Angående artikel i Norra Västerbotten ang. JTCC-projektet

Som en kommentar till artikeln i Norra Västerbotten vill jag säga:

- Det är viktigt att komma ihåg att
den konflikt som Centerns Bosse Johansson och Doris Johansson försöker måla upp inte existerar. Det har aldrig varit tal om att välja mellan motorbana och JTCC-projekt eller motorlab och JTCC-projekt. Det är en konflikt de försöker konstruera.

- Det är också viktigt att poängtera att detta är ett projekt för alla gymnasieungdomar. Alla är välkomna att anmäla sitt intresse till projektet. Det kommer att komma ut information om hur man anmäler sig så snart detta är klart.

- Det är också viktigt att komma ihåg att projektet inte tar några resurser från annan driftsverksamhet i kommunen. Vår förhoppning är att JTCC-projektet och den marknadsföring som görs av kommunen där ska, tillsammans med ordinarie marknadsföring av BST, kunna bidra till att alla platser på BST-programmet fylls så att inte andra verksamheter blir lidande av ett halvfullt BST-program. Varje förlorad BST-elev kostar drygt 180 000 bara i förlorade interkommunala avgifter.



Kommentarer:
Postat av: johan f

Hej BU, jag har full förståelse för er ståndpunkt; jag känner dock, efter att ha pratat med en massa studenter att det finns två frågor i mitt huvud.
1. VET ni att JTCC ger marknadsföringsvärde? Rent allmänt sägs sponsring av projekt vara en dålig affär rent marknadsföringsmässigt. Det brukar vara bra för imagen men dåligt för ekonomin. Finns det någon sakkunig som uttalats sig om just detta projekt?
2. Vad säger du/ni till skolungdomarna som (enligt dom själva) i stor majoritet ogillar JTCC"
God Jul Johan

2005-12-23 @ 17:18:09
Postat av: Bengt-Urban

Hej

För det första så är det viktigt att komma ihåg att det inte rör sig om sponsring av projektet från kommunens sida. Vi är projektägare. Den sponsring som ska komma in i projektet är externa pengar från andra aktörer.

Vet vi att projektet har marknadsföringsvärde? Det kan vi endast bedöma utifrån det mediagenomslag projektet fick förra året. Det stora marknadsföringsvärdet är inte vid själva tävlingstillfället utan allt som skrivs om projektet och kommunen. Det är svårt att bedöma vad ett par sidor i Bilsport t.ex är värda i marknadsföringsvärde, men vi bedömer det som stort!

När det gäller skolungdomarnas kritik så upplever jag den som mycket starkt kopplad till att de vill ha något annat I STÄLLET FÖR projektet. Jag är övertygad om att ifall vi lyckas förklara, och i konkreta handlingar visa, att det inte handlar om antingen eller, utan att övriga fritidsprojekt inte missgynnas av att projektet genomförs, så kan nog deras ogillande övervinnas. Men så länge ledande politiker underblåser dessa strömningar så kommer nog missnöjet att finnas kvar.

Vilka andra fritidsprojekt som kan genomföras handlar i stället om att det finns eldsjälar som driver projektetn framåt och att det handlar om rimliga projekt. Det gäller att ta fram hållbara koncept, som kan presenteras för politikerna.

Postat av: Laila Fernström

Har hört att det bara varit riktat till BST i första hand, JTCC. Att få en fungerande ungdomsgård med olika aktiviteter som många fler skulle kunna glädjas av, vore inte det bättre??

2005-12-29 @ 20:36:27
Postat av: Bubbe

Hej och Gott Nytt År Laila!
Har ju inte träffat dig under jul- och mellandagarna så jag fått tillfälle önska dig en God Jul och God Fortsättning. Tar däörför tillfället i akt att önska dig ett Gott Slut och ett Gott Nytt År! Hörde att ni firat jul hemma hos Vivan.

Men nu till saken. JTTC har ALDRIG varit riktat till BST bara. Tyvärr var det ingen Arjeplogselev som anmälde sig och det tycker jag verkligen är synd. Jag hoppas verkligen att flera Arjeplogselever tar chansen och deltar.

Det jag inte kan förstå är varför det hela tiden diskuteras som antingen eller? Det ena utesluter inte det andra.

Fungerar inte ungdomsgården? Vore bra få veta vad som inte fungerar i så fall.

2005-12-30 @ 00:14:33
URL: http://bubbe.webblogg.se
Postat av: Laila Fernström

Hej Bengt-Urban! Gott slut och God början till dig med!!
Gör en enkät bland barn och ungdomar på skolorna så får Ni se vad för sorts aktiviteter som dom vill ha på ungdomsgården. Det visar direkt vad dom är intresserade av och vad ungdomsgården borde anpassas till.

2006-01-07 @ 12:04:46

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits