MIDDAGSTIPS!
Täönkte dela med mig av ett litet middagstips. Lagade dessa grekiskinspirerade biffar till middag idag och de blev hellyckade.
Biffar á la Greque 4 pers
500g Nötfärs
2 msk olivolja
En hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl hackad bladpersilja
2 tsk malen spiskummin
2 tsk gurkmeja
2 tsk mynta
1 tsk cayennepeppar
Saften av en lime
1 tsk salt
8 skivor bacon
Blanda allt utom baconet. Forma åtta stycken biffar. Linda baconskivorna runt kanten.
Stek dessa i ugn på ca 200 graders värme i ca 20-25 minuter.
Fetaost- och ruccolasås
Ett halv paket fetaost
Ca 2 dl hackade ruccolablad
1 vitlöksklyfta
1 burk creme fraiche
Salt och peppar efter smak
Mixa allt detta i mixer eller med mixerstav.. Saknar du detta så krossa ruccolablad i mortel, tillsätten sedan smulad fetaos och pressad vitlök och stöt samman detta till en smet som du blandar med creme fraichen. Detta ska bli en ljusgrön sås.
Biffar á la Greque 4 pers
500g Nötfärs
2 msk olivolja
En hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl hackad bladpersilja
2 tsk malen spiskummin
2 tsk gurkmeja
2 tsk mynta
1 tsk cayennepeppar
Saften av en lime
1 tsk salt
8 skivor bacon
Blanda allt utom baconet. Forma åtta stycken biffar. Linda baconskivorna runt kanten.
Stek dessa i ugn på ca 200 graders värme i ca 20-25 minuter.
Fetaost- och ruccolasås
Ett halv paket fetaost
Ca 2 dl hackade ruccolablad
1 vitlöksklyfta
1 burk creme fraiche
Salt och peppar efter smak
Mixa allt detta i mixer eller med mixerstav.. Saknar du detta så krossa ruccolablad i mortel, tillsätten sedan smulad fetaos och pressad vitlök och stöt samman detta till en smet som du blandar med creme fraichen. Detta ska bli en ljusgrön sås.
Kommentarer:
Trackback