Mina omdömen efter radiouppspelningen

Efter fredagskvällens uppspelning i radio swå är det dags att sticka ut hakan igen. Förra gången så fick jag ju ordentligt på tafsen för Regina Lund och Marie lindberg, men jag vidhåller att Maries låt är urtrist och att Regina var värd en plats i Globen. Kvällens startfält är överlag bättre än de tidigare och det finns få riktiga bottenskrap här.
1. ”’Cara mia”, Måns Zelmerlöv (+++)
Måns beskriver sin låt som eurodisco med Abbainfluenser och det är det verkligen. Refrängen sätter sig snabbt och låten kommer säkerligen att slåss om en av de fem platserna i slutomröstningen. Det känns som om kampen står mellan honom och Sebastian om den femte platsen. Låten är verkligen charmig och lätttillgänglig.
2. ”Drop dead ”, MissMatch (++)
Gruppen beskriver sin låt som en electrorocklåt med klös i. Visst har låten någon form av driv men den saknar ändå mycket för att kunna slå i de här sammanhangen. När låten är slut så är det mest ett enda ”jaha var det inte mer”.
3. ”Live forever”, Magnus Carlsson (++++)
Magnus beskriver sin låt som en snabb åttitalsslagdängamed spår av Neverending story och Abba. Låten har mycket energi och präglas av uptempo så det stänker om det. Ett riktigt bra tecken är att jag tycker att låten tar slut för fort. Tvekade ändå ett bra tag mellan +++ och ++++ men den växer för var gång man hör den och det ger det fjärde plusset. Borde ta sig till Globen på en direktbiljett. Skrällvarning dock av det negativa slaget här. Falsettsång brukar försvåra chanserna i den svenska uttagningen och kan förpassa låten till Andra chansen. Personligen tycker jag att Magnus klarar av att balansera falsettsången på ett bra sätt.
4. ”I mina drömmar”, Sheida (++)
Gruppen beskriver sin låt som världsmusik och en blandning mellan persisk saga och svensk folkmusik. Men frågan är bara vad den gör i detta forum. Låten är för udda och saknar den passion och glöd som skulle behövts för att kunna lyfta låten. Men visst är det vackert på sitt sätt och absolut inte lika tråkigt som Marie Lindberg. Slutar nog ändå sist i detta startfält.
5. ”The arrival”, The Attic feat. Therese (+++)
Låten beskrivs som väldigt dansant disco med inslag av house, klubbig till karaktären. . Och jag måste erkänna att jag inte föll för den direkt, men andra lyssningen lyfte den till en av de låtar som kan slåss om en plats bland de fem. Kanske den tar sig ännu mer med tiden och att jag kan lära sig uppskatta den än mer. Frågan är bara om det är tillräckligt en lördagkväll i de svenska vardagsrummen.
6. ”When the night comes falling”, Sebastian (++++)
Sebastian beskriver sin låt som en pianobaserad positiv låt i midtempo. Kritikerna tycker den andas för mycket av Andreas Johnson, men tyvärr är den mindre direkt än Andreas ”Sing for life”. Tror ändå att den här kommer att slåss om en av de fem platserna i andra omröstningen. Låten har helt klart sina kvalitéer men Sebastian måste göra ett bra framträdande för att lyfta låten ordentligt.
7. ”För att du finns”, Sonya (++++)
Sonya beskriver sin låt som en böljande ballad. Texten är mycket poetisk och sången är vacker och Sonyas röst passar utmärkt till låten. Så jag utfärdar kvällens skrällvarning här. Det här är nog en av de starkaste utmanarna till Nanne och Magnus, och skulle kunna förpassa Magnus till Andra chansen även om jag inte tror att Sonya kommer räcka hela vägen fram för en direktbiljett. Det brukar gå bra för låtar på svenska och Sveriges folk är ett romantiskt folk och detta bör slå an strängar i den svenska folksjälenJag blir verkligen berörd och rörd av denna sång. Den går rakt in i mitt hjärta.
8. ”Jag måste kyssa dig”, Nanne (++++)
Nanne beskriver sin låt som uptempopop. Fartigt och effektivt är det till max. Kanske inte lika mycket av slag i magen som ”Håll om mig” men ytterst potent och kompetent. När man sedan får lägga till Nannes energi och utstrålning på scenen så borde det bli en direktbiljett till Globen. Hon har förmågan att lyfta den här typen av låt till oanade höjder live!
Mitt tips inför kvällen:
Till final:
Nanne
Magnus Carlsson
Till Andra chansen: Sonya Aldén
Sebastian
Femma: The Attic feat. Therese
Mitt hjärtas önskan inför kvällen:
Till final:
Nanne
Sonya
Till Andra chansen: Magnus Carlsson
Sebastian
Femma: Måns Zelmerlöv
Veckans skrällvarning:
Positiv: Sonya kan knipa en direktbiljett till Globen. Negativ: Magnus Carlssons falsettsång kan stjälpa honom.
Veckans hjärnsläpp:
Hur tänkte juryn när de valde ut Sheida?

Kommentarer:
Postat av: Kajsa

Vilket fint reportage i Nsd!

2007-02-19 @ 08:11:15

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits