Ett förskolenybygge

Nu börjar det klarna vad ett nybyge av en 4avdelningars-förskola skulle landa på. Byggkostnaden skulle hamna på omkring 9,7 miljoner kr, markarbetena på en ca 800 000kr, och utemiljön på ca 500 000kr, dvs tillsammans ca 11 miljoner kronor.

Personligen börjar jag mer och mer att luta åt detta, eftersom det är vad personalen förespråkar och vad föräldragruppen också framfört i den arbetsgrupp de satt med i. Vinsterna är att vi har en samlad förskoleverksamhet i nära anslutning till vårt Campusområde, vilket medöfr att personalen kan samverka på ett helt annat sätt. Det finns också möjligheter att minska vikariekostnader också. Förskolan skulle då också få en funktionell miljö anpassad för deras ändamål. Nackdelen med lösningen, förutom att den är i dyraste laget, är att vi inte kommer ha någon barnomsorg kvar på Lugnet/Norrbacka-sidan av samhället.

En absolut förutsättning för ett nybygge, är enligt min uppfattning, en total politisk uppslutning i frågan. Och det tror jag det finns goda förutsättningar för.

Bubbe


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits