Delfinal 2 i Karlstad

Den här delfinalen var mer svårtippad än den i Leksand. Fältet var jämnare på en lägre nivå. Det enda bidrag som stack ut på ett riktigt positivt sätt var Kicki Danielsson.


Mina omdömen och betyg:

1.Lev Livet / Magnus Carlsson +++

En ordinär låt som spretar lite åt alla håll och som skulle åkt ut om inte artisten varit Magnus Carlsson. Efter flera lyssningar tar den sig men kom ihåg att för Europas telefonröstande TV-tittare handalr det om en lyssning och då håller den inte.

2. Oh yeah / Pandang -
Är det nån som förstått vad den här låten hade att göra i Melodifestivalen. Totalt hopplös!!

3. Etymon / Sonya ++++
Även om den här låten är lite för lik Efharisto, specieltt med tanke på att den är skriven av samma kompositörer, oh det känns urtrist, och dessutom är lite segare än den så känns låten riktig sommarfräsch och europeisk. Och tänker man Aten och är det minsta taktisk och strategisk så skulle den här låten fått vara med i matchen i Globen. Men den kanske var lite för kyligt europeisk för att vi svenskar ska våga.

4. Ge mig en kaka till kaffet / Östen med resten +++

Först så tänkte jag att det här är bara hemskt, men med den texten och det driv som fanns i såväl låt som framförande så kunde jag inte annat än känna mig glad. Och det första kännetecknet på en bra schlager är GLÄDJE! Men jag ville inte för allt i världen ha denna låt till Aten, men i andra chansen hade den varit helt ok!


5. La chica de la copa / Pablo Cepeda ++

En helt okej låt med en helst suverän artist. Tyvärr lyfte inte låten på det sätt som jag hoppats och den riktiga superlatinokänslan uteblev. Jag trodde att den hade en chans att nå de fem främsta men efter framträdandet så insåg jag att den skulel hamna utanför de fem.


6. Idag & imorgon / Kicki Danielsson +++++

Så här låter en riktigt Schlager, och Kicki är bara bäst i hela startfältet. I en klass för sig faktiskt. Hon skåpar till och med ut Magnus Carlsson som kvällens artist. Han bleknar i jämförelse med henne. Tror dock inte att det räcker till Aten. Sandra och Carola står i vägen för det. Och då vet ni att Sandra är min favorit!


7. En droppe regn / Niclas Wahlgren +++
En mycket elegant och välproducerad låt som kommer att bli en riktigt radiohit. Ytterligare en fantastisk text från Pling som Niclas inte lyckades bära fram. Varför valde man inte Jan Johansen eller nån annan kompetent sångare till låten? Niclas är inte bra!


8. Mi amore / Velvet +++

Oj så hysterisk den här låten egentligen är. Men den har ett synnerligen effektivt och enerverande driv som gör att den ändå sitter kvar och gör sitt jobb. Dessutom känns den europeiskt gångbar och har hitpotential. Men hjälp vilken koreografi Velvet presenterar. Hon måste få hjälp om hon tar sig till Globen. Det här var pinsamt på den fronten.


Vad var då mina tips?

 
Det jag trodde:

Till Globen: Kicki och Magnus

Till andra chansen: Sonya och Östen med resten

Femma: Velvet

Det jag ville:

Till Globen: Kicki och Sonya

Till andra chansen: Magnus och Velvet

Femma: Niclas

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits