FAMILJEPOLITIK FÖR BARNEN

Miljard för de mest utsatta


Vi socialdemokrater vill att Sverige ska vara världens mest barnvänliga land. Alla barn ska kunna växa upp i trygghet, utvecklas och förverkliga sina drömmar. Alla föräldrar ska ha möjligheter att kombinera jobb med familjeliv. Vi har en av världens mest förmånliga föräldraförsäkringar som omfattar alla. Barnfamiljer har dessutom stora möjligheter att utforma den på ett sätt som passar för just dem.


Vi har gjort många och stora satsningar på barn och barnfamiljer: barnbidraget har höjts i flera steg, flerbarnstillägg har införts från andra barnet, bostadsbidragen har förbättrats, underhållsstödet har höjts, föräldraförsäkringen har förstärkts och maxtaxa har införts i barnomsorgen. Ändå finns det ännu alltför många barn i vårt land som lever i familjer som är utsatta, ekonomisk eller på andra sätt.


Socialminister Berit Andnor och partisekreterare Marita Ulvskog presenterade häromdagen en miljardsatsning med särskilt fokus på de mest utsatta barnen. Bland annat ska både bostadsbidraget och underhållstödet höjas med 100 kronor vilket hjälper ensamstående föräldrar. Den sociala barn- och ungdomsvården ska få 120 miljoner kronor för bättre samverkan i nya familjecentraler. Föräldrar med funktionshindrade barn ska få hjälp av familjelotsar. I programmet ingår också 250 miljoner för att få bort köerna inom barn- och ungdomspsykiatrin.


Läs mer här!


Kommentarer:
Postat av: Helene - Sveriges Makalösa Föräldrar

Hej!

Det här inlägget dök upp i min mediabevakning, eftersom du skrivit om ensamstående. Bra :-)

Postat av: Bubbe

Hej
Hej Helene!
Vad kul att inlägget kom upp hos dig!
Hoppas du trivs på ditt nya jobb.
Vi måste ses någon gång när jag är i Stockholm.
Vill inte tappa kontakten bara för att vi inte har något projekt ihop längre!!!
Kram
Bubbe
PS Har du kvar samma mobilnr?

2006-09-06 @ 00:01:09
URL: http://bubbe.webblogg.se

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits