Mail om traditionsljusstake

Fick följande mail häromdagen:

Hejsan!
De var inte lätt att finna dig eftersom jag glömt ditt namn..och nu så väntar jag med spänning om du kan hjälpa mig dvs om jag kommit rätt...

Jag såg ett tv program där jag tror att du medverkade i (är inte säker alls) Men där du visade upp en tradition som du hade med din familj till jul...att skriva i en bok om vilka som är tillsammans just den julen och om nått speciellt hänt och ha sedan tänt ett ljus, detta är nått som räckte i flera år.

OM det nu skulle vara så att de var du som viasde upp denna tradition, vart har du fått tag i det?!

Och om de inte var du så lär du tycka jag är galen...och då kan du ju kanske få ett gott skratt och sen glömma bort de hela... Men jag håller tummarna..

Mvh Lotta (en julgalen blivande mamma från Umeå)


Visst hade Lotta rätt i att jag visade upp den Traditionsljusstake som jag för en massa år sedan köpt hos Adolfströms Handelsbod. Det är en ljusstake i malm med ett stort blockljus och en liten bok med skinnpärmar där man skriver lite om varje jul. I vår familj har tradtionen blivit att vi skriver upp vilka som firat tillsammans, temperatur, väder och uppskattat snödjup. Vi skriver också upp om det är något speciellt, exempelvis kan man läsa att julen 2002 är första julen utan mormor och första julen med Linus, att 2003 var första julen utan pappa.

Nu vet jag inte om de fortfarande för sådana ljusstakar på Adolfströms Handelsbod. Ananrs så är det en verkligt fin tradition och något särskilt att samlas kring varje julafton. Det känns mycket högtidligt och stämningsfullt varje gång vi tänder detta ljus.

Kommentarer:
Postat av: stefan

Kul att se att du är tillbaka i bloggar svären :-)

Och att du är så frisk, Själv har jag fått göra första av två operationer så i januari blir det magskinnets tur

ha de gött
//Stefan

2007-11-21 @ 18:46:31

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits