DOKUMENT INIFRÅN OM CENTERNS HÖGEROMLÄGGNING

Efter "Lite som du" så zappade jag och hamnade på "Dokument inifrån" som handlade om Centerns omsvängning högerut. Det var oerhört intressant och jag önskar nu att jag sett hela programmet, och förresten de övriga programmen i serien om de politiska partierna. Det verkar ha varit mycket intressanta infallsvinklar. Hela programserien ska visst ligga på svt:s hemsida men inte vill jag sitta och se på en datorskärm.

Det var oerhört intressant att höra Maud Olofsson beskriva sin syn på det nya Centerpartiet och att höra statsvetares beskrivningar av Centerns historia och höra reflektioner kring kopplingen (eller egentligen bristen på koppling) mellan Centerns historia och dagens Centerparti. Speciellt intressant var det att höra Olof Johanssons statssekreterare eftersom han också var med under Fälldin-tiden och höra hans analys.

Det var också ytterst klargörande att höra Fredrik Federley, ungdomsförbundets ordförande, säga att han ideologiskt sprungit om moderaterna. Detta stärker min uppfattning att Centern på nationellt plan är ett riktigt högerparti!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits