Arjepluovve-landet på Liseberg

Jag tror att vi är många som har svårt att riktigt förstå vilken genomslagskraft julmarknaden på Liseberg har och hur många människor som nås av budskapet att Arjeplog finns , och att Arjeplog uppfattas som oerhört exotiskt.

Varje timme släpps det in mer människor på Lisebergs julmarknad än vad det bor i vår egen kommun. Man beräknar att minst 500 000 människor kommer att besöka julmarknaden i år. Då förstår man vilket marknadsföringsvärde julmarknaden har, och bnär man sedan ser julmarknaden och hur mycket Arjeplogs-området sticker ut, samt hur centralt placerat det är i direkt anslutning till den plats där Paddan-båtarna lägger tilll, så förstår man vilken attraktionskraft och genomslagskraft det har. Att sedan kostnaden för oss för vår satsning hamnar på under 30 öre per besökare så kan nog de flesta förstå hur väl satsade pengar det här är.

Det är också fascinerande att träffa företrädare för Liseberg och höra hur lyriskt de beskriver mervärdet i Arjepluovve-området för julmarknadens del så förstår man verkligen vilken lyskraft det har. De skulle inte heller bry sig om att ta emot oss på det sätt de gör om de inte vill slå vakt om de goda relationer som Anna-Lena byggt upp med Liseberg och mellan Arjeplogs kommun och Liseberg.

Företrädare för Liseberg kommer för övrigt att besöka Arjeplog i vår för att föra vidare diskussioner om hur satsningen ska kunna utvecklas framgent.

Kommentarer:
Postat av: Ivar Skavik

ja för våran del så vet vi att det synns.
Jag har svärföräldrar och svägerska som har besökt
julmarknaden och dom ringde och berättade hur fint det var och att Arjeplog syntes bra där.

2005-12-14 @ 23:01:49
Postat av: Ivar Skavik

Bara synd att allt söderut ligger så avsides. Annars kunde man besöka det oftare.

2005-12-14 @ 23:07:16
Postat av: Paul

Nog syns det alltid och populärt är det. Vi göteborgare har mycket att lära av er när det gäller effektiv marknadsföring. Tack för den här gången och på återseende.

2006-12-23 @ 11:08:29

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits