RFSL OCH VALET

I sin blogg skriver Sören Andersson, ordf i RFLS, om partiledardebatten under Prideveckan. (Inlägget hittar ni här.) 

Sören skriver: "Tidigt i år beslöt förbundsstyrelsen i RFSL att vi ville ha en ren partiledardebatt under Stockholm Pride. Vi tyckte att det skulle vara intressant att för en gångs skull få höra vad partiledarna för de olika partierna tyckte och tänkte i HBT frågor, vad tycker de"

Han skriver vidare: "Många partier ville skicka någon annan än partiledaren. Vi ville ha partiledarna så vi ringde.  De som har valt att komma och debattera är Fredrik Reinfeldt Moderaterna, Maud Olofsson Centerpartiet, Lars Leijonborg Folkpartiet, Göran Hägglund Kristdemokraterna, Maria Wetterstrand Miljöpartiet, Lars Ohly Vänsterpartiet, Gudrun Schyman F! och Nils Lundgren från Junilistan."

Det är intressant att det för RFSL är viktigare vem som kommer än vad partierna tycker. Visst kan jag hålla med om att det är skit av Göran Persson att inte ställa upp på en sådan debatt, men det säger mer om honom som person än något om socialdemokraterna inställning. Men vi lever i ett demokratiskt samhälle och ingen ska tvingas till deltagande där man inte vill delta själv. Jag kommer ändå att se till att med skärpa framföra den kritiken intern inom partiet. RFSL erbjöds deltagande frå såväl MArita Ulvskog som en rad ministrar men tackade nej. Det visar att det inte var partiernas ståndpunkt som var det intressanta utan vilken stjärnglans man kunde få.

RFSL anordnar en partiutfrågning för varje parti, och då representeras många partier av representanter för HBT-världen medan vi Socialdemokrater visar hur viktiga vi finner frågorna genom att skicka den näst högste personen i rang inom Marita Ulvskog, vår partisekreterare.Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits