Tomas Östros tal

Tomas Östros höll ett mycket bra och inspirerande tal på vår distriktskongress i Piteå idag. Det var ett tal som präglades av Norrbottens betydelse för utvecklingen i landet, och Norrbottens betydelse som inspirationskälla för övriga partiet i valarbetet. Han tog bl.a upp att Olof Palme alltid åkte till Norrbotten i slutet av sina valkampanjer för att hämta ny ork.

Östros tog också upp bristen på gemensam politik hos Alliansen och beskrev mest deras gemensamma ansträngingar som leenden på bild, och när väl innehållet kom i Bankeryd så visade man hur hårt man kommer att slå mot "vanliga människor" genom försämringar i våra gemensamma försäkringssystem för att kunna finansiera de gigantiska skattesänkningar som de föreslår. Skattesänkningar motsvarar en femtedel av statens kostnader för försvar, skolor etc.

Östros tal präglades också i mycket hög utsträckning av internationella frågor. Till och med i så hög grad att man började fundera på om det kanske var den blivande utrikesmininstern som smygdebuterade... Ska bli intressant att se vem det blir!

I tacktalet sa den tjänstgörande kongressordföranden, Anna-Carin Glanberg, att hon kunde lova Östros en sak. Han skulle inte behöva se socialdemokrater från Norrbotten leende på bilder för vi kommer att ha så mycket att göra, och vara så på hugget, i valrörelsen att vi inte kommer ha tid att ställa upp på leende-bilder!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits