Chockbeskedet från EDB (fd Datarutin)

Företagsledningen vid EDB ( före detta Datarutin), meddelade igår morse (tisdag)kommunledningen att man kommer att upphöra med verksamheten i Arjeplog. Totalt berörs 47 anställda och man beräknar att nedläggningen kommer att vara total från september 2007. Samtliga anställda i Arjeplog kommer att erbjudas arbete i Stockholm.

Kommunledningen har kontakt med Länsstyrelsen, Arbetsförmedlingen, Länsarbetsnämnden och håller på att sätta samman en skrivelse till regeringen om en omedelbar uppvaktning av Maud Olofsson, dessutom kommer en krisgrupp i kommunen att bildas, allt för att snabbt få igång en process för att minimera följderna av beslutet.

Den krisgrupp som bildades består av:
1 repr från varje parti
Kommunchefen
Ekonomichefen
Näringslivsbolagets VD
En repr från Företagarna inbjuds
Arbetsförmedlingens chef

Dessutom kontaktades igår Per-Ola Eriksson och vi kommer att bilda en arbetsgrupp tillsammans med honom också. Detta är inte färdig planerat än.

Under gårdagen skickades skrivelser till Regeringen, Försäkringskassan, Vägverket och Nutek med begäran om uppvaktningar i olika frågor utifrån den nu uppkomna situationen.

Måste bara säga att gårdagen var den tyngsta under hela min kommunalrådstid och jag hade enorma problem att sova inatt. Då kan man ju bara tänka sig hur de direkt berörda hade det. Det går bara inte att sätta sig in i deras situation.

Återkommer senare med skrivelserna. Sitter lite tight just nu.

Kommentarer:
Postat av: H

Words, I like to break 'em
Words, I'd like to shake 'em
Shake them from your
troublesome mind
Jag har aldrig
besökt Arjeplog, annat än via er webbcamera som visar hur vackert ni har det där upp i fjällvärden.
Läste just om problemet med "flytt av verksamhet" och tog mej en titt på statistiken för arbetslösheten i kommunen rent historiskt.
Av uppgifterna jag fått fram lite snabbt så kan Arjeplog vara mycket stolta över dom siffrorna, en vaken kommun som sett om sitt hus och verkar för att glesbygden ska leva.
http://www.regionfakta.com/GemensamDynamiskPresentation.aspx?id=4394
Det låter bra att alla erbjuds jobb i Stockholm, men jag förmodar att de anställda inte har lust att flytta eller långpendla som så många andra i landet tvingas göra för att behålla sina rötter.
Lycka till med att "rädda" jobben åt de som drabbas.
En intressant fråga vad det gäller arbetslöshet i framtiden är både om man skall tvingas att ta vilket arbete som helst, oavsett utbildning, och om man skall tvingas att flytta till ort där det finns arbete. Med en borglig regering så blir det garanterat så inom några år, vad sker då......folket reser sig och protesterar för att klyftorna i samhället blir för stora och så har vi det som i andra länder i Europa....upplopp med skadegörelse, plundrade butiker, brända bilar på gatorna och liknande som i Frankrike och senast i Danmark nyligen upplevt. Ja nu är situationen annorlunda där men jag kan trots allt se vissa likheter.
Hoppas jag har fel!
Apropå fel så fick jag fel vad det gällde Sonjas placering i Globen, hon kom inte 5:a som jag förutspådde utan 6:a.
Hennes framträdande vid finalen var aningen svagare än i Nyköping. Men väldigt bra, trots Andreas konfetti som fläktade runt på scenen.
All Heder åt Ola och grabbarna som ska representera oss i ESC, hoppas att dom fixar en bra placering åt "oss" i Helsingfors.

2007-03-14 @ 12:01:31

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits