering mot Crister Wallin, Kalix och Sven Holmkvist Jokkmokk)

Föreslagna ferielöner

Här kan ni i Piteå-tidningen läsa om kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till lönenivåer för feriearbetande ungdom.

Busstationen - neverending story

Kan man bli så less på en fråga att man bara vill kräkas...

Joooo det kan man! Busstationen är en sån fråga.

Kolla bara in den här
artikeln....

Sitter på Stadshotellet

Och slappar framför datorn i lobbyn. Maria har gått och lagt sig och det ska väl jag också snart göra!


Mycket trevlig kväll

Jag har haft en mycket trevlig kväll med Maria. Vi har hunnit prata massor och äta en mycket god middag på Stadshotellet i Piteå. En helt fantastisk grillad oxfilé med rostade grönsaker, potatisgratäng, och en underbar sås till huvudrätt, och en formidabel gratinerad Västerbottensostcrème med ljumma hjortron och vaniljglass till efterrätt!

Årets deltagare i Eurovision Song Contest

Här hittar ni årets deltagare i Eurovision song Contest! Såväl videos som Mp3-filer!

Divorna i ESC

Här kan ni läsa om tre av de stora divorna i årets Eurovision Song Contest.

Anna Vissi är en av mina stora favoriter genom åren. Hennes "Mono i agapi" från 1982 är underbar och "Autostop" från 1980 är kul.


Ärlighet och öppenhet - eller tystnad

Jag har fått en del reaktioner på inslaget i gårdagens Nordnytt där jag kommenterade Elisabets avhopp från partiet. Inslaget kan ni se här! Kritiken går ut på att det inte finns någon anledning att kommentera grunderna för hennes avhopp, och att det inte finns någon som helst anledning att offentliggöra skälen.

Ledstjärnan för mig har varit öppenhet och ärlighet, och utifrån detta så tycker jag, att eftersom hon för mig motiverat sitt avhopp från partiet och för media hänvisar till mig, så finns det ingen anledning för mig att dölja denna information. Detta skulle endast skapa spekulationer och misstänksamhet.

För mig handlar det också om respekt för Elisabets upplevelse av situationen. Under min tid som lärare så insåg jag vikten av att aldrig ifrågasätta en elevs upplevelse av en situation utan att arbeta utifrån denna upplevelse. Det är samma sak med vuxna människor. Den egna upplevelsen är unik och oantastlig, och måste respekteras.

För mig som politiker, och människa, finns det alltid anledning att reflektera över hur olika situationer utvecklas och att reflektera över det som händer. Jag är också som person intresserad av att spegla mig i andra människor så att jag kan lära mig mer om hur jag uppfattas och kan lära mig mer om mig själv. Detta gör att jag ofta väljer att diskutera den här typen av situationer öppet. Detta för att försäkra mig om att jag inte bygger upp en falsk bild av mig själv och hur jag reagerar. Detta förhållningssätt gjorde det naturligt för mig att föra en diskussion kring skälen kring hennes avhopp. Men det var tydligen kontroversiellt.

Besök på Vårdcentralen

Det var en seg förkylning det här. Har varit hemma i fyra dagar nu och idag var jag tvungen upp på Vårdcentralen igen för att inhalera mot astman. Idag fick jag inhalera två gånger med en halv timmes mellanrum. Idag verkade det otroligt bra, till skillnad från i tisdags. Det kan ju bero på att förkylningen blivit avsevärt mycket bättre.

Invigning av BMW:s nya testanläggning

I måndags invigdes BMW:s nya testanläggning i Nåtti, Arjeplog.  Anläggningen är i 150-miljonersklassen.

Här kan ni läsa mer om detta:

Artikel i Piteå-tidningen om invigningen

Artikel i Piteå-tidningen om anläggningen

Mer om invigningen

Invigning av BMW:s nya testanläggning

I måndags invigdes BMW:s nya testanläggning i Nåtti, Arjeplog.  Anläggningen är i 150-miljonersklassen.

Här kan ni läsa mer om detta:

Artikel i Piteå-tidningen om invigningen

Artikel i Piteå-tidningen om anläggningen

Mer om invigningen

Invigning av BMW:s nya testanläggning

I måndags invigdes BMW:s nya testanläggning i Nåtti, Arjeplog.  Anläggningen är i 150-miljonersklassen.

Här kan ni läsa mer om detta:

Artikel i Piteå-tidningen om invigningen

Artikel i Piteå-tidningen om anläggningen

Mer om invigningen

Elisabets avhopp från partiet

Jag är fortfarande, efter att ha vetat detta sedan i måndags kväll, bedrövad över att Elisabet lämnar partiet. Det känns jättetomt och konstigt eftersom hon varit ett enormt stöd för mig och ett oerhört viktigt bollplank. Vi har haft ett jättebra samarbete, och jag kommer att sakna det. Självklart kommer vi att fortsätta hålla kontakten. Att hon lämnar partiet och politiken förändrar ingenting i vår relation utan jag kommer att fortsätta umgås med henne. Politiken och dess villkor får aldrig komma mellan människor. De mänskliga relationerna är ändå alltid viktigast. Jag ser fortfarande Elisabet som en person som står mig nära, och vi kommer att fortsätta vara vänner!

Jag kan bara säga att jag har full förståelse och respekt för det beslut Elisabet tagit, även om jag önskar att hon hade kommit till en annan slutsats och fortsatt kampen inom partiet. Jag hade gärna sett henne vid min sida i Kommunstyrelsen även nästa mandatperiod.

Ni kan läsa mer i Piteå-tidningens artikel som ni hittar
här:

Jäkla förkylning

Jag e så himla less på den här förkylningen. Nu är det tredje dagen jag ligger hemma. Det minsta jag rör mig så bryter hostattackerna loss, astman drar igång på högvarv och svetten bara forsar. Och jag måste bli så bra att jag orkar med distriktskongressen i helgen!

Jag går på Doxyferm och Prednisolon men det känns inte som om det börjat verka riktigt än.

Bubbe och Annika Ljungberg

Träffade Annika Ljungberg på efterfesten och pratade om gemensamma minnen från tävlingsprogrammet Rena Natta där jag och Maggan Gullbrand i finalen fick fixa till Annika Ljungberg som brud! I totalt mörker. Jag tog dessutom fel på Annika och Cecilia Vennersten vilket Annika hade enormt roligt åt då!
Bubbe och Annika Ljungberg


RESULTATET FRÅN I LÖRDAGS

FINALRESULTATET

1. Carola 102+132=234             (437876)
2. BWO 92+110=202                  (368907)
3. Andreas 112+88=200            (350938)
4. The Poodles 32+66=98         (180784)
5. Magnus B 57+11=68              (101799)
6. Rednex 17+44=61                   (154115)
7. Linda 34+22=56                      (138249)
8. Magnus C 19+0=19                ( 44825)
9. Björn 6+0=6                              ( 83917)
10. Kikki 2+0=2                             ( 51742)

INOM PARENTES ANGES ANTALET TELEFONRÖSTER

NU MÅSTE JAG PACKA

Jag måste ta tag i mitt liv och börja packa nu. Planet gåår 12.05 och då bär det av hemåt! Vet inte riktigt hur jag ska lyckas få ihop väskan och packa så att det inte blir problem med övervikt på flyget.

VILKEN SHOW - VILKEN BESVIKELSE

Det är fantastiskt att se hur bra delfinalskonceptet fungerar när det väl
är dags för final. -alla har sina egna favoriter, publiken kan låtarna ochsjunger med. Det gör att stämningen är ordentligt på topp. Det var helt enkelt en magisk stämning i Globen hela kvällen.

Den inramning som tävlingen fick av Lenas inledningsnummer och hennes och Elenas mellanakt var av toppklass. De gjorde båda suveräna framträdanden!

Synd bara att denna toppenkväll slutade med att Carola vann. Nej folket skulle litat på Örebro-juryn. De hade smak. Intressant att se var att Magnus Carlsson kom absolut sist i telefonomröstningen, så den flopp jag varnade för låg ännu närmare än jag trodde.

NU SKA JAG BEGE MIG MOT RESTAURANGEN!

Jag hoppas att ni alla ska få en minst lika trevlig kväll som jag!

Jag ska njuta varje sekund!!!

BETYG PÅ LÅTARNA

HÄR HITTAR NI MINA BETYG PÅ ÅRETS LÅTAR!


SÅ HÄR VILL JAG ATT DET SKA GÅ!

1. BWO
2. Rednex
3. Magnus Bäcklund
4. Andreas Johnson
5. Carola
6. Linda Bengtzing
7. Magnus Carlsson
8. Kikki
9. The Poodles
10. Björn Kjellman

SUR PÅ SVT:SE

Om man nu vinner biljetter till Globen, 2 st, nog borde de platserna vara tillsammans!

Men se så långt tänkte inte svt.se:s redaktion tydligen...

Så jag och Carina får inte sitta ihop. Det suger verkligen!

UNDERBAR DAG

Idag har jag haft en underbar dag så här långt. Sammanstrålade med min lillasyster på stan. Hon har varit nere med jobbet sen i torsdags. Vi gjorde stan, shoppade, åt god grekisk lunch och hann prata länge och väl!

Det var en höjdarinledning på denna dag som bara blir bättre och bättre.

Nu ska jag, Fredrik som jag bor hos, Fredriks pojkvän Anders och en kompis till mig, Carina Eriksson, gå på italiensk restaurang och käka gott innan Globen. Carina känner jag sedan slutet av åttiotalet då vi satt i Studentförbundets styrelse ihop.

MELODIFESTIVALKLUBBENS PUBLIKUNDERSÖKNING

1. BWO 35

2. Carola 30

3. Linda 14

4. Poodles 13

5. Magnus C 12

6. Andreas 11

7. Magnus B 8

8. Rednex 7

9. Björn 3

10. Kikki 1


Totalt tillfrågades 134 personer.


BWO fick utan tvivel den största responsen under repet. Carola, som även idag inte gick för fullt på grund av halsproblem, fick oväntat lite respons. Publiken gillade även pudlarna och Linda.


ARTIKEL SKRIVEN AV :
Pia Andersson, Reporter Melodifestivalklubben

KOLLA IN www.melodifestivalklubben.se

EXPRESSENS UNDERSÖKNING I GLOBEN

Här kan ni hitta resultatet av Expressens Globen-undersökning.Enligt den så vinner BWO!

SÅ RÖSTAR DIN KOMMUN

Enligt Aftonbladets stora nätundersökning så kommer det se ut så här i kommunerna i vårt område:

ARJEPLOG
1. Carola
2. BWO
3. Kikki

ARVIDSJAUR
1. The Poodles
2. BWO
3. Linda Bengtzing och Rednex

MALÅ
1. Carola
2. Rednex

LYCKSELE
1. Carola
2. Andreas Johnson
3. Björn Kjellman, Linda Bengtzing och BWO

SKELLEFTEÅ
1. Carola
2. Andreas Johnson och BWO

NORSJÖ
1. Magnus Bäcklund
2. Carola
3. Andreas Johnson och BWO

STORUMAN
1. BWO
2. Carola
3. Rednex och Magnus Bäcklund

UMEÅ
1. Carola
2. Andreas Johnson
3. BWO

LULEÅ
1. Carola
2. BWO
3. Andreas Johnson

PITEÅ
1. Carola
2. Andreas Johnson
3. The Poodles

ÄLVSBYN
1. Andreas Johnson, Carola och Magnus Bäcklund.

VEM VINNER?

Just nu går jag bara omkring med känslan att BWO kommer att ro hem det här! Det kändes så på genrepet i går kväll!

CAROLA SJÖNG INTE PÅ GENREPET

Tydligen är Carolas röstproblem så stora att hon inte kunde sjunga på dagens genrep. Vi får hoppas att hon kan sjunga ikväll så att hon inte kan skylla en eventuell förlust på rösten!

Här kan ni läsa om detta på
Aftonbladet!

ARTIKEL I NSD

HÄR KAN NI LÄSA DAGENS ARTIKEL I NSD.


VECKANS SCHLAGERKRÖNIKA I NORRA VÄSTERBOTTEN

Glitter och glamour – c’est mon amour!


Ja då har man verkligen fått smaka på La dolce vita under några dagar. Det var en mycket kul upplevelse att vara med i Göteborg och få se hela melodifestivalcirkusen från insidan. Det är fascinerande att se hur mycket slit och tragglande det är innan man får en direktsändning som melodifestivalen att fungera. Det är långa dagar med mycket väntande!


Blir mer och mer inponerad av Lena Philipsson som programledare och hur hon växt in i rollen. Den självdistans hon visade med sina ”tidigare erfarenheter” som sidekickar i Scandinavium var suverän. Synd bara att så mycket av detta försvann mellan genrepet och livesändningen. Ni gick miste om många härliga skratt.


Är då schlagerlivet glamoröst? Svaret måste tveklöst vara JA! Fest på storan med mousserande vin och skaldjursbuffé och uppträdande av Galenskaparna är glamour. Att Stockholm toppar detta med välkomstfest i Gyllene salen i Stadshuset smäller minst lika högt!


Det bestående minnet av delfinalen är dock djup besvikelse. Två kanonlåtar åkte ut så det stänkte om det, och det råkade dessutom vara två av mina stora favoriter. Roger Pontares uppträdande imponerade djupt på mig och jag kan bara konstatera att det var det bästa han gjort i melodifestivalsammanhang. Hans scenkläder var dessutom sju resor läckrare i verkligheten än vad som framgick i TV. Douze points! Den andra stora besvikelsen var att Sandra inte ens fick en andra chans. För mig är hon årets totalvinnare! Jag är fortfarande helsåld på både låt och framförande! Det var en genomtänkt helhet som hade funkat i Aten!


Sedan måste jagerkänna att jag genomgick en transformation under repen i Göteborg. När jag första gången hörde Rednex låt på uppspelningen i pressrummet så var jag måttligt imponerad, men alltefter repetitionerna gick och ju fler gånger jag fick se framförandet ju mer kapitulerade jag. Just nu är det den låt jag lyssnar mest på och som gör mig gladast. Det är genuin glädje som förmedlas i hela showen och det går rakt in i hjärtat mig.Att se Annika Ljungberg på scen tillsammans med de övriga bandmedlemmarna är en lisa för själen. Och att på ett rep sitta direkt nedanför scenen är som att vara en del av dem. De inkluderar oss alla i sin musikerglädje.


Men ska man prata glitter och glamour i schlagersammanhang så kan man inte undvika schlagerdivan Carola. För hur jag än försöker förhålla mig kallsinnig till henne och till ”Evighet” så går det inte. När hon ställer sig på scen så blir hon ett med schlagerhimlen på ett mirakulöst sätt. Hon blir ett med scenen och publiken. Detta kan räcka till seger även i Aten. Det måste jag bara erkänna. Även om jag inte vill!


Vem vinner då ikväll? Ja det blir nog tre svar på den frågan beroende på perspektiv. Ska jag satsa på vem som vinner så blir det Carola, men ska jag däremot svara med hjärtat så blir det Rednex eller Magnus Bäcklund. Och ska jag svara utifrån vad som är bäst för Sverige så blir det BWO!


Mitt sömmersketips inför kvällen:
1. Carola
2. BWO
3. Andreas Johnson


Mitt önskescenario:
1. BWO
2. Rednex
3. Magnus Bäcklund


Förresten, var det någon som lyckades klura ut finessen med förrförra veckans krönika… Ett tips! Jämför den med texten till Carolas låt…

MAGNUS ONCE AGAIN

MAGNUS ONCE AGAIN


SKULLE INTE HA NÅT EMOT MAGNUS SOM VINNARE IKVÄLL

SKULLE INTE HA NÅT EMOT MAGNUS SOM VINNARE IKVÄLL


MAGNUS IGEN

MAGNUS IGEN


MAGNUS BÄCKLUND IGEN

MAGNUS BÄCKLUND IGENMagnus Bäcklund gör ett superframträdande! Han är den som förändrat sitt nummer mest, och han är min låtmässiga favorit!

MAGNUS BÄCKLUND-VARNING

MAGNUS BÄCKLUN


CAROLA

CAROLAHoppas Carola får ordning på rösten, så att det inte fäller avgörandet ikväll. Det skulle vara så himla oschysst. HNon ska förlora pga att låten inte håller måttet, inte rösten!

REDNEX

REDNEXRednex är de som ligger mig varmast kring hjärtat. Blir bara så glad av låten!

MAGNUS CARLSSON

MAGNUS CARLSSONMagnus Carlsson kommer nog att få bli riktigt besviken ikväll.

THE POODLES

THE POODLESThe Poodles kan överraska ordentligt ikväll, även om jag inte tycker de har nåt i Melodifestivalen att göra!

LINDA BENGTZING

LINDA BENGTZINGLinda Bengtzing gjorde ett suveränt genrep och möttes av stort jubel. Tredje klänningen är omsydd och mycket snyggare!

BJÖRN KJELLMAN

BJÖRN KJELLMANBjörn Kjellman möttes av stort jubel. Men jublet var svagare efter genrepet!

ANDREAS JOHNSON

ANDREAS JOHNSONAndreas Johnson håller ihop framträdandet bra ikväll och kommer med största sannolikhet hamna högt ikväll.

Ursäkta bildkvalitén. Jag hade tagit massor med astmamedicin.

MINA BETYG PÅ ÅRETS LÅTAR, NORRA VÄSTERBOTTEN 18/3

HÄR HITTAR NI MINA BETYG PÅ ÅRETS LÅTAR!


SOFIA O.O:s SCHLAGERSMAK

Ser i Sofias blogg att hon har god musiksmak. Särskilt glad blev jag för att hon kommer ihåg och uppskattar  "Blac k and white blues" med Joëlle Ursülle. Det är en av mina absoluta favoriter. 

Här hittar ni Sofias blogg:

http://www.norran.se/sektion_c.php?avdelning_1=175

Sofia O,O är chefredaktör på tidningen Norra Västerbotten, för er som undrar!

Sofias lista över riktiga schlagers:

Riktiga schlagers
  • Elena Paparizou: My number one
  • Lena PH: Det gör ont
  • Friends: Lyssna till ditt hjärta
  • Joelle Ursull: White and black blues
  • Ted Gärdestad: Rockin N Reelin
Protesterar inte mot någon låt på listan!*


MIN LISTA JUST NU 00.50

SÅ HÄR VILL JAG SJÄLV HA DET JUST NU, EFTER ATT HA SETT GENREPET:

1. BWO

2. Rednex

3. Magnus Bäcklund

4. Andreas Johnson

5. Carola

6. Linda Bengtzing

7. Magnus Carlsson

8. Kikki Danielsson

9. The Poodles

10. Björn Kjellman

OM JAG SKULLE TVINGAS GISSA

Så har min lista ändrat sig efter kvällens genrep!

Nu ser den nog ut så här:

1. BWO

2. Carola

3.. Rednex

4, Andreas Johnson

5. The Poodles

6. Magnus Bäcklund

7. Linda Bengtzing

8. Björn Kjellman

9. Magnus Carlsson

10. Kikki Danielsson

NU ÄR DET ÖPPET LOPP IMORGON

Efter kvällens genrep så känns det mycket öppet inför morgondagens final. Flera artister gjorde mycket starka genrep. Den som nog ryckt upp sig mest är Linda Bengtzing. Jo det är fortfarande tre klänningar, men sista klänningen är omsydd. En annan som imponerar är Magnus Bäcklund. Hans nummer är ursnyggt nu! 

När det gäller publikreaktionerna så var det BWO som drog längsta strået med en hel del stående publik, tätt följda av The Poodles, Andreas Johnson och Linda B. Björn Kjellman drog starka applåder innan sitt nummer men inte lika starka applådåskor efteråt.  Rednex får också bra respons men där märker man att de delar publiken i två läger. De som älskar det (däribland mig) och de som hatar det.

Ska man gå på känslan i Globen så vinner BWO! Men nu fick Carola svag respons pga sin dåliga röst. Hon gör säkert ett kanonframträdande imorrn och då är hon med i matchen i allra högsta grad.


NUNSTEDT - MER DIVA ÄN CAROLA!


Här hittar ni Anders Nunstedts schlagerblogg.

FÖRSKRÄCKLIGT CAROLA!

I Expressen visar Carola upp de scenkläder hon säger sig ska ha i Aten om hon vinner. De är helt enkelt gräsliga! I Expressens artikel kan ni beskåda eländet! Dessa är det värsta i hästväg som hon visat upp i sin artistkarriär!


BEKRÄFTAT - CAROLA HAR RÖSTPROBLEMCAROLA - BÄST TYSTAD ?INTRESSANTA SYNPUNKTER PÅ BIDRAGEN

Här kan ni, i Aftonbladet, läsa Peter Swartling synpunkter på årets bidrag. Peter Swartling var som juryordförande en av de tongivande i IDOL-juryn.

Jag tycker han har en hel del insikt, och delar många av hans synpunkter!

IMORGON SKA JAG TRÄFFA KÄRA SYSTER

Visst är det sjukt...

Jag och Anna-Maria ska träffas i Stockholm.
Missade varandra i Arjeplog eftersom jag behagade vara i Göteborg. Och när jag tar mig till Umeå nästa gång vete gudarna.

Men det ska i alla fall bli superkul. Vi ska göra stan ihop! Blir säkert mer shopping då. Puh:-(

MELODIFESTIVALKLUBBEN

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Melodifestivalklubbens hemsida. Melodifestivalklubben är den svenska grenen av den europeiska klubben OGAE, Organisation Générale des Amateurs d'Eurovision.

Bli gärna medlem också. Det kostar 200kr utan klubbtidning och 400kr med den europeiska klubbtidningen.

Adressen är:
www.melodifestivalklubben.se

LUNCH MED MARIA ÖBERG OCH HENNES KILLE

Idag har jag ägnat dagen åt sociala aktiviteter och dessvärre en hel del shopping också. Oj vad det har gått pengar.Har köpt fyra tröjor och en nytt deo, så det har nog gått tusen kronor idag också!

Käkade lunch med Maria och Anders och sedan följde jag med Maria ut till Arlanda, eftersom jag ska ha ett möte med projektledaren för vårt racingprojekt. Han kommer flygande från Arvidsjaur efter att ha varit ett par dagar i Arjeplog. Lite typiskt att jag var bortrest då så man var tvungen ta det här på arlanda. Känns lite som att gå över ån efter vatten!


MAGNUS BÄCKLUND-VARNING

Vill bara hissa en flagga för Magnus Bäcklund. Hans repetition var grym igår och scenlösningen är så himla läcker nu. Dessutom såg han ut att trivas kanonbra på scen.

Jag hoppas att han kommer topp tre imorgon med sin "The name of love". Det är han värd!INGA ÖPPNA REP IDAG

Idag är det inga öppna repetiitioner, så det blir tyvärr inga kostymbilder i förväg. Ikväll ska jag försöka ladda upp de bilder jag tog vid gårdagens repetitioner. Så det kommer jag att återkomma till!

Nu har jag tänkt sticka ut på stan och springa runt på lite melodifestivaltävlingar. Tänkte kanske försöka vinna mig en hotellövernattning på nåt hotell eller nån finlandskryssning.


KIKKI

JAG MISSADE KIKKIS REP OCKSÅ SÅ NI FÅR HÅLLA TILLGODO MED EN BILD FRÅN PRESSKONFERENSEN. BILDEN ÄR TAGEN AV STEFAN FÖR MELODIFESTIVALKLUBBENS RÄKNING.
KIKKI


BWO

EFTERSOM JAG MISSADE BWO:S REP SÅ FÅR NI HÅLLA TILL GODO MED DENNA BILD SOM STEFAN LINDBERG , MELODIFESTIVALKLUBBEN, TAGIT.
BWO


Inger, Pia och Stefan

HÄR ÄR DÅ EN BILD PÅ INGER, STEFAN OCH PIA FRÅN MELODIFESTIVALKLUBBEN.

Inger, Pia och Stefan


STÄLLNINGEN JUST NU I MELODIFESTIVALKLUBBENS INTERNA OMRÖSTNING

ENLIGT DENNA OMRÖSTNING, SOM GÄLLER SAMTLIGA BIDRAG, SKA SLUTSTRIDEN STÅ MELLAN BWO, CAROLA OCH ANDREAS JOHNSON, MEN KOM IHÅG ATT VI SCHLAGERNÖRDAR INTE BRUKAR VARA REPRESENTATIVA!

Plac.    Bidrag    Poäng

1.    "Temple of love" - BWO    318
2.    "Evighet" - Carola    294
3.    "Sing for me" - Andreas Johnson    240
4.    "Jag ljuger så bra" - Linda Bengtzing    197
5.    "Lev livet" - Magnus Carlsson    173
6.    "Faller du så faller jag" - Patrik Isaksson    169
7.    "Etymon" - Sonya    166
8.    "The name of love" - Magnus Bäcklund    143
9.    "Älskar du livet" - Björn Kjellman    135
10.    "Golden star" - Elysion    122
11.    "Mama take me home" - Rednex    107
12.    "Nights of passion" - The Poodles    105
13.    "Kalla nätter" - Jessica Andersson    99
14.    "Jag tar det jag vill ha" - Sandra Dahlberg    87
15.    "This woman" - Anna Sahlene    70
16.    "When love's comin' back" - Jessica Folcker    66
17.    "Naughty boy" - Hannah Graaf    58
18.    "Under your spell" - Evan    58
19.    "Innan natten är över" - Kayo    56
20.    "Idag & imorgon" - Kikki Danielsson    55
21.    "Mi amore" - Velvet    48
22.    "Silverland" - Roger Pontare    45
23.    "En droppe regn" - Niclas Wahlgren    32
24.    "Don't try to stop me" - Laila Adele    29
25.    "Ge mig en kaka till kaffet" - Östen med resten    19
26.    "Mi amor" - Gregor    19
27.    "Aiayeh (The music of the samba)" - Simone Moreno    14
28.    "Kuddkrig" - Pandang    13
29.    "Oh yeah" - Elephantz    11
30.    "La chica de la copa" - Pablo Cepeda    4
31.    "Kameleont" - Electric Banana band    4
32.    "Like fire tonight" - Günther & The sunshine girls    2

KORT INTERVJU MED LINDA BENGTZING

MELODIFESTIVALKLUBBENS TRE REPORTRAR STEFAN, INGER OCH PIA TRÄFFADE LINDA BENGTZING PÅ FESTEN PÅ UNDICI OCH FICK FÖLJANDE TILL LIVS:

"I did it for you"

© Stefan Lindberg

Vi är glada och lite stolta över att kunna avslöja vad Linda Bengtzings "Jag ljuger så bra" kommer att heta i Athen vid en eventuell vinst i Globen på Lördag. Låten skickades in till MF med både svensk och engelsk text,"I did it for you".
Linda vill helst sjunga den på svenska och skulle även kunna tänka sig att göra så även i Athen, men ifall låten vinner i Athen så är det bra att även ha en engelsk text tycker Linda.
Skulle hon vinna i Globen så kommer hon satsa till 100% med att promota sin låt runt om i Europa, hon är full med energi säger hon och har inga barn som kan hindra henne från en full satsning.

Linda hade även sjungit in ytterligare ett bidrag till årets MF, men låten "Han är min" kom inte med, men finns däremot med på Lindas cd som nyligen släppts.
När vi frågade ifall det finns någon låt bland årets låtar som hon gärna skulle ha sjungit förutom hennes egen, så tvekar hon inte en sekund,"Jag tar det jag vill ha", Sandra Dahlbergs låt säger hon. Den skulle passa henne utmärkt och vi kan nog bara hålla med.

Vi var naturligtvis tvungna att fråga om ev klädförändringar och klädbyten på Lördag. Linda ler lite finurligt och säger med glimten i ögat "någon ändring kommer det nog bli".

Av Linda får vi veta att det är obligatoriskt för artisterna att medverka på alla "fester" som annordnas i samband med MF turnén. Linda tycker att det kan kännas lite jobbigt, hon hade hellre stannat hemma och laddat och sovit ut istället för att mingla på gårdagens fest på Undici.

Lindas drömkompositör och drömsammarbetspartner är Joey Tempest från Europe och menar att Europes musik egenligen är "schlager med elgitarr" och det skulle vara helt underbart att få sjunga en låt av Joey Tempest i nästa års melodifestival, men hon vet inte ifall hon skulle klara av att sjunga en duett med honom eftersom hon förmodligen bara skulle stå bredvid honom med stora ögon och gapa.

Avslutningsvis berättar Linda att hon delar loge med Carola, men lite avskildhet får artisterna eftersom logen delas av med hjälp av en tunn pappersvägg.
STEFAN, INGER OCH PIAS KOMMENTAR TILL CAROLAS REP

PÅ MELODIFESTIVALKLUBBENS HEMSIDA KAN MAN LÄSA:

Carola ofokuserad på dagens genrep

Den stora favoriten Carola imponerade inte! Hon kom in på scenen och verkade redan från början lite lätt irriterad. Hon klagade på medhörningen och att kören hördes i hennes öronsnäcka innan låtens början.

Under framträdandet tappade hon öronsnäckan, problem med sändaren som satt löst och krockade dessutom med en av dansarna. Men värst av allt var rösten eller rättare sagt bristen på röst. Hon höll igen under hela framträdandet och avstod helt från att sjunga vissa partier. När studiomannen Henrik påpekade att fyrverkerierna var slut och nya skulle köpas till imorgon fällde Carola kommentaren "kan man köpa en ny röst också?". Frågan är ifall hon medvetet håller igen eller om det är så att hon faktiskt har problem med rösten. När vi frågade Rickard Engfors svarade han motvilligt att han inte kommenterade Carolas röst men att bildproduktionen var bra.

JAG DELAR DERAS UPPFATTNING!
CAROLA VAR INTE BRA, OCH HÖLL HON IGEN SÅ SKULLE HON SAGT DET!
DET GJORDE HON PÅ REPEN I GÖTEBORG.ETT SCHLAGERHJÄRTAS SYNDABEKÄNNELSE

Ja då måste det till sist erkännas... Jag gick inte på välkomstfesten i Stadshuset igår kväll. I stället gick jag ut och åt middag med en gammal kompis från studentförbundstiden, Martin Engman. Han är numer ordförade i socialdemokraternas HBT-förening HBT-Sossen, vilket är en rikstäckande organisation där jag för några år sedan var vice ordförande. Vi sprang i hop med George Svéd som jobbar för Homo, Homoombudsmannen.

Min synd som schlagerälskare tycker jag ändå ska ses i ljuset av deb goda gärning det är att vårda sina sociala kontakter, även om jag nu brister i mina rapporteringsmöjligheter kring eventuella skandaler på gårdagens fest. Men de lär jag få höra av mina goda vänner Stefan, Inger och Pia från Melodifestivalklubben som var där!

RÄTTAD VERSION AV KRÖNIKAN I TIDIGARE INLÄGG

The importance of being honest


The last few weeks I’ve had reason to think a lot about the importance of being honest; to be honest to yourself, to your values and to the people around you. For me it is really important to wake up every morning and be able to look at myself in the mirror and say: “I shall face this day with the true intent to treat my fellow beings as I want them to treat me”. The day I look at myself and find that I have betrayed my ideals and have become a person who fights for himself all the time, I must take the consequences and change my life. To fight for a position or power should never be so important that ideals and values are betrayed.


How then shall I live up to my intent? This is the most important question for me and many of my fellow politicians. Most politicians are true idealists who have a real intention to make their visions come true. We have a common goal, the best for our society and the best for the inhabitants of Arjeplog. We must keep this in mind all the time, since the task we are given by the voters in the election is to co-operate in order to improve our future.


As you have seen in the papers there are several persons competing for the highest political position in Arjeplog in the forthcoming election. The party I represent will choose its candidate on Monday and the other parties will also soon choose their candidates. The final decision will be given by the results of the election in September. It is really good for the society that persons from different parties compete against each other. This gives the voters a chance to choose a leader that will represent them.


My sincere wish is that the election campaign in Arjeplog will be characterized by honesty, respect and a true willingness to discuss facts and ideology. The election campaign on a national level has not started in a very positive way, and if I were part of what’s happening in that campaign, from both the left and the right wing parties, I would have had reason to question my own integrity.


I am glad that the political climate in Arjeplog has changed during the past few years so we can co-operate more and together find the best ways for Arjeplog to develop. My hope is that, irrespective of who wins the election, there will be a willingness to continue and deepen the co-operation between all parties in Arjeplog. We have far too much to lose on political shattering and disruption and we must take all suggestions from the different political parties seriously.


I have an urgent request to all politicians in Arjeplog. Be honest to your values and your ideals! Give straight answers to the inhabitants of Arjeplog and give them a clear vision of what you want to accomplish. Respect yourself and respect your fellow competitors. Then you can wake up the day after the election and state: “I can face this day and be proud that I have treated my fellow beings as I want them to treat me.” Then you have honoured your ideals and earned respect. Let this be a guideline for all of us!


Bengt-Urban Fransson, 

Mayor of Arjeplog


KRÖNIKA 17/3 I ARJEPLOG TIMES

The importance of being honest

The last few weeks I’ve had reason to think a lot about the importance of being honest. To be honest to yourself, to be honest to your values and to be honest to people around you. For me it is really important tobe able to wake up every morning and be able to face myself in the mirror and say to myself: “I shall meet this day with the true intent to treat my fellows as I want them to treat myself”. The day I will look at myself, and find that I have betrayed my ideals and just become a person who will fight for myself all the time, I must stand the consequences and change my life. To fight for a position or power can never be so important that ideals and values can be betrayed.

How shall I then be able to live up to my intent? This is the most important question for me and many of my fellow politicians. Most politicians are true idealist wh have a true intention to make one’s visions come true. We have a common goal, the best for our society and the best for the inhabitants of Arjeplog. We must keep this in mind all the time, since the commission we are given by the voters in the election is to co-operate in order to improve our future.

As you have seen in the papers there are several persons competing for the highest political position in Arjeplog in the forthcoming election. The party I am representing will choose its candidate on Monday and the other parties will also soon choose their candidates. The final decision will be given by the result of the election in September. It is really good for the society that persons from different parties compete against each other. This gives the voters a chance to make a legible commission for the choosen leader.

My sincere wish is that the election campaign in Arjeplog will be characterized by honesty, respect and a true willingness to discuss  questions of fact and ideology. The election campaign on national level has not started in a very positive way, and if I would be part of what’s happening in that campaign, from both the left and the right wing parties,  I would have had reason to question my own integrity.

I am glad that the political climate in Arjeplog has changed during the last years so we today better can co-operate and together find the best ways for Arjeplog to develop. My hope is that this climate will survive the election campaign and irrespective of whom the winner of the election this autumn there will be a willingness to continue and deepen the co-operation between all parties in Arjeplog. We have far too much to loose on political shattering and disruption. We must look seriously on all suggestions made from all the different political parties.

I have an urgent request to all politicians in Arjeplog. Be honest to your values, and your ideals! Give straight answers to the inhabitants of Arjeplog and give them a clear vision of what you want to accomplish. Respect yourself and respect your fellow competitors. Then you can wake up the day after the election and state: “I can meet this day and be proud that I have treated my fellows as I have wanted them to treat myself.” Then you have worshipped your ideals and earned all the respect. Let this be a guideline for all of us!

Bengt-Urban Fransson
Mayor of Arjeplog

JAG HÅLLER MED I STORT

Det svar jag skickade med anledning av mailet i föregående inlägg gick i stort ut på följande: Hej Illona   Det hade jag ingen aning om , och jag måste säga att jag reagerar på samma sätt som du. Jag förstår inte heller varför de gör på detta vis, för mig är det ett extra stort plus att veta att Arjeplogar'n ligger framme i hemmen till nästa nummer kommer och läses flera gånger. Det gör ju att träffsäkerheten ökar. Det är först nu när du berättar det som jag fått veta det. Jag har ju varit bortrest så jag har inte ens hört talas om det. Det är mbr-nämnden som skickat ut det. Jag ska ta upp en diksussion på nästa presidieträff kring annonseringsvanorna. Jag ska också ta ett snack med Laila Bergström,. Hon är ju nyvald ordförande och har nog inte hunnit fundera i dessa banor.   Ska också fundera på ett policydokument kring dessa frågor så att alla lokala får möjlighet att lämna priser på ett sådant här korsband/annonsering.   Sköt om er. Jag lovar att ta tag i det här jag kommer hem om en vecka!   Bubbe     ------------------------------------------------------------------------ Från: LiLAB.Illona +Johan [mailto:[email protected]] Skickat: lö 2006-03-11 16:34 Till: Fransson Bengt-Urban Ämne: Tomma ord...

REAKTION PÅ FÖRRA VECKANS KRÖNIKA I ARJEPLOG TIMES

Med anlening av förra veckans krönika ( som ni hittar här: http://app.webblogg.se/index.bd?fa=article.edit&tab=3&ar_id=882928) fick jag följande mail:

Hej Bengt Urban, Denna veckas krönika i The Arjeplog Times är mycket bra och jag  håller med dig att vi alla i Arjeplog måste försöka stödja varandra,  speciellt (som du skrev) de aktiva som försöker göra något här. Dina ord är fina, men verkar tomma när inte ens kommunen stödjer  lokala företag! Som aktiva människor räknar jag in LiLAB (och alla andra småföretag  som kämpa för att överleva i Arjeplog) och var jätteglad att du  uppmanar folk att stödja oss.

Jag citerar dig: Why is this distinction important to the development of Arjeplog? ..... we have to strengthen values and attitudes connected to action  and to active persons such as the entrepreneurial power of initiative  and business activities. We have to strengthen the active and  creative people in Arjeplog and give them space to develop their  actions....

MEN då dimpar det ner ett gruppkorsband i brevlådan, samma dag som  Arjeplogar'n kom ut till alla hushåll, från kommunen om energidagar  och ormar!! Vi fick inte ens en förfrågan om priset.. Gissa vad jag blev både ledsen och arg och dina fina ord som  kommunalråd tappade helt mening! Hade Kommunen velat stödja den lokala tidningen (och hjälpa den vara  kvar) hade ni skickat ut informationen i den. Eller hur?

Vi har haft  denna diskussion förut men vad hjälper det? Tomma ord. Jag har frågat Martin Stenlund förut om varför han annonserar i  Annons Xet från Arvidsjaur och gör egna blad för biltestarna  (istället för att delta i våran vinterbroschyr) men får inget vettigt  svar. Det känns som att man jobbar uppför i den här kommunen och jag är  inte ensam som företagare som tycker så.

Du, Bengt Urban, som skriver: "As a politician my main task is to be of service to these active  persons and be willing to help them avoid being restrained by  obstacles in the society. As many people have said before: “I have to  rake the circus arena for them” Jag ber dig, gör det!

Vi måste acceptera om ett företag inte vill annonsera i Arjeplogar'n  eller stödja lokala företag, men när kommunen (och speciellt en  kommun som sägs vilja vara lojal) gör det, känns det tungt. Du ska veta att varje extra annons i Arjeplogar'n bidrar till att  tidningen överlever.

Varma hälsningar, Illona, LiLAB
PS. Johan håller med helt och hållet.

MORGONDAGENS SCHLAGERPRAT I P4 NORRBOTTEN

Tiden för detta är ändrat till strax efter klockan nio. Ni kan lyssna på: www.sr.se/p4/norrbotten

IMPADE GRYMT

Magnus Bäcklund imponerade grymt på dagens genrep. Med ett uppfräschat framträdande och en enorm närvaro så ägde han scenen. Scenshowen är mycket snygg:-) Ändå så lär det inte räcka hela vägen fram. Och det är synd. Bland de tio låtarna så är det här min hjärtefavorit!

SNART DAGS FÖR MAGNUS BÄCKLUND

Och det ser jag verkligen fram emot! Det är ju min egentlöiga favorit om man ska bortse från chanserna i Aten. Pampigt och mäktigt!!!

Sedan är det Kicki och BWO som har kvar att repa, så de har jag inte sett ännu!


REDNEX RULES! ÄVEN UTAN HÄST!

Nu är det inte bara höbalarna på scen som växer hos Rednex. Även låten fortsätter och växa och även självförtroendet hos gruppens medlemmar. De utstrålar Winning-power så det stänker om det.

Det är utstrålning, glädje, distans och en hel massa värme i deras framträdande och det kommer räcka långt! Sedan är samspelet mellan gruppmedlemmarna totalt!

Nej, hästen kom inte till Globen och tur var nog det!

HAR CAROLA PROBLEM MED RÖSTEN?

Ja den frågan måste man ställa sig efter eftermiddagens grepetition. Hon gjorde inget övertygande intryck röstmässigt, och långa stunder var det bara kören som sjöng. Men hon kanske sparar sig. Anmärkningsvärt är att hon är snyggare klädd på repet än hon ska vara i sändning.

Såg ni förresten hennes kläder i Expressen. Stämmer det att hon tänkt ha de i aten om hon vinner, så är det förskräckligt!


CAROLA REDAN I ATEN?

Läste på Aftonbladets hemsida att Carola redan ska ha bokat hotell i Aten. Lite väl kaxigt...

Här kan ni läsa
hela artikeln.

DAGS IGEN FÖR REP DÅ

Idag kör då repen igång. På torsdagen är det ju inte kostymrep så det är inte lika kul som imorrn. ikväll är det sedan välkomstfest i Stadshusets gyllene sal:-)

OMRÖSTNING PÅ AFTONBLADETS HEMSIDA

I den enkät som genomförs på Aftonbladets hemsida är topp fem så här:

1. Carola 31,2 %
2. Rednex 13,1%
3. BWO 11,7%
4. Andreas Johnson 11,3%
5, The Poodles 9,1%

KOMMUNLEDNNGENS INLEDNINGSORD I BOKSLUTET

Arjeplog är en ort där framtidstron och optimismen fortsätter att spira. Det råder en fortsatt expansion inom biltestverksamheten och utvecklingen fortsätter. Nya etableringar är på gång och utbyggnader av test- och boendeanläggningar genomförs och planeras. Arjeplog ligger visserligen i utkanten av Europa, men världen finns även mitt i Arjeplog. Tack vare den stora uppmärksamhet som bil- och komponenttesterna medför så befinner sig Arjeplog även också medialt mitt i världen. Vi är en kraft att räkna med och ett av de mest expansiva områdena i Norrbotten och Sverige. 

Befolkning 
Under år 2005 har befolkningsminskningen tyvärr varit högre än under 2004. Framförallt beror minskningen på de låga födelsetalen i jämförelse med våra grannkommuner och de fortsatt höga dödstalen. Under 2005 har även flyttningsnettot varit negativt. Det är därför ett fortsatt mycket högt prioriterat område att stimulera kvarboende och inflyttning till kommunen. Det är därför centralt att lösa den brist på permanentboende som råder i kommunen. 

Näringsliv och infrastruktur 
Den näringspolitiska utvecklingen har fortsatt att vara positiv under året. Företagsklimatet i kommunen har fortsatt att förbättras. Kvinnorna i Arjeplog är bäst i landet på nyföretagande, enligt Svenskt Näringsliv Under året har större investeringar gjorts på testanläggningssidan, exempelvis i Nåttianläggningen och utbyggnaden av Cartest. Under året har det på boendesidan slutförts två större projekt, utbyggnaden av Hotell Lyktan med konferensdel och ett tiotal nya rum samt Cartests lägenhetshotell på Gamla Lantmannatomten, dessutom har Kraja fått en genomgående ”ansiktslyftning”. Ytterligare nya stora investeringar projekteras. 

Den öppna arbetslösheten ligger fortsatt lågt i länet och Arjeplogs kommun är på god väg att återta positionen som kommun med lägst arbetslöshet i länet. Den öppna arbetslösheten bland kvinnor ligger på en fortsatt mycket låg nivå. Samtidigt kan det vara på sin plats att ytterligare peka på de rekryteringsproblem som följer med låga arbetslöshetstal, och det är därför av stor vikt att skapa möjligheter till inflyttning. Detta är ännu ett skäl till att bostadsbristsfrågan har fortsatt hög prioritet. Ett arbete med att ta fram nya detaljplaner för såväl strandnära villabebyggelse som strandnära flerfamiljsbostäder har påbörjats. 

Ekonomi 
Under 2005 har återställandet av de ackumulerade underskott som byggts upp under förra mandatperioden fortsatt och avslutats. Detta har resulterat i att vi under 2005 kunnat återställa 8,2 miljoner kr (13,0 miljoner kronor om förlusten för försäljningen av Kraja exkluderas). Kommunen uppfyller således kravet på en god ekonomisk hushållning sett över såväl mandatperioden som innevarande mandatperiod och föregående mandatperiod. 

Folkhälsan 
En av de viktigaste frågorna för framtiden är folkhälsan. Det påbörjade arbetet måste fortsätta om man ska kunna varaktiga effekter. De fortsatt höga ohälsotalen i befolkningen, såväl på nationell som lokal nivå, är ett stort och allvarligt hot mot den framtida välfärden. 

I rollen som arbetsgivare fortsätter kommunen med det friskvårdsarbete som bl.a. inkluderar motion på arbetstid. Insatserna på friskvårdsområdet har under året ytterligare förstärkts. Den totala sjukfrånvaron har minskat från 12,7 till 11,5 % under 2005. 

Tsunamin i Sydostasien 
Det föregående året avslutades mycket tragiskt med den stora jordbävning i Sydostasien som resulterade i att enorma tsunamis sköljde in över stora kustområden. Arjeplog tillhörde de hårdast drabbades kommunerna i landet och detta slog mycket hårt mot bygden. Fyra av våra kommunmedborgare avled i katastrofen, varav två var anställda på kommunkontoret. Detta satte djupa spår i hela vårt samhälle, och har i mångt och mycket präglat arbetet vid kommunförvaltningen under det gångna året. 

En attraktiv kommun med god service – och som syns 
Det är av yttersta vikt att Arjeplogs kommun blir känd som en positiv etableringsort för såväl enskilda som för företag. Det är således av stor betydelse att kommunen bedriver ett medvetet arbete för att synas i positiva sammanhang. Det är också viktigt att Arjeplogs kommun förknippas med kreativitet och framåtanda och kommunen bör därför söka nya vägar att nå ut till presumtiva inflyttare och etablerare. 

För att upplevas som en attraktiv och framåtsyftande kommun är det nödvändigt att kommunal service kan säkras och utvecklas. För att kunna möta kommande utmaningar är det absolut nödvändigt att öka samverkan med närliggande kommuner, och då framförallt med Sorsele, Malå och Arvidsjaur Det påbörjade samverkansarbetet med de närliggande kommunerna måste således intensifieras och resultera i konkreta samverkansprojekt.. Målet är att under 2006 kunna fatta beslut om konkreta objekt där samordning kan ske såväl verksamhetsmässigt som personellt. 

Det är också nödvändigt att ständigt söka nya vägar för att förstärka den demokratiska dialogen med medborgarna. Detta arbete måste under kommande år intensiferas och ett mål är att få till ett fungerande medborgarforum under kommande år. 

Framtiden 
Det i särklass viktigaste målet för de kommande åren är att utveckla näringslivet i kommunen, framförallt vad gäller breddning av arbetsmarknaden med inriktning på åretrunt verksamhet, och därigenom skapa förutsättningar för en positiv befolkningsutveckling i kommunen. Det är avgörande för vår förmåga att överleva som egen självständig kommun, och för vår förmåga att som ort kunna erbjuda innevånarna den service man kan ställa krav på. Nya och kreativa lösningar måste därför sökas och prövas. 

Det finns en stark tro på framtiden hos medborgarna i Arjeplogs kommun och en inneboende kraft i näringslivet, som kan bidra till en positiv och spännande utveckling. Entreprenörerna i Arjeplog har en initiativkraft som lovar gott inför framtiden. Arjeplog är på god väg att bli bäst i test – även utanför biltestområdet. 

Avslutningsord 
Vi vill slutligen från kommunledningens sida tacka alla medborgare för det gångna året och för det glödande engagemang de visat för kommunens utveckling. Den återkoppling vi får till kommunen från medborgarhåll är av största vikt för det fortsatta utvecklingsarbetet. En kommun är aldrig starkare än dess befolkning. 

Vi vill också tacka kommunens alla medarbetare för det genuina engagemang de visar för sitt arbete och för den service de erbjuder medborgarna. Arjeplog är vida känt för den service ni erbjuder medborgarna, vilken håller en otroligt hög kvalitet! Utan er alla skulle Arjeplogs kommun inte fungera på det fantastiska sätt som det gör.

SÅ TUNG EN FÖRLUST KAN KÄNNAS

Det är sjukt att man ska va en sån tävlingsmänniska... Det suger riktigt att förlora svt.se:s texttävling. Halv fem ledde jag med ett par hundra röster men sedan så måste det varit en massiv röstning eftersom jag nu ligger efter med nästan femhundra röster. Vill tacka för all support!!! Skulle varit så kul få den tonsatt, men sånt e livet!

NU LIGGER JAG UNDER

Behöver era röster nu!

Nu är det upplopp!!!!

Rösta på bidrag 2

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=47325

MIN RANKING PER DEN 15/3

EFTER FYRA TIMMARS LYSSNING PÅ TÅGET:

1.    BWO / TEMPLE OF LOVE
2.    REDNEX / MAMA TAKE ME HOME
3.    MAGNUS BÄCKLUND / THE NAME OF LOVE
4.    ANDREAS JOHNSON / SING FOR ME
5.    CAROLA /EVIGHET
6.    MAGNUS CARLSSON / LEV LIVET
7.    KICKI/ IDAG & IMORGON
8.    LINDA BENGTZING /JAG LJUGER SÅ BRA
9.    THE POODLES / NIGHT OF PASSION
10.  BJÖRN KJELLMAN / ÄLSKAR DU LIVET


Förändringen är alltså att Rednex klättrar ett steg, liksom Magnus Carlsson.


JÖSSES VAD MELODIFESTIVALCD:N SNURRAR

Den går helt enkelt varm. Men konstaterar att det är delfinal 3 och 4 som hade de bra låtarna. Lyssnar just nu mest på Rednex, BWO, Magnus Bäcklund och Andreas Johnson!

VEM HAR STÖRST CHANS I EUROPA?

Ser i en del kommentarer att det diskuteras vem som har störst chans i Europa, och jag måste hålla med richard. BWO är ju enorma i öst och har haft enorma framgångar. De är stjärnor. Carola är stor i Norden och i schlagerkretsar men okänd i den stora massan. Ska vi vara taktiska är det BWO som gäller!

LÄS MER PÅ JOSTEINS HEMSIDA

Josteins Pedersens blogg är mycket läsvärd! Den hittar ni här!

KOMMENTAR TILL JOSTEINS SÅGNING

För det första vill jag bara slå fast en sak! Jostein Pedersen är en av världens mest kompetenta kommentatorer när det gäller Eurovisionsschlagern ochhanhar helt underbar inställning. Han är också oerhört träffsäker även om han har ett ont öga till Sverige och de svenska schlagerbidragen.

Men en sak har han rätt i och det är att vi svenskar överskattar Carolas storhet utanför Norden. Hon är ingen megastjärna utanför schlagerfantastkretsarna i Europa. I våra kretsar är hon visserligen ikon och supermegastjärna men det räcker inte. Vi är för få för att kunna avgöra Eurovision Song Contest själva.

.Däremot har han fruktansvärt fel när det gäller Carolas sätt att leverera Är det något hon kan så är det att leverera med trovärdighet. När det gäller Evighet tycker jag dock att hon överspelar, och skriker" alltför mycket, men hon lyfter låten till himlarna som inte många kunnat. Det kan mycket väl också bära hela vägen fram i Aten.


NORSK SÅGNING AV CAROLA

I GÅRDAGENS AFTONBLADET TOTALSÅGADES CAROLA AV DEN NORSKE MELODIFESTIVALKOMMENTATORN JOSTEIN PEDERSEN:

"Carola är en dålig artist"


"HON ÄR CYNISK" En norsk schlagerexpert hånar Carola och kallar henne cynisk och självupptagen.
Foto: ANDERS DEROS

Jostein Pedersen.
Schlagerstjärnan totalsågas i Norge
Norges största tv-profil sågar Carola inför helgens final.
  På sin hemsida hånar Jostein Pedersen den svenska schlagerstjärnan.
  - Hon är en dålig artist, säger han till Aftonbladet.
   Jostein Pedersen, 46, är en av Norges absolut största tv-profiler.
  I över tio år har han kommenterat såväl norska Melodifestivalen som Eurovision Song Contest för NRK- och är känd i hemlandet för sina kontroversiella uttalanden.
  I går valde schlagerexperten att kommentera den svenska Melodifestivalen på sin hemsida. Och det är ingen rolig läsning för storfavoriten Carola.
  
Nobbade gala
  Enligt Pedersen är hennes bidrag "en dussinlåt som låter som en kasserad Benny Andersson-sång", och Carola själv är "cynisk och gränslöst självupptagen".
  Tv-stjärnan skriver även att han nobbade en musikgala i Oslo i fjol för att Carola var inbjuden.
  - Ja, det stämmer. Hon är en dålig artist. Och hennes syn på homosexuella är gräslig, som hämtad från medeltiden, säger Jostein Pedersen.
  Vad menar du?
  - Hon tror att bögar kan "botas" genom medicinska åtgärder. Det är helt galet.
  - Jag hoppas verkligen inte att hon vinner.
  Thomas G:son, en av låtförfattarna bakom Carolas bidrag "Evighet", bemöter kritiken:
  - Han tycker mycket men om han har någon koll vet jag inte. Men en åsiktsmaskin är han nog.
  
"Löjligaste jag hört"
  Han påstår att Carola är falsk, och inte menar vad hon sjunger?
  -Det var det löjligaste jag har hört. För min del kan det inte bli mer äkta än när hon levererar. Man tror på varje ord hon säger. Carola var helt suverän i lördags.
  Aftonbladet har kontaktat Carolas taleskvinna Ulrika Hammar, som tagit del av Pedersens inlägg.
  Stjärnans stall väljer att inte kommentera angreppen.


Utdrag ur bloggen

"Men det blir väl Carola (som vinner), stackars Sverige. En dussinlåt som låter som en kasserad Benny Andersson-sång som aldrig kom med på "Visitors"-albumet från 1981. [...] När hon ropar "jag älskar dig" i sista refrängen är det med lika stor trovärdighet som när Condoleezza Rice tar ordet "fred" i sin mun. [...] Det stämmer att jag inte gillar Carola, varken som artist eller människa. Hon har ingen konstärlig ådra och lyckas inte förmedla något av orden hon sjunger." Källa: www.josteinp.com

Fler påhopp på svenska artister


Foto: LOTTE FERNVALL

SNART BÄR DET IVÄG TILL STOCKHOLM

Tänk att en vecka kan gå så fort när man har kul. Imorgon bär det av till Stockholm och på torsdag så kör melodifestivalförberedelserna igång Det börjar visserligen med en fest i morgon kväll men den skippar jag nog. Däremot så ska jag nog gå på välkomstfesten i Stadshuset på torsdagskvällen. Har ju inte varit på fest i Stadshuset tidigare!

BETYG PÅ LÅTARNA I LÖRDAGENS MELODIFESTIVAL

Här är betygen på årets melodifestivallåtar i Globen.

Låtarna betygssätts  följande kategorier:

1 Själva låten

2.Framförande

3. Internationell potential

4. Helhetsintryck


1. Sing for me / Andreas Johnson

Ett riktigt härligt svenskt popsnöre till låt som sprider glädje och optimism. Refrängen sitter som gjuten och det är där lyftet i låtet finns. I övrigt passerar verserna lite revy utan att göra sig särskilt påminda, mer än som en doft från flydda tider. En låt i sextitalsanda som kan funka riktigt bra i Aten också! Andreas Johnsson känns som artist ett yrväder och en frisk fläkt i tävlingen, även om jag inte alls gillar hans röst.

Betyg: 4 / 3 / 4 / 4

Totalt: 15

2. Älskar du livet / Björn Kjellman

En riktigt medelhavssmäktande fransk vals i chanson-anda som är mycket vacker men samtidigt det stora sömnpillret i årets final. Det är vackert, sentimentalt och smäktande, men det räcker inte alls. Det finns ingen glöd och passion bakom den leende fasaden. Det är bara yta! Förstår fortfarande inte hur denna kunde komma med till Globen. Björn Kjellman bär upp låten med sitt namn och det har ju hittills räckt förvånansvärt långt. Ett plus för kvällens vackraste text! Lägg också märke till kvällens tråkigaste framförande,

Betyg: 2 / 1 / 3 / 2

Totalt: 8

3. Jag ljuger så bra / Linda Bengtzing
En fräsch lite tyngre schlager från Skara som överraskar positivt med sin kaxiga attityd. Tillsammans med Kickis låt är detta de enda riktiga schlagerlåtarna i startfältet. Ägnar sig Linda dessutom åt sången i stället för åt en alltför kaosartad scenshow kan det här bli riktigt bra. Fyndig text och läckra vändningar i låten gör att det här blir klart godkänt. Men tyvärr är linda för blek som artist för att ro det här i land.

Betyg: 3 / 3 / 3 / 3

Totalt: 12

4. Night of passion / The Poodles
Detta är både bra och riktigt, riktigt dåligt på samma gång. En helt okej lite hårdare sak som ändå har ett ordentligt handtag som gör att man rycks med, men som samtidigt inte lämnar minsta bestående minne när den väl klingat ut. Med tanke på monsterrockarna ”Lordi´” som Finland skickar skulle detta vara katastrof i Aten. Så låt The Poodles bli ett minne i schlagerhistorien.

Betyg: 3 / 2 / 2 / 3

Totalt: 10

5. Lev livet / Magnus Carlsson

Detta är för mig en av årets stora besvikelser. Carlssons låt känns lite platt och konstruerad och utan den hitkänsla som man är van vid. Detta känns som något som blev över från GES-tiden och nu dammats av för Magnus. Det riktiga lyftet saknas och förändrar inte Melodifestivalhistorien på något sätt. Sedan levererar Magnus låten på ett trist, oengagerat och nästan kyligt sätt. Men en sak är säker, texten är bättre än resten av låten.

Betyg: 3 / 3 / 4 / 3

Totalt: 13

6. Mama take me home / Rednex
Här är en av mina stora favoriter ikväll. En riktigt härligt bluegrass-doftande countryschlager i kvällens mest positiva framförande. Hela paketet andas kvalitet och ren musikerglädje. Tyvärr är verserna i svagaste laget för att detta skulle hålla hela vägen fram i Aten, men detta kompenseras med råge av refrängen och jag måste medge att jag gärna skulle ge Rednex en chans i Aten. Jag är glad länge efter att sista ackordet klingat av, och det är ett bra tecken. En sak är säker om vi skulle skicka Rednex till Aten och det är att vi skulle märkas, i alla sammanhang! Vi skulle sticka ut!

Betyg : 4 / 5 / 4 / 5

Totalt: 18

7. Evighet / Carola
Endera så är det för att jag haft för höga förväntningar på Carolas låt innan festivalen eller så är låten i svagaste laget för jag är inte odelat positiv. Det känns inte helt fräscht låtmässigt och det känns tyvärr som om hela alltet bygger på Carolas ytstrålning och hennes starka röst. Trots detta så är det TOTAL VINSTVARNING här! Helheten är mäktig, och byter Carola bara kläder till Aten så kan det bära långt. Men innerst inne vill jag se en annan vinnare. Störs otroligt i låten av saker som ” Det är den värld vi lever i ii iii iii i iii” i den här låten. Det här är inget gediget schlagerhantverk, utan känns på många ställen som ett hafsverk , speciellt när det gäller texten.

Betyg 3 / 5 / 3 /5

Totalt: 16

8. The name of love / Magnus Bäcklund
Detta är låten som inte skulle behövt ta vägen via andra chanson för att nå Globen. ”The name of love” är en riktigt pampig melodi med klara internationella kvaliteter som skulle kunna gå riktigt bra i Aten. Man skulle kunna önska sig mer utspel av Magnus på scen. Just nu är det detta nummers stora svaghet. För musikaliskt är detta ett av kvällens starkaste nummer. En riktig mördar refräng som ger mig rysningar och gåshud!

Betyg: 5 / 3 / 5 / 4

Totalt: 17

9. Idag & imorgon / Kikki Danielsson
Äntligen en riktig kvalitetsschlager som får en att återfå tron på 80-talet och riktiga melodislingor. Det här är en riktigt Kikki-låt som känns genuin och äkta, och som framförs med en trovärdighet som man inte hittar i något av de andra bidragen. Detta skulle naturligtvis vara helt chanslöst i Aten men här i globen så funkar det mycket bra. Kikki och hennes låt är värd en bra placering. Jag blir bara varm inombords av det här och njuter av varje sekund. Detta borde bli en monsterhit på Svensktoppen!

Betyg: 4 / 4 / 2 / 3

Totalt:13

10. Temple of love /BWO
Detta är en låt som jag är otroligt kluven inför.Jag älskar låten samtidigt som jag tycker den är otroligt simpel och insmickrande och utstuderat konstruerad. Men jag kapitulerar nog ändå och vill se den här som kvällens vinnare. Och detta mycket beroende på att den utstuderade konstruktionen gör den så fruktansvärt effektiv. Det känns som en enda lång refräng vilket är genialiskt när Europas teleröstande TV-tittare ska höra låten för första gången. Att den sedan kommer att kännas uttjatad efter ett antal lyssningar hinner de ju inte upptäcka. Detta år låten som kommer att bli en internationell hit oavsett om vi skickar den till Aten eller inte.

Betyg: 4 / 5/ 5 /5

Totalt: 19


UPPDATERAD LISTA INFÖR LÖRDAGEN

Efter fler lyssningar så lyder min egen privata lista så här just nu:

1.    BWO / TEMPLE OF LOVE
2.    MAGNUS BÄCKLUND / THE NAME OF LOVE
3.    REDNEX / MAMA TAKE ME HOME
4.    ANDREAS JOHNSON / SING FOR ME
5.    CAROLA /EVIGHET
6.    KICKI/ IDAG & IMORGON
7.    MAGNUS CARLSSON / LEV LIVET
8.    LINDA BENGTZING /JAG LJUGER SÅ BRA
9.    THE POODLES / NIGHT OF PASSION
10.  BJÖRN KJELLMAN / ÄLSKAR DU LIVET


MITT STALLTIPS INFÖR LÖRDAGEN JUST NU

SÅ HÄR TROR JAG JUST NU ATT DET SLUTAR:

1. CAROLA
2. BWO
3. REDNEX
4. ANDREAS JOHNSON
5. BJÖRN KJELLMAN
6. THE POODLES
7. MAGNUS CARLSSON
8. KICKI
9. LINDA BENGTZING
10. MAGNUS BÄCKLUND

MIN LISTA JUST NU INFÖR LÖRDAGENS FINAL

OM JAG JUST NU SKULLE BLI TVUNGEN LÅSA MIN ÖNSKELISTA INFÖR LÖRDAGEN SÅ BLEV DEN NOG SÅ HÄR JUST NU!

1.    BWO / TEMPLE OF LOVE
2.    MAGNUS BÄCKLUND / THE NAME OF LOVE
3.    REDNEX / MAMA TAKE ME HOME
4.    ANDREAS JOHNSON / SING FOR ME
5.    CAROLA /EVIGHET
6.    THE POODLES / NIGHT OF PASSION
7.    MAGNUS CARLSSON / LEV LIVET
8.    KICKI/ IDAG & IMORGON
9.    LINDA BENGTZING /JAG LJUGER SÅ BRA
10.  BJÖRN KJELLMAN / ÄLSKAR DU LIVET

NU ÄR RÖSTNINGSLÄNKEN FIXAD!

Här  är den dessutom LÄNK TILL RÖSTSIDA

Rösta på bidrag 2

BEHÖVER RÖSTER I SVT.SE:s TEXTTÄVLING


NU HAR FÖRKYLNINGEN KOPPLAT GREPP

Men så är det väl när man är ledig. Astman kommer ju som ett bre v på posten då också. Men jag tröstar mig med "Mama take me home" med Rednex som nu går i bakgrunden. Kan man bli annat än glad då? Så trösten finns.

I övrigt funderar jag på att köpa en digitlkamera så att jag kan ta kort på repen i Stockholm. Här i Göteborg så lånade jag Anders kamera, men den chansen finns ju inte i Stockholm. Så det kanske bär ut och köpa en kamera i eftermiddag eller i morgon. Funderar på en Canon Ixus 55.

TRODDE TV-PROGRAMMET RENA NATTA FALLIT I TOTAL GLÖMSKA

Men tji fick man!

Fick detta mess från Karin:


Hej Bubbe!
Jag gillar dig skarpt och har gjort det ända sen jag såg dig på ett tvprogram för HUNDRA år sen. Jag kommer inte ihåg vilket program det var med jag kommer ihåg hur otroligt rolig du var och att du såg fel på Rednex-Annika och trodde det var Cecilia Vennersten. Och du skrek i förtjusning: Cecilia Vennersten!! Vilket gjorde att Annika bröt ihop av skratt... Haha! Det var bra TV. Schysst att du är Socialdemokrat också. Min pappa är ordförande i Socialdemokraterna i Lerum. Så vi har lite genemsamt. Ha det gott!

Från: Karin
IP-adress: 193.11.228.138

NU ÄR JAG LITE GLADARE

Andra chansen gick ju som den skulle i alla fall. Men tänk att fått med Rednex direkt igår i stället för Björn kjellman så hade ju Patrik Isaksson sluppit bli utslagen, och Sandra Dahlberg i en annan final så hade hon också fått vara med. Poodles kunde exempelvis stannat hemma!

MIN SCHLAGERKRÖNIKA I NORRA VÄSTERBOTTEN

Lördagens krönika hittar ni HÄR.

Den handlar mycket om Sandra. Hon var bäst!

ANDRA CHANSEN I KVÄLL

Så här ser min lista ut för ikväll:

1. Magnus Bäcklund / The name of love
Det här är internationell kvalitet! Mycket vackert coh pampigt.

2. Rednex/ Mama takeme home
Jag blir bara gladare och gladare av den här låten. Suveränt framförande!

3. Pontare /silverland
Skulle egenligen vilja ha med den här till Globen. Står och vägger med Rednex här. Pamppigt och välproducerat.

4. Patrik Isaksson/ Faller du så faller jag
Också värd en plats i Globen. tänk så mkt lättare det varit om Kjellmn åkt ut igår. Då hade Pontare varit där.

5.Elysion / Golden star
Växer Växer och VÄXER! Så vackert!

6.Niclas Wahlgren / En droppe regn
Så stillsamt och vackert, nog så trist!

7. Velvet / Mi amore
Jo det är väl helt ok

8. Electric Banana Band / Kameolont
Vad har den här att göra!

SANDRA! JAG SAKNAR DIG!
Du slår alla i den här anra chansen. Vad fick svenska folket förhjärnsläpp igår.
Varit helförbannad hela helgen över det!

JISSES VAD JAG ÄR BESVIKEN

Ibland så funderar jag hur folk tänker...

Björn Kjellman direkt till Globen???

Visst det är en vacker melodi med fin text...
Men också ett fruktansvärt scenpiller i en fruktansvärt tråkig presentation. Hade någon annan stått för sången hade den kt ut med buller och bång!

Näää gårdagskvällen var röstning på artister och namn, Carola är en otrolig artist och hennes framträdande är helt suveränt. Så henne kan jag leva med. Men att svenska folket dissade Sandra kan jag inte förlåta. Hon var bäste efter Carola!!!

Sedan är jag förtjust i Pontare och Rednex och hade någon av dem tagit Globen-platsen tillsammans med Carola så hade jag accepterat och förstått, men int eKjellman. Men någon måste ju ta sistaplatsen i Globen...


Inga bilder på Rednex, Björn Kjellman och Carola

Tyvärr tog batteriet i kameran slut. Så därför kan jag inte visa några bilder på Carola, Rednex och Björn Kjellman. Kan bara säga at Rednex är hur coola som helst, Björn Kjellman väldigt fransk och Carolas kläder inte alls snygga!

Evan - Under your spell

Evan 151

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Sandra

Sandra 126

Foto: Jag själv (därav den usla bildkvaliteten)

Sandra Dahlberg - en stjärna

Sandra 144

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Sandra - jo en gång till

Sandra 145

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Sandra - min absoluta favorit

Sandra 142

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Sandra - Kaxig men inte divig

Sandra 140

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Sandra once again

Sandra 130

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Sandra igen

Sandra 125

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Sandra Dahlberg -energiknippet från Klimpfjäll

Sandra 123

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Günther igen

Günther igen

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Günther & The Sunshine Girls

Günther & The Sunshine Girls

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Laila Adéle

Laila Adéle

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Roger Pontare - kvällens snyggaste scenkläder

Roger Pontare 39

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Roger Pontare

Roger Pontare 40

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Roger pontare ytterligare en gång

Roger pontare 27

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Roger Pontare igen

Roger Pontare 23

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

Roger Pontare

Roger Pontare 21

Foto: Jag själv (därav bildkvaliteten)

CAROLA RULES ... TYVÄRR

Detär ingen tvekan om vilken fullblodsartist Carola är. Hon ror hem den här delfinalen på knockout tack vare sin utstrålning. Jag vidhåller däremot att låtenn är alldaglig och jag är allvarligt oroad över hur den är på engelska.

I övrigt så tror jag fortfarande ppå Sandra Dahlberg! Hennes scenframträdande är verkligen läckert och hon klarar av att förmedla låtens attityd och kaxighet.

Starka bubblare underifrån är Rednex medan Pontare känns mer given i andra chansen. Björn Kjellman gör ett urtrist framträdande och det får nog tyvärr låten att landa högst femma.

Min gissning just nu efter genrepet:
Till Globen: Carola
Följer med till Globen: Sandra (elelr Rednex)
Till andra chansen Rednex (eller Sandra) och Pontare
Femma: Björn Kjellman

Lägg märke till att jag gillar övriga låter också! Av dessa gillar jag personligen Evans låt bäst medan Günther nog har störst chans av de tre utanför min lista!

RAPPORT FRÅN FÖRSTA REPETITIONERNA I GÖTEBORG

Ja så har då första dagens repititioner passerat revy, liksom gårdagskvällens invigningsfest på Storan. Det var enhektisk och intensiv dag.

Här är mina första intryck av låtarna och framföranden (utan de rätta scenkladerna):

1. Silverland / Pontare
En mäktig, lite udda rockhymn med starka naturromantiska influenser. Hockeyfeeling. Ger handklappslust. Lite av Queen över det hela i vissa partier. Otroligt suggestiva upprepningar i verserna. Lägg märke till kvällens snyggaste scenkläder! 

2. Don't try to stop me / Laila Adéle
En solufunkig låt med bra energi och ett bra framträdande. Slutar nog sist ändå.

3. Like fire tonight / Günther and The Sunshine Girls
Inledningen är väldigt mycket E-type och riktigt bra, men sedan kommer Gübnther och pratar sig genom verserna och då faller allt platt! Kan ändå slåss om barnens röster med Rednex

4 Jag tar det jag vill ha / Sandra Dahlberg
Här är årets kaxigaste och mest övertygande låt. Oerhört kaxig text om att resa sig ur askan och ta för sig. Sandra är suverän där hon inleder sittande på en HD och sedan följer kvällens mest energiska framträdande. Här är det action, dans och samspel mellan Sandra och hennes kör/dansare.Detta blir årets totala hit på gayställena! Min absoluta favorit i årets festival! Den här skulle jag vilja skicka till Aten...

5. Under your spell / Evan
Här kommer en riktigt synthig sak som lktar mycket Erasure och Pet Shop Boys. Men tyvärr är låten bättre än Evan! Han ser mest obekväm ut på scen och ger ett mycket kyligt intryckk, Når inte fram helt enkelt. Men klarar sig nog från sistaåplatsen på sitt utseende och snygga scenkläder.

6. Mama take me home / Rednex
Här ärlåten som kan totalskrälla ikväll och putta ut Sandra från en direktplats till Globen, även om jag mest tror på Andra Chansen för den. Det är en riktigt hödoftande country/blluegrass-låt som andas 20-tal och som funkar otroligt bra! En sak är säker och det är att jag blir totalglad av den här låten och framträdandet. Det är en känsla som sitter kvar länge efter att sista tonen ebbat ut.

7. Älskar du livet / Björn Kjellman
Detta är kvällens vackraste sång  i suggestiv valstakt. Björn Kjellman sjunger otroligt bra. Men scenframträdandet och scenlösningenär urtråkiga och detta kan få honom att missa andra chansen och komma femma. Annars är det en låt som också kan skrälla och ta sig direkt till Globen om svenskarna är på rätt humör.

8. Evighet / Carola
Här är bidraget som är Srtisten mer än Låten! Låten är ganska så alldaglig och är en helt okej schlager som funkar. Men det är Carola som tar den till högre höjder och till Globen! Men efter presskonferensen med henne så står hon lågt i kurs hos mig. Värre diva och i total avsaknad av självdistans är det länge sedan jag sett. Det gav en dålig eftersmak som dröjde sig kvar hosmig ändå till repet många timmar senare. Den känslan har ju inte svenska folket så de kommer ta henne och låten till sina hjärtan.

MIN KRÖNIKA I VECKANS ARJEPLOG TIMES

To Act or React

There are several choices to be made during a lifetime, and one of the main choices is how to relate to life and to society. You may choose to have a social outlook based on the view that you are an active part of what’s happening or you may to choose to be reactive and be a victim of what happens to you. The choice between these two views is decisive for how you live your life.

Many people are active, influencing the development of society and they take responsibility for the way their own lives are evolving. They see the world around as an arena for interaction and they see themselves as an active part of that arena. They get influences from the world outside and try to adapt to what is happening in the surroundings. They also try to be in the front line of what’s happening or preferably one step ahead.

Others are reactive, see the world around as a threat to their own existence and feel that they are the target for a conspiracy. They think that everyone is trying to hurt them and that every change is bad. The world outside does not influence their actions as it is seen as a threatening and cruel opponent that has to be fought in order to avoid disruption of the values they hold high.

The main feature of a reactive person is their need to complain. Complaints are more important than constructive suggestions. The reactive person has a need to complain. However, it is also necessary to see that reactive people are important for a society since they provide a lot of stability to the society but they cannot be allowed to govern the development.

Why is this distinction important to the development of Arjeplog?

The implication is obvious. Arjeplog has to be mainly active in its actions if we want to be a part of the new and creative society. We cannot look upon ourselves as victims of decisions made by others around us. The implication is furthermore that we have to strengthen values and attitudes connected to action and to active persons such as the entrepreneurial power of initiative and business activities. We have to strengthen the active and creative people in Arjeplog and give them space to develop their actions.

As a politician my main task is to be of service to these active persons and be willing to help them avoid being restrained by obstacles in the society. As many people have said before: "I have to rake the circus arena for them".

My urgent request to all citizens of Arjeplog is: "Be active and support active people around you. Don’t ask what others can do for you, ask what you can do for your fellow citizens. Act, don’t react."

Bengt-Urban Fransson
Mayor of Arjeplog


SITTER PÅ ARLANDA

Sitter  här på Arlanda och väntar på planet till Göteborg. Det var inte lite segt att stiga upp 03.15 i morse. Men nu är jag ju på väg i alla fall. Är framme i Göteborg strax efter tolv. Ska sedan driva på stan till Anders slutar vid halv fem tiden.

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG

Igår kväll presenterade Socialdemokraternas valberedning i Arjeplog sitt förslag till kommunfullmäktigelista och ordförandekandidater till höstens val. Det är himla skönt att de äntligen lagt sitt förslag och att förslaget är enhälligt. Det är skönt att veta att man har det i ryggen inför nomineringsmötet den 20:e mars. Jag är föreslagen att fortsätta som såväl förstanamn på listan som partiets kandidat till kommunstyrelseordförande. Jag hoppas verkligen att nomineringsmötet också låser fast nomineringarna så att det inte blir något tjafs inför valet.

När det gäller övriga ordförandenomineringar så föreslås Socialnämnden ledas av Leif Rönnqvist, MBR-nämnden av John Sundström och KFU-nämnden av Elisabeth Bramfeldt. Till kommunfullmäktiges ordförande föreslås Mats Abrahamsson. Dessa nomineringar fungerar också som nomineringar till gruppledarposter i de fall vi i en samverkan får ordförande med annan partifärg i någon av nämnderna. O nuvarande koalition besitter vi endast ordförandeposten i kommunstyrelsen.

ÄNTLIGEN PACKAD OCH KLAR!

Undrar varför jag hatar att packa? Och varför jag är så oduglig på det också? Nu ska jag vara borta tio dar, och vet att jag får tvätta efter halva tiden. Men tro inte det syns på resväskan. Nej nogär den full i alla fall. Får väl skylla på att jag ska springa mest på Scandinavium och Globen och kolla in repen till Melodifestivalen. Jag har ju dessutom via min pressackredetering tillträde till alla festerna och då måste man vara presentabel;-) Kan ju inte ha samma kläder två dar i rad...

Sedan tas ju litet plats av de lappländska specialiteter jag tar med mig. Vill ju bjuda på lite godsaker också. Har köpt Souvas och gravat lättrökt reninnanlår som jag tänkte bjuda på.  Men det tog inte så mycket plats ändå. Sedan har jag ju också med mig Fredriks födelsedagspresent och den ska ju med till Stockholm.

Pratade med Lippe ikväll och vi ska hinna träffas! Det ska verkligen bli kul. Insåg när jag pratade med henne att det är 1,5 år sedan sist vi sågs. Detta trots att jag varit så pass mycket i Göteborg. Det känns minst sagt overkligt att det är 13 år sedan hon flyttade härifrån.

MIN SCHLAGERKRÖNIKA I NORRA VÄSTERBOTTENLÖRDAGEN den 11/3

Ska Sandra stjälpa Schlagerdivan?


"Inget hindrade dig. Du tog allt du kunde från mig. Jag blev kvar i askan så svag. Jag var din slav" Så sjunger Sandra ikväll och jag måste bara säga att det stämmer i mitt fall. Jag har i år blivit slav under Sandra och hennes synnerligen effektiva, orientaliskt doftande och attitydstinna powerschlager! Detta är årets bästa låt! Och dessutom ett fantastiskt framträdande! Dessutom har Sandra mognat både som artist och som sångerska. Jag kravlar gärna i askan för att denna låt ska vinna ikväll, men är tyvärr rädd att jag blir kvar i askan av en annan anledning. Svenska folket kommer säkerligen att falla pladask för Carola och hennes ganska alldagliga Shirley Clamp-schlager ikväll. Sedan är Carola fantastisk på att mjölka ur allt ur denna låt. Hade inte Carola tagit sig an låten så hade den passerat revy och hamnat i andra chansen. Kom ihåg att Jessica Andersson valde bort denna för "Kalla nätter". Säger inte detta något! Men om ni låter Sandra gå direkt till Globen så stämmer Sandras text på mig: "Men jag reste mig och fann nya vägar att ta mig fram. Jag har vaknat åter till liv". Missa inte passagen i Sandras låt som lyder: "Nu står jag här. Vet vem jag är." Årets snyggaste ingång till en refräng. Sånt ger mig rysningar!

Ni får inte heller missa Slagnäsfödde Roger Pontares mäktiga, och lite udda, bidrag som både kan komma att flippa och floppa ikväll. Det beror alldeles på hur stämningen är i vardagsrumssofforna. Jag som fått lyssna på låtarna flera gånger har fallit pladask för denna naturromantiska dunderbombastiska skapelse. Och hans underbara scenkläder. Men, men… Gränsen mellan mästerverk och pekoral kan vara hårfin, och jag är inte säker på att alla håller med mig om att "Silverland" hör hemma på mästerverkens planhalva.

En annan sång som kan bli livsfarlig är Björn Kjellmans "Älskar du livet". Det är ett franskt klingande romantisk litet örhänge som behöver upptäckas. Tyvärr har vi här årets tristaste scenlösning. Mest förvånas jag över att Björn Kjellman kan vara så övertygande som sångare. Och för en schlagerfantast som jag är bryggan i låten "Long live life, Vive la vie, Eleköön elämä, Lenge leve livet" klockren!


Efter förra veckans grova felbedömningar från min sida så vet jag ju inte om jag vågar tippa resultatet ikväll. Min totala flopp (eller svenska folkets totala frispel) när det gäller The Poodles är knäckande. Förstår det inte än! Att jag missbedömde Elysions chanser med operadoftande "Golden star" kan ajg stå ut med eftersom den växte enormt med framträdandet. Får väl erkänna att jag lyssnat mycket på den under den här veckan. Men fortfarande hävdar jag med en dåres envishet att Jessica Andersson skulle gjort BWO sällskap till Globen.


Men hur går det då nu ikväll?


Ja det är väl så att Carola promenerar rakt till Globen och jag tror hon gör sällskap med Sandra. Men Roger Pontare lurar i vassen men jag tror att det lutar åt andra chansen tillsammans med Björn Kjellman. Men jag garderar Kjellman med  Rednex som med höbalar och ett superenergiskt framträdande går genom rutan. Man blir bara kanonglad. Sånt brukar ju kunna gå hem i lördagssofforna, och efter The Poodles så förväntar jag mig vad som helst! I vissa stunder ser jag faktiskt Rednex som ett allvarligt hot mot Sandras direktavancemang. Annars är nog Pontare närmast att knipa Globenplatsen.


Men jag hoppas att kvällen slutar med en gigantisk triumf för yrvädret från Klimpfjäll och att hennes ord " Inget står i min väg. Jag bestämmer allt på min färd. Här är jag, en drottning med stil. Här är mitt liv" verkligen slår in. Med låten "Jag tar det jag vill ha" så är hon verkligen värd en triumf såväl i Scandinavium som i Globen! Och att hon sätter divan Carola riktigt på plats.

Snart semester!

Ja då är det snart dags för semester, eller vad man nu ska kalla det när man inte är på plats i Arjeplog. Semester är ju bara från anställningar och att vara förtroendevald är ju inte att vara anställd.

Hur som helst så bär det imorgon av till Göteborg med det mördande morgonplanet. 04.15 skulle flygbussen komma och hämta mig. Det känns tungt! Är sedan framme i Göteborg strax efter tolv. Sedan jobbar Anders till mot halv fem så jag ska fördriva eftermiddagen i Göteborg. Men det är ju ett mindre problem:-)

Så nu blir det Melodifestival för hela slanten! Har ju tillgång till repetitionerna och festerna...

STYRELSEMÖTE ARJEPLOGSHUS

Idag har vi haft styrelsemöte för Stiftelsen Arjeplogshus. Vi har bl.a behandlat bokslutet för Arjeplogshus och det går på plus för första gången på ett decennium i år. Blygsamma 86 000kr visserligen men det skulle varit 250 000kr bättre om inte årets resultat belastats för elkostnader som Vattenfall tidigare ej debiterat. Det känns jättebra att kunna visa upp ett plus-resultat.

Jag har för styrelsen redovisat funderingar på planläggning av nya områden för bostadsbyggande. Det rör sig om tre nya områden som bör planläggas. Mer info kommer när min och kommunchefens rapport läggs fram i slutet av mars.

I övrigt var det inga större ärenden som var uppe. Det handlade mest om planering kring bredband etc.


Surt sa räven!

Det är det minsta man kan säga om den här delfinalens resultat. Hur kunde de här attans pudlarna första lyckas få med sitt bidrag till Melodifestivalen, sedan komma med bland de fem som gick vidare till slutomröstning och sedan till råga på allt gå direkt till Globen. Det suger! Rejält!!!


Men jag kan bara konstatera att min analys från förra året håller! Det är bara att skita i deltävlingarna och sedan koncentrera sig på finalen i Globen.Resultaten i deltävlingarna går inte att förutse alls. Det blir hursomhelst alltid nåt fel när resultatet presenteras.


Hur kan man på allvar föredra pudlarna framför Jessica Andersson i MELODIFESTIVALEN. Hade det varit Tracks hade jag nog till och med kunnat ha fördragsamhet med det. Men till Globen. Obegripligt...


När det gäller popoperan så ska jag erkänna att det var en grov felbedömning. Den har kvaliteter och växer för varje lyssning. Även om det ine är någon kandidat till Aten så skulle den inte skämmas för sig i Globen. Det skulle till och med kunna vara mäktigt!!!

Jag måste erkänna att jag blev otroligt svag för BWO:s låt. Den skulle funka hur bra som helst i Aten. Kommer det i slutändan att stä mellan BWO och Carola då hejar jag på BWO! Men jag hoppas på Sandra!!!

Patrik Isakssons låt var en riktig pärla, som jag hoppas kommer göra braksuccé på Svensktoppen. det är en underbar text och vacker melodi.

Till Globen ville jag efter TV-framträdandet fortfarande ha BWO och Jessica A, och till andra chansen Patrik och Jessica Folcker. Sedan tyckte jag att Elysion och Kayo slogs om femte platsen.

Mina tips inför kvällens delfinal i Melodifestivalen

Vad är då mina tips inför kvällen?

Det jag tror:

Till Globen: BWO och Jessica Andersson

Till andra chansen: Patrik och Jessica Folcker
Femma: The Poodles

Det jag vill:

Till Globen: BWO och Jessica Andersson

Till andra chansen: Patrik och Jessica Folcker

Femma: Kayo
Det jag fruktar:
Till Globen: BWO och Patrik
Till andra chansen: Kayo och The Poodles

Femma: Jessica Andersson

Veckans schlagerkrönika i Norra Västerbotten

Fångad av en stormvind

Det sägs att det blåser en vind
i hjärtan som brinner, och så här i schlagertider så är jag verkligen fångad av en stormvind. Jag vill alltid stanna här i schlagerträsket. Det är den värld jag lever i och ingenting kan stoppa mig för här är jag fri. Schlagern finns i varje andetag, i varje steg jag tar. Mitt hjärta det brinner för schlager, så är det bara!

För mig är som om tiden står stilla när Kicki tar ton i sin "Idag & imorgon" och för en evighet, en kort sekund, så upphör allt runtomkring och ett ögonblick känns som oändlighet. Eller när Magnus Bäcklund sjunger sin "The name of love" då känner man verkligen att hjärtan de brinner när kärlek vinner, långt bortom allt i evighet.


När vi blir ett med tid och rum på detta sätt då är schlagern som bäst. Tänk på ögonblick som "När morgonstjärnan brinner med Cyndee Peters 1987, "Främling" 1983, "Stad i ljus" 1988 eller "1+1=2"med BelAir 1985. Visst går det rysningar genom kroppen av vällust. Eller kanske "Vi vill ha värme" 1990 eller "Nattens änglar" 1997 som ger rysningar av inte lika positiv karaktär.


Nå får vi då några vällustiga rysningar i kväll?


Jodå vi har en hel del att se fram emot.
Det märks att vi närmar oss upploppsrakan, och eftersom alla fem skotten på sista skjutningen kommer att sitta som femettor så finns det trots allt utrymme för ett par bommar i denna skjutning, och det märks men inte lika tydligt som i de två första delfinalerna. Men klockrena träffar ikväll är BWO, Jessica Andersson och Jessica Folcker. Kantträff in för Patrik Isaksson och Kayo. Ett rent chansskott är operaschlagern som Elysion framför. Det kan gå hur som helst. Men snälla ni, visst slipper vi härma Norges framgång från ifjol med långa hårsvall och hårdrocksschlager. Det var fräscht då, men inte nu längre. Så lämna kvar The Poodles i straffrundan. Vilka tror jag då tar hem spurtduellen på upploppet i Karlskrona? Jo jag tror ändå på att det blir BWO och Jessica Andersson medan Patrik Isaksson och Jessica Folcker går till andra chansen. Så känns det i alla fall innan jag fått se dem.


Nu börjar jag packa, för nästa veckas rapport kommer direkt från Göteborg. Då har jag fått se artisterna repetera live och inte bara hört låtarna. Kanske kan ni få senaste nytt i skvallerväg också…
 

Och bered er på en hård dust. Carola kommer att få en ordentlig utmaning av våra norrländska hopp Sandra och Pontare. Båda de har enormt starka låtar som står sig i konkurrensen med Carola. Och de är inte ensamma om att vara starka låtar. Som vanligt är sista delfinalen en rysare. Det är som sista minuten i guldmatchen i hockey. Så den får ni inte missa.


Klicka på rubriken vinn och rösta på bidrag 1!


Veckans krönika i Arjeplog Times

Post-Olympics – Pre-Eurovision

Two weeks of marvellous competitions in Torino ended as the best Winter Olympics ever for Sweden with seven gold medals, two silver medals and five bronze medals. An astonishing and unexpected success and I was really proud to be Swedish during these Olympic Games.

It was also nice to see that most of the medals were won by women. The gold medal won by the sprint team shows one example of athletes who have exceeded all expectations, done their very best and surpassed themselves. Another great success was the gold and silver medals of Anna-Carin Olofsson in the Biathlon which is the second gold medal for Sweden ever in Biathlon. The first was taken by Klas Lestander, a local from Arjeplog, in Squaw Valley. (This is why the municipality named the square in Arjeplog “Guld-Klas torg”).

I must admit that I have an empty feeling now that the Olympics are over. It is a fantastic chance to watch sports that are rarely shown on Swedish television and I have now found some new favourites such as freestyle skiing, both jumps and humps, curling, short track skating, and half pipe.

But there’s always a light in the darkness. The Swedish pre-selections for the Eurovision Song Contest have started and two qualifications have already taken place. The Swedish Song Festival is one of the most popular TV-shows in Sweden and together with the Eurovision Song Contest are real highlights of the year. The element of competition combined with pure entertainment and glamour is an extraordinary mix creating the ultimate show.

During the years Sweden has been one of the most successful countries in this contest with four victories but last year was a total disaster for us and we came 19th. This year we have to fight for our honour and glory, so we must avoid being beaten in the semi-final and this is a totally new situation for us, the successful Swedes.

For the next three Saturdays, Swedes will be occupied by watching the song contest on TV. The interest in the competition is bigger than ever since THE STAR of Sweden, Carola, who won the ESC in 1991, will be competing once again. She is naturally the main favourite and in three weeks’ time we will know if she will be the winner with the song “Eternity”, and if these lyrics will take her all the way to Athens in May:
“You exist in every breath, in every step, as the heaven is carrying an eternity. Time is standing still when we caress each other. My heart is burning when love is winning. An eternity, a short second, when we become one with time and space. A moment in time, infinity, far away in eternity”.

The song contests will be broadcasted on Channel 1, Swedish Television, every Saturday evening at eight o’clock. Don’t miss it. This is typically Swedish!

Bengt-Urban Fransson,
Mayor of Arjeplog


Kvalat in igen på svt.se i deras texttävling

Jaha, då var det dags igen. Dags för en massa vånda och nervositet. Jag har kvalat in igen på svt.se i deras schlagertexttävling. Så nu behöver jag era röster igen...

Det här är min tävlingstext. (Fetmarkerade ord var obligatoriska):

Söker i min podd efter en fil
Speciell och med särskild stil
Som passar till en trendprofil

lyssna till ditt hjärta och du hör
En sång där allt är rätt och inget stör
Det börjar verka kärlek som sig bör

Den här gången är det bidrag 1 som gäller.
Givande möten idag

Idag har jag haft två mycket givande möten. Först var det möte med kommunalråden och kommuncheferna i Arvidsjaur, Malå och Sorsele kring den samverkan som vi håller på att utveckla inom vårt 4-kommunsområde

Vi diskuterade en gemensam telefonlösning för kommunerna och även möjligheterna att samordna telefonistverksamheten.

På eftermiddagen hade vi sedan styrelsemöte i SWTR (Swedish Winter Test Region) och det var också ett mycket konstruktivt och givande möte där vi diskuterade strategiska frågor för föreningen.

Årsmötesordförande RFSL Nord

Igår var jag fram och åter till Piteå för att sitta ordförande på RFSL Nords årsmöte. Nog är man väl lite galen som kör 45 mil på en kväll för det, men kul var det! En massa mysiga människor var det också där och det är ju alltid lika kul att lära känna nya människor!


Men jag har varit seg idag. Var inte hemma förrän vid halv tolv i går kväll.


hits