Information angående JTCC-projektet

Arjeplogs kommun informerar angående JTCC-projektet

Kommunstyrelsen beslutade vid sitt möte måndagen den 19 december att förlänga JTCC-projektet under 2006 med möjlighet till förlängning med ett år. Bakgrunden till detta beslut är det stora marknadsföringsvärde som kommunstyrelsen ser i projektet såväl vad gäller marknadsföring av kommunen som marknadsföring av BilSystemTeknik (BST)-programmet på gymnasieskolan.
Huvudsyftet med projektet är att genom ett positivt och spännande projekt kunna marknadsföra Arjeplogs kommun och BST-programmet samtidigt som man kan erbjuda Arjeplogs alla gymnasieungdomar möjligheten att delta i utvecklande, spännande och annorlunda projekt där man kan utveckla sin företagsamhet, kreativitet och förmåga att arbeta i projektform. Syftet är också att kunna erbjuda en meningsfull fritidsaktivitet, i en drogfri miljö, för ungdomar i gymnasieåldern. Syftet är också att kunna bidra till ökad företagsamhet hos de ungdomar som väljer att delta.

PROJEKTETS FINANSIERING
Projektet genomförs som ett samarbete
mellan Arjeplogs kommun, Ungdomens Nykterhetsförbund UNF och Team CaWalli. Arjeplogs kommun satsar 750 000kr ur bygdemedel i projektet och UNF satsar minst 400 000kr. Övriga 650 000kr ska finansieras via externa sponsorer. Projektet belastar således inte kommunens övriga verksamheter på något sätt. Inga övriga verksamheter förlorar resurser till den dagliga verksamheten på grund av detta projekt.

BETYDELSEN AV LYCKAD MARKNADSFÖRING
Det är viktigt att komma ihåg betydelsen av att alla platser på BST-programmet fylls, eftersom varje tom plats innebär minst 180 000kr i förlorade interkommunala avgifter. Till det kommer förlorade hyror och förlorade intäkter för affärer, företag och anläggningar i Arjeplog. Ett fullt BST-program innebär omkring 27 miljoner kronor i interkommunala avgifter. Det är alltså ytterst avgörande för den kommunala ekonomin att marknadsföringen av kommunen och BST-programmet blir så bra att platserna fylls, så att inte andra verksamheter i kommunen får stryka på foten för att vi inte får våra kostnader täckta genom de interkommunala avgifterna.

Det är därför av avgörande betydelse att satsa pengar i projekt som kan innebära fler sökanden till programmet och fullt antal elever på programmets platser. Det är i detta sammanhang viktigt att komma ihåg att om vi lyckas, tack vare marknadsföringsinsatserna i detta projekt, rekrytera 4 elever till platser som annars skulle stå tomma, och därmed räddat över 720 000kr i interkommunala avgifter, och då är nästan hela kommunens insats finansierad.

ALLA UNGDOMAR I ARJEPLOG UPPMANAS SÖKA
Arjeplogs ungdomar uppmanar alla ungdomar i gymnasieåldern att anmäla sitt intresse för deltagande i detta projekt direkt till stallchefen på Team CaWalli, Joakim Wiedesheim, per mail: [email protected]. Det kan handla om att du är intresserad av att vara förare, mekaniker, få praktikplats hos Team CaWalli under en eller flera tävlingshelger eller hålla på med marknadsföring/ekonomi. 

MISSA INTE!
Viasat Sport 1 kommer ikväll onsdag att sända
det första av två program i serien ”Hög växel” som handlar om Arjeplog, BST och JTCC-projektet. Det sänds kl. 20.00 med repriser 22/12 kl 16.30 och 23/12 kl. 17.30.  Det andra programmet sänds 28/12 kl. 21.30 med repris  kl. 16.30.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits