Skrivelse med anledning av bussförbindelse från Slagnäs

Denna skrivelse har jag för avsikt föreslå KSAU att skicka till Länstrafiken med anledning av att linjen mellan Slagnäs och Arjeplog dras in under skollov.

Skrivelse angående linjetrafiken mellan Arjeplog och Slagnäs, linje 103

Det har kommit till vår känne
dom att linjetrafiken på linje 103 mellan Arjeplog och Slagnäs har förändrats så att linjetrafik upprätthålles endast under skoltid. Under icke-skoltid saknas således förbindelse mellan Arjeplog och Slagnäs.

Det är från kommunalt håll oacceptabelt att det under icke-skoltid saknas förbindelse mellan de två största orterna i vår kommun. Det är centralt att man i alla delar av vår kommun känner tillhörighet och har möjlighet att ta sig till kommunens centralort. Det är därför oacceptabelt att Slagnäs har daglig förbindelse med centralorterna i såväl Arvidsjaurs kommun som Sorsele kommun, men kommer under stor del av året sakna förbindelse med den egna huvudorten.

Vi har från kommunalt håll förståelse för att Länstrafiken inte kan fortsätta trafikera linjen på det sätt som den tidigare har trafikerats men kan på inget sätt acceptera att en stor del av kommunen ställs utan förbindelse med Arjeplog. Arjeplogs kommun kräver därför inte att linjen ska trafikeras året runt med samma storlek på buss som under skoltid utan kräver att linjen ska upprätthållas även under icke-skoltid.

Arjeplogs kommun emotser en konstruktiv dialog i frågan och avser ta upp frågan för diskussion vid det samrådsmöte som är inplanerat till den 31 januari.

Med vänliga hälsningar
Bengt-Urban Fransson
Kommunstyrelsens ordförande


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits