MIN FAVORIT PÅ JULBORDET

Här kommer receptet på min absoluta favoriträtt på julbordet, och som jag introducerade för ca tio år sedan. Det är alltså ingen traditionell rätt utan en av de modernare på vårt julbord. God och samtidigt nyttig. Lättlagad dessutom!


Kycklingsylta


1 kg kycklingfiléer
4 st kycklingbuljongtärningar
2 morötter
1 bit rotselleri
1 bit kålrot
1 st stor palsternacka
2 gula lökar
5 st lagerblad
5 st kryddnejlikor
10 st kryddpepparkorn
10 st svartpepparkorn
10 st vitpepparkorn
Vatten så det täcker i grytan
1 st halvflaska vitt vin
18 gelatinblad som lägges i blöt.
2 förpackningar frusen persilja eller 2 dl färsk hackad.


1. Hacka lök och rotfrukter och lägg i en femlitersgryta
2. Lägg i kryddor och kycklingfiléer
3. Täck med vatten och koka upp
4. Skumma väl.
5. Koka filéerna i ca 30 min. Kolla att de är genomkokta.
6. Ta upp och mixa filéerna i matberedare.
7. Låt resten stormkoka i ca 15 min så buljongen kokar ihop. Sila därefter bort grönsakerna.
8. Mät upp 1 liter av den varma buljongen. Tillsätt de uppblötta gelatinbladen, vinet, persiljan och den mixade kycklingen. Rör om väl.
9. Häll upp i en liters aluminiumförmar och låt stelna. Blir fyra formar fyllda till hälften ungefär.

Kan med fördel frysas in. Servera med rödbetssallad eller en fräsch grönsallad.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits