EN POSITIV VECKA

Hej

Nu är jag tillbaks igen och ska försöka komma igång med bloggandet igen. Det har känts lite tomt att inte blogga så det känns lite som en pånyttfödelse att sätta sig vid tangentbordet med ambitionen att få liv i bloggen.

Den här veckan har präglats av idel positiva händelser.

Kommunens utnämning till Årets FRISK-kommun i Norrbotten var den första i raden av positiva händelser. I onsdags fick kommunen motta utnämningen på Nolia i Piteå av socialförsäkringsminister Cristina Husmark Persson. Samtidigt utsågs Arjeplogsprofilen Bosse Henricsson till FRISK-pristagare för sitt mångåriga friskvårds- och folkhälsoarbete. Han var många år före sin tid och har aktivt bidragit till ett friskare Arjeplog. Cristina Husmark Persson imponerades storligen av vårt arbete och bjöd in sig själv till Arjeplog på ett besök.
Här kan ni läsa mer i en artikel i Norrbottens-Kuriren.

Igår kväll höll Arjeplogsföretagarna Britta Flinkfeldt Jansson och Stephan Jansson presskonferens tillsammans med företrädare för företaget Softronic och presenterade en satsning i Arjeplog som i första läget innebär sju jobb. Förhoppningen är att kunna fördubbla arbetsstyrkan på sikt. Det är underbart att denna etablering är på plats nu och jag vill ge en enormt stor eloge till Britta, Stefan och Ole Lampinen som arbetat med att till stånd etableringen här i kommunen. Mer kan ni läsa i Piteå-tidningens artikel här! Läs också mer om Ole Lampinens arbete med etableringen här, också en artikel i Piteå-tidningen.

Det är otroligt skönt att de första ersättningsjobben nu kommer på plats. Sedan hoppas jag att det inom kort ska klarna hur många jobb som Vägverket kommer att placera i Arjeplog också. Det är viktigt att det snabbt klarnar så att människors oro och ångest kan skingras och åter vändas till framtidstro och hopp. Tillsammans med de arbetstillfällen som kan skapas om vi satsar på mottagande av ensamkommande flyktingbarn så kan dessa jobb möta upp en del av de behov som EDB-nedläggningen orsakat.

Idag är det äntligen så dags för invigningen av busstationen. Det känns som en milstolpe i och med att processen varit så enormt utdragen och på så många sätt så smärtsam för många. Det har också varit en skamfläck att Arjeplog saknat busstation under så lång tid. Därför känns det som om ett ok fallit från våra axlar när nu byggnaden står klar och verksamheten äntligen kan komma på plats. Och detta dessutom i en funktionell och vacker byggnad! Det är helt enkelt ett lyft för Arjeplog!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits