Öppet möte i Slagnäs

Igår var vi från Socialdemokraterna och hade öppet möte i Slagnäs. Vi som var ute var Mats Abrahamsson, ordf i Socialdemokraterna i Arjeplog, jag själv som KS-ordf, Tone Karlberg som ordf i KFU, Bosse Åberg som Socialnämndsordförande, Rolf Laestander som ordförande i Stiftelsen Arjeplogshus samt John Sundström som ordförande i MBR-nämnden.

Det var ett riktigt bra möte och jag tycker vi får vara nöjda med den uppslutning som var med tanke på att det var fler aktiviteter i Slagnäs samma kväll.

De frågor som kom upp var skolans framtid, hur man ska lösa lägenhetsfrågan i Slagnäs om en barnfamilj flyttar in och vill ha en större lägenhet, hur man ska locka fler säsongsanställda att skriva sig i kommunen, hur man ska kunna få fler att starta företag och flytta hit, miljöstationens placering, grovsopsdagar och även flyktingmottagningen. Intressant var också att miljöfrågorna kom upp till diskussion i form av såväl transporter, tågfrågor, mat såväl ur perspektivet vilken mat vi ska servera barn och gamla som vilken mat producenterna tycker vi ska köpa.

Det var ett mycket konstrultivt möte och diskussionerna gick i en mycket positiv anda.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits