Budgetberedningsmöte

Idag harvi haft det avslutande budgetberedningsmötet inför fullmäktige i slutet av månaden. vi har enats att lägga fram en budget som slutar på ett plus på 1,8 miljoner kronor. Detta motsvarar en procent av skatter och bidrag. Från och med år 2007 är målet 2%.


Det har i år rått mycket stor enighet kring budgeten. Det fåtal frågor där det rått delade uppfattningar har varit medfinansiering av utgivningen av Arjeplog Times där Centern inte velat vara med på de 60 000kr det kostar, driftsbidraget till Silvermuséet där Vänsterpartiet velat ge 300 000kr mindre än övriga partier. Ordföranden i Miljö-, Byggg- och Räddningsnämnden ville anslå pengar till en projekttjänst under ett halvår för att komma ikapp med miljö- och hälsoskydstillsynen men detta avslogs.


Vi har också haft diskussioner kring VA-taxan men där enades vi om att stå kvar vid det beslut som fattades redan ifjol. Detta innebär en höjning med 10% för att komma upp till full kostnadstäckning.


Jag tycker att det är fantastiskt att vi på en nettobudget på ca 170 miljoner kronor skiljer oss åtr endast på summor som totalt rör sig om 500 000kr. Detta pekar på en stor samsyn kring prioriteringarna.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits