MED VALSEGER FÖR OSS!

Vi socialdemokrater vill att Sverige ska vara världens bästa land att både vara barn i och att åldras i. Då behövs fler anställda i vården, bättre äldreboenden, billigare dagis och fritids. Vi vill göra tandvården gratis för alla under 25 år och vuxna ska få kraftigt sänkta priser. Vi vill gå i täten för att bryta vårt beroende av olja. Vi vill fortsätta den politik som gör att det skapas rekordmånga nya företag och jobb i vårt land, samtidigt som klyftorna minskar.


Kommentarer:
Postat av: Stefan

Grattis Bubbe Det var kul att vi ökade så mycket ´det måste kännas hur bra som hels synd bara på regerings nivå...

//Stefan

2006-09-19 @ 08:14:22
Postat av: Bubbe

Ja det är otroligt skönt att det gick så bra. Nu måsrte vi bara sy ihop en majoritet också!

Postat av: Micke

Såg nyss på Aktuellt där toppen i Socialdemokraterna uttalade sig om vad som gått snett i valet. Min reflektion var att de (fortfarande) inte fattat varför valet gick som det gick. Jag tror att S förlorade majoriteten på följande: 1: Total förnekelse av att vi har en hög arbetslöshet i en högkonjuktur (Det går bra för Sverige, vi har inga problem på arbetsmarknaden...). 2: Göran Perssons ledarstil (Exempelvis "Kommunerna har råd att höja kvinnolönerna- det har jag sett till"- antingen hade han inte grepp om kommunerna eller så ville inte kommunpolitikerna göra som han sa. Efter att ha suttit på i stort sett alla KFU:nämndens sammanträden och många Fullmäktigesammanträden under tre år anser jag att kopplingen riksdag-kommun var minst sagt bristfällig, trots att det fanns en riksdagskvinna för S i fullmäktige.). 3: Som Mona Sahlin sa: S framstod som nöjda men inte stolta. Någon i toppen (jag kände inte igen henne) svarade på frågan "Vad behöver förändras i er politik?" "INGENTING, VÅR POLITIK LIGGER FAST EFTER FÖRRA KONGRESSEN" Nåväl, är man inte beredd att ändra sig så förtjänar inte S att få tillbaka makten i riksdagen. 4. Villkoren för småföretagare. Många företagare har sett en ständigt ökande pappersexercis för varje år trots att varje näringsminister lovat motsatsen. Lyckas en borgerlig regering förbättra detta så har det gjorts mycket. NÅGRA SJÄLVKLARA BORGERLIGA POÄNG (där S borde gjort bättre ifrån sig). I pigdebatten hade Maud Olofsson en poäng i "vem målar målarnas fönster" på frågan från S "Vem städar städarnas toaletter" Min känsla i detta är att S-toppen ser ner på städarna men höjer hantverkarna. Rätt eller fel så tror jag mig inte vara ensam om detta. Nye skolministern Jan Björklund (som jag för övrigt har mycket emot) tog en stark poäng när han använde uttrycket "alla ska med" då han pratade gymnasiereform. I dag krävs högskolebehörighet till ca 1/3 av alla jobb i Sverige. Vi har den högsta procentsiffran för avhopp/avgångar utan fullständiga betyg från gymnasiet i EU. Bör då alla gå högskoleförberedande program? OM siffrorna förändras så att alla klarar sig genom gymnasiet och högskolan och det fortfarande endast krävs 1/3 högskoleutbildade på arbetsmarknaden så vilket val har övriga? Det är enormt utvecklande intellektuellt att läsa vidare- men frågan är om det är värt studieskulderna om du inte får arbeta med det du utbildar dig till.
Vad gäller billigare förskola och fritidshem (Du behöver tänka på ordval, det var du duktig på som rektor- dagis försvann officiellt på 70talet.) Den verksamhet som ligger högst i kvalitetsindex i dag är just förskolan. Varför är det prioriterat att sänka den kostnad som redan är låg i och med maxtaxan? Erfarenheten jag har är att ju lägre kostnaden blivit genom åren dess lägre personaltäthet har kommunen haft råd att hålla.
Trots alla förbehåll jag har om S på riksdagsplanet hade jag röstat på er lokalt (för jag tror på din ledarstil till skillnad mot Göran Perssons) om jag bott kvar i Arjeplog- I Uppsala såg jag inget jag tyckte att S hade att erbjuda vare sig mig eller de frågor jag värnar (främst barnen företagande och miljön) som inte C kunde vara bättre på. Tyvärr.

2006-10-07 @ 22:49:10

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits