Aktuellt och på gång

Idag har jag bl.a. skrivit en inbjudan till Lena Dahlgren, chef för Vägverket Region Norr, för att diskutera vägunderhåll och trafiksäkerhetsinsatser inom kommunen. Under förra chefen, Anna-Stina Nordmark-Nilsson, var sådan träffar årligen återkommande och det var mycket givande och konstruktiva träffar. Uner Lenas tid som chef har det inte varit någon sådan träff - så nu är det verkligen dags!

Detta passade verkligen bra eftersom jag idag blev uppringd av en Arjeplogare som ville diskutera den korsning där den tragiska bilolyckan ägde rum, med två döda, dvs Norra Bergnäskorsningen eller som vi yngre oftast säger, Galtiskorsningen.

Jag har också fått en inbjudan till Universitetets rektor Pia Sandvik Wiklund för att tillsammans med Arvidsjaurs kommunalråd diskutera CASTT och BilSytemIngenjörs-utbildningen. Detta är nödvändigt och vi har länge velat få chansen till en sådan diskussion. Vi har blivit varse att vår verklighetsuppfattning och den verklighetsuppfattning som vissa universitetsföreträdare gett uttryck för skiljer sig milsvida åt. Vi har bl.a fått höra att jag och Jerry träffade landshövdingen här före jul för att han skulle överbrygga våra motsättningar och få oss att sluta med vårt revirtänkande. Samtidigt så är vår uppfattning att vi uppträtt på gemensam front och backat upp varandra. Man kan ju fundera i hur olika verkligheter vi lever. Det vi framförde till landshövdingen var att vi har stora problem med universitetet och att vi ville ha hjälp med att få till en konstruktiv dialog med universitetet.

Igår hade vi möte med utvecklingsgruppen och diskuterade utkastet till tillväxtprogram. Den grupp som arbetat fram utkastet hade gjort ett mycket bra arbete och det var små förändringar i programmet som gjordes. Nu ska programmet ut på remiss innan utvecklingsgruppen slutgiltigt fastställer det förslag som sedan ska överlämnas till politisk behandling.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits