Kyrkoval 2005

Trots att vi gick framåt i kyrkovalet här lokalt, och gick fram 1,3%,  och bara var sju röster från att gå fram med ett mandat så känns det tungt. Sverigedemokraterna fördubblade sina mandat i kyrkomötet  och har nu snart skaffat sig den plattform de eftersträvar.

Kyrkans väl, som gjorde ett så bra val i Arjeplog, är bara att gratulera. Vi får hoppas att de har ork och kraft att förvalta vår församling på ett bra sätt. Som aktiv i svenska kyrkan så kommer jag, med intresse, följa vad som händer i församlingen. Man kan ju hoppas att företrädarna för kyrkans väl, liksom tidigare företrädare för partiet, får ett större intresse för kyrkoverksamheten än de hittills visat. De tidigare företrädarna för Kyrkans väl syntes mer på gudstjänsterna ju längre tiden gick och det var mycket positivt. Jag hoppas att deras efterföljare följer i deras fotspår.


En sak som jag noterar när det gäller kyrkomötesvalet är att samtliga etablerade partier tappar i väljarstöd. Detta är oroväckande. Trenden är att de inomkyrkliga grupperna ökar sina väljarandelar, och om detta på sikt innebär att folkkyrkan hotas så är det allvarligt. Det lokala partiet i Arjeplog, Kyrkans väl, visar tack och lov inga isolationistiska tendenser utan strävar att förstärka folkkyrkoprofilen och det borgar för ett gott samarbete i såväla kyrkoråd som kyrkofullmäktige.



Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits