Angående kommunalrådskandidatur inom S i Arjeplog.

Med anledning av de artiklar som publicerades i Arjeplogarn  ("Elisabeth jobbar ideellt och har kommunalrådsambitioner") och Piteå-Tidningen ("Bramfeldt utmanar kommunalrådet") kände jag att jag vill klargöra en del saker utifrån min horisont.

1. Jag och Elisabeth har samarbetat mycket bra under perioden och det samarbetet hoppas jag ska fortsätta.

2. Partiet har fattat beslut om att vid nomineringsmötet nominera till fullmäktigelistan och en ordförandekandidat i varje nämnd och en ordförandekandidat till kommunfullmäktige.

3. Socialdemokraterna har så länge jag minns kandiderat med en gemensam lista i kommunen. Ingen annan diskussion har förts inom partiet.

4. Det har inte förts någon som helst diskussion i partiet om att kryssen i fullmäktigevalet ska avgöra vilken kandidat vi har till kommunalrådsposten.

5. Skulle partiet komma till en slutsats om att det är kryssen som ska avgöra eller att man går fram med flera listor så kommer inte jag att stå till förfogande. Min lärdom av förra valet är att väljarna kräver att de ska få ta ställning till vilken kommunalrådskandidat de vill ha som kommunalråd. Även om jag personligen anser att det borde vara partiets politik som ska avgöra vilket parti folk röstar på så kan jag bara konstatera att så inte är fallet. De diskussioner om att vi myglar fram ett kommunalråd som väljarna inte fått ta ställning till vill jag inte uppleva igen.

6. Det är olyckligt att inte nomineringsprocessen fått fortgå internt i partiet så att diskussioner om splittring eller politisk strid  inte behövt dyka upp.

7. Jag hoppas, och tror, att jag kommer att få partiets förtroende kommunalrådskandidat och är beredd att axla det ansvaret ytterligare en gång.

Bengt-Urban Fransson


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits