De fem direktkvalificerade bidragen ikväll

STORBRITTANNIEN +++
EVEN IF
ANDY ABRAHAM
Detta är det bästa man skickat på många år. Det är tilltalande och läckert insmickrande samtidigt som det känns lagoamt retro för att inte kännas gammalt men ändå slå an nostalgiska strängar hos mig. Sångarens läckra röst är ett ytterligare plus.

TYSKLAND ++
DISAPPEAR
NO ANGELS
Det här känns som ett svagt hopkok på låtar som man hört förr och som dessutom var flera gånger bättre i originalversionerna. Tjejerna saknar ytstrålning, glöd och karisma. Låten saknar det mesta.

FRANKRIKE +++++
DIVINE
SEBASTIEN TELLIER
Här kommer tävlingens mest intressanta bidrag. Och ett av de absolut fräschaste och modernaste. Jag måste medge att jag är såld på det här bidraget och skulle inte gråta om det kom högt, väldigt högt.

SPANIEN ++
BAILA EL CHIKI CHIKI
RODOLFO CHIKILICUATRE
Här har vi en potentiell sommarplåga. Men bra är det inte trots dettta. Detta är mer av en låt man kunde ha skrattat åt och dansat till under ett par veckors medelhavssemester med sol, bad och goda drinkar, Men inget för Eurovision.

SERBIEN +++++
ORO
JELENA TOMASEVIC FEAT BORA DUGIC
Det här är årets vackraste bidrag med en fantastisk känsla i framförandet. En enorm intensotet och innerlighet förpackad i en moldisk dramatik som ger mig gåshud. Och vilken artist sedan. Rösten går rakt ini hjärtat. Klar chans för topp-3 placering.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits