Mycket intressant möte med Swedish Lapland

Idag har jag varit och träffat representanter för Swedish Lapland (fd. Norrbotten-Lappland) för att diskutera deras syn på hur turistsamarbetet mellan Arvidsjaur och Arjeplog är organiserat. Deras tänk, och även länsstyrelsens, bygger på organisation av olika destinationer i Norrbotten, exempelvis då Arjeplog-Arvidsjaur och Herat of Lapland (Överkalix, Övertorneå, Pajala, Kalix och Haparnada).

Swedish Lapland upplever ett problem eftersom de endast kan jobba gentemot de företag som är medlemmar i Swedish Lapland. Tidigare var detta inget problem då man inte lika uttalat var ett medlemsföretag. Då ansåg man i princip alla företag på orten som medlemmar via Polcirkelprojektet. Numera är det bara aktieägarna i Arjeplog-Lappland som är medlemmar om man inte anslutit sig som individuell medlem direkt i Swedish Lapland.

En annan fråga som lyftes upp är Älvsbyns situation. De vill fungera som egen destination men länsstyrelsen upplever de som för små för att kunna etablera en destination. Frågan ställdes om det skulle kunna vara aktuellt för Älvsbyn att delta i vårt samarbete. Den signal som jag och Jerry i Arvidsjaur var är att det är en fråga för näringslivet. Från politiskt håll ser vi inga direkta hinder för detta. Samarbete med Älvsbyn har fungerat bra tidigare.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits