VÄNSTERPARTIET OCH VÅLD I SKOLAN

Nu tror jag det har snurrat till ordentligt för Vänsterpartisterna på nationell nivå. Att föreslå självförsvarskurser från om med årskurs 7 för flickor smakar verkligen konstigt. Detta är väl ändå något som borde falla inom det egna ansvaret som individ. Vill man ha sådana kurser får man se till att gå sådana på fritiden. Det hör ABSOLUT inte hemma inom skolans väggar.

Kommentarer:
Postat av: Gissningslek

Och sossarna är alltid eniga med vänstern ser jag. Tycker nog att "alliansen", hur kan man välja det ordet? (inte ett krig de går ut i, eller det är det kanske.....), lyckats enas om en hel del frågor i samarbetet.

2006-06-28 @ 12:14:31
Postat av: Bubbe

Jovisst har de kunnat enas i mycket. Men det är ganska så centrala frågor de är oense i.

Vi går inte till val på att bilda en koalitionsregering och däri ligger skillnaden. Vi eftersträvar en ren S-regering.

Postat av: Anonym

Tycker det känns tryggare och ärligare med en koalitionsregering än det "samarbetet" som S, V och Mp har visat upp den gångna mandatperioden. Ni kommer inte få egen majoritet, alltså måste ni även nästa period ge miljöpartiet ett sjukt oproportionerligt inflytande.

2006-06-28 @ 14:22:55
Postat av: Bubbe

JAg skulle ju hellre se ett samarbete över blockgränsen. S+FP +ett normalt Centerparti

2006-06-28 @ 19:41:45
URL: http://bubbe.webblogg.se
Postat av: Enar

Bara en sakupplysning från en på vänsterkanten; fem. självförsvar är inte en kampsport, om nu nån trodde det (vilket en hel del gör):

"Feministiskt självförsvar är en specifik form av träning som handlar om att försvara sig mot patriarkalt våld. Det är alltså inte i första hand en vanlig kampsportsteknik och det handlar inte om att lära sig att slåss i allmänhet. Feministiskt självförsvar är grundat av kvinnor, är för kvinnor och utvecklas ständigt genom att kvinnor samlas och delar erfarenheter och utarbetar nya strategier. Det handlar om att kvinnor och tjejer tillsammans omvandlar rädsla till styrka, det handlar om att ge enkla verktyg för att försvara sig och skapa forum för att diskutera. Det är ett sätt att säga: jag vet att jag är värd att försvara. Självförsvaret utgörs av tre delar. Mentalt, som bl.a. handlar om självkänsla och självbild; verbalt, att med ord och kroppsspråk signalera var gränsen går, och som en sista utväg fysiskt självförsvar, att med sparkar och effektiva slag ta sig ur en hotfull situation."

2006-07-07 @ 12:37:59
URL: http://nordvik.se/enar
Postat av: Bubbe

Tycker ändå inte det hör hemma innanför skolans väggar!

2006-07-07 @ 14:32:51
Postat av: Enar

Kul med snabbt svar!

Nej, det är du förståss i din fulla rätt att tycka. Och jag tycker också att det är ett ganska olämpligt ordval, folk får ju lätt för sig att det handlar om våld. Att den fysiska delen inte hör hemma inom skolans väggar kanske kan stämma (jag utgår ifrån att det då också gäller hockey och andra våldsyttringar), men att verbalt och mentalt stärka flickors självbild ser jag som väldans viktigt. Och kanske lite sent att börja med i sjuan. Hur har ni det med genuspedagogerna i förskolan i Arjeplog?

2006-07-07 @ 16:33:40
URL: http://helgo.net
Postat av: Bubbe

Självklart ska alla elever stärkas i skolan. Det är ett av skolans huvuduppdrag. Att stärka elevers självbild är A och O för deras utveckling som individer.

Jag har exempelvis jobbat en del med LionsQuest som är ett ypperligt material.

2006-07-07 @ 21:38:05
Postat av: Bubbe

Förresten så har du helt rätt i att man måste börja redan från förskolan.

2006-07-07 @ 21:40:44
Postat av: Anonym

skolan suuuuuger hårt
skolan suger apröv

2006-08-28 @ 13:19:35
Postat av: erik adadddad

skolan suuuuuger hårt
skolan suger apröv

2006-08-28 @ 13:20:58
Postat av: Countra

Att dela upp elevera och "tvinga"
tjejerna att lära sig en viss kampsport ("feministisk självförsvar" är en kampsport. Allt som kan användas i kamp är kampsport.) skulle bryta mot "jämställdigheten" som alla kvinnor tjatar om nu för tiden... Det är väll "fegt att slå tjejer"? I min skola så är det så iallafall... Där får man inte ens göra självförsvar mot en tjej... Om det ska läras "självförsvar" (kampsport!) i skolan så ska ALLA lära det och inte bara en viss grupp. Jämnställdighet. Killar hamnar föressten mer oftare i bråk... Så... Gå och ta eran "självförsvar" och stoppa upp det där solen inte skiner... En kamp för jämnställdighet. En kamp för alla.

2006-10-26 @ 23:50:01

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits