Trivselresor till IKEA i Haparanda

Häromdagen åt jag lunch på Mathörnan och sprang då ihop med en av handlarna här i kommunen. Hon var minst sagt upprörd över kommunens trivselaktiviteter, eller rättare sagt IKEA-resorna som gått.

I sak kan jag hålla med henne om att det nog är olämpligt att kommunen anordnar en trivselaktivitet i form av shoppingresor till Haparanda, och då speciellt i inledningen av julhandeln.

Bakgrunden till att IKEA kom med som ett av de valbara alternativen var att man gjorde en enkät bland de anställda angående vilka trivselaktiviteter man hade idéer på. IKEA kom som det självklart mest efterfrågade alternativet vilket gjorde att man från tjänstemannahåll tog med det som ett av alternativen. Sedan valen gjorts kunde man också konstatera att det var ett av de i särklass populäraste valen också.

Det som gör att jag i sak kan hålla med henne om olämpligheten är att kommunen kanske inte bör ta initiativ till en sådan aktivititet. Å andra sidan så skulle man ju med ett ställningstagande i linje med vad hon ville, nämligen att kommunen skulle ta ett principbeslut om att trivselaktiviteterna inte får konkurera med verksamheter inom kommunens gränser, endast kunna erbjuda aktiviteter inom kommunens gränser. Detta skulle begränsa valmöjligheterna avsevärt. I det läget skulle det nog vara lika bra att återgå till att bara arrangera kommunfester.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits