IOGT-NTO/UNF och elevhemmen

IOGT-NTO och UNF har i en skrivelse till kommunen uttryckt vilja att ta över driften av elevhemmen i Arjeplog. Se artikel i Norra Västerbotten. Detta som ett led i att förstärka samarbetet mellan kommunen och organisationerna och skapa en plattform för ett effektivare drogförebyggande arbete i Arjeplog. Tanken med ett utökat samarbete är att skapa grund för drogfria aktiviteter riktade mot alla barn och ungdomar samt att därigenom uppnå en högre trovärdighet i marknadsföringen av BST

Det är ingen hemlighet att många föräldrar uttryckt tveksamhet till att skicka sina ungdomar till Arjeplog med anledning av det rykte som Norrlands inland har vad gäller alkoholkultur. Vi måste därför ta vårt ansvar och prioritera dessa frågor.

Jag har full förståelse för den oro som personalen känner inför sin framtid. Det är helt normalt i en situation som denna. Man är ju rädd om sitt jobb. Jag förstår också den kritik de riktar mot kommunen för att de inte fått information från vår sida. Tanken var att de skulle få information så fort vi hunnit diskutera ärendet i Budgetberedningen och kommit överens om hur ärendet ska beredas. Tyvärr så hann någon UNF:are som hört talas om detta i något annat sammanhang, utanför kommunen, berätta om detta för elevhemspersonalen. Detta var mycket olyckligt eftersom detta inträffade innan vi själva hunnit informera personalen.

Tanken är i alla fall att ärendet ska beredas av såväl KFU, som ansvarar för verksamheten, och Kommunstyrelsen som hanterar de interkommunala avgifterna för BST-programmet. Självklart kommer ärendet också att diskuteras i budgetberedningen. Ärendet har dessutom en sådan dignitet att det är kommunfullmäktige som i slutändan fattar beslut i ärendet.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits