Företagarfika

Besökte företagarnas företagarfika idag på morgonen. Där var också Britta och Stefan tillsammans med Börje Rahm och Anders Ericsson från Softronic som presenterade vad som är på gång med den etablering de gör inom inscanninsbranschen och som jag skrev om i mitt förra inlägg. Dessa nyheter mottogs väldigt positivt på företagarfikat.

Vidare hann vi också diskutera flyktingmotttagande, infarternas utseende och ungdomssituationen i kommunen.

När det gäller mottagande av ensamkommande flyktingbarn konstaterades att man måste satsa mycket på integration och gemensamma aktiviteter om detta ska bli lyckat, samt att fokus måste hållas på det möte mellan kulturer som uppstår så att såväl vi Arjeplogare som de flyktingar som kommer kan hantera och förstå de kulturmöten som kommer att uppstå.

När det gäller infarterna till Arjeplog diskuterades hur man ska kunna göra dessa vackrare så att första intrycket av arjeplog inte blir fula industriområden. Detta måste vi jobba vidare med!

Slutligen när det gäller ungdomarnas situation och de problem som accentuerades under marknadshelgen så kunde vi bara konstatera att det krävs insatser och tidiga insatser. Vi hann tyvärr inte särskilt långt i diskussionen men det är en avgörande fråga som måste fortsätta att diskuteras.

Kommentarer:
Postat av: Little darling

Ha en superbra helg :}


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits