Uppvaktning hos Maud Olofsson

Som ni kanske har sett i tidningarna fick vi möjlighet att träffa Maud Olofsson vid hennes besök i Luleå i måndags.

Vi fick möjlighet att beskriva hur vi ser på vår situation och vilka behov av insatser som vi ser.

Maud Olofsson kunde inte komma med några besked om ersättningsjobb, men klargjorde det uppdrag som hon givit till länsstyrelsen och landshövdingen.

Maud Olofsson fokuserade i övrigt på att man måste satsa långsiktigt och fokusera i näringslivsutvecklingsarbetet. De områden hon bl.a lyfte fram var turismutveckling sommartid eftersom vi har en stor outnyttjad bäddkapacitet sommartid. Andra saker som hon lyfte fram var att satsa på produktutveckling i tillverkande företag i samarbete med högskola och universitet. Vårt problem är ju bara att vi i stort sett saknar tillverkande företag.

Det mest givande i uppvaktningen var att tillsammans med näringsministern och landshövdingen få gå igenom länsstyrelsens uppdrag. Från vårt håll klargjorde vi att det inte räcker med att länsstyrelsen ställer personella resurser till förfogande utan att det också krävs ekonomiska resurser för att kunna bedriva ett bra och effektivt arbete med att hitta ersättningsjobb och utveckla näringslivet i kommunen.

Jag upplever att Per-Ola Eriksson verkligen förstår det allvarliga i vår situation och han kommer att se till att länsstyrelsen kommer att jobba tillsammans med kommunen på ett bra sätt!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits