SVAR ANG INSÄNDARE ”EN SKYMF MOT SKATTEBETALARNA I ARJEPLOG”

Idag har jag skickat in detta svar med anledning av den insändare som idag publicerats i Piteå-Tidningen angående hanteringen av det anonyma brev som kommunen fick angående den chef som ska ha haft sin husvagn uppställd vid sin arbetsplats.

SVAR ANG INSÄNDARE ”EN SKYMF MOT SKATTEBETALARNA I ARJEPLOG”

 

Med anledning av den insändare som ”Frustrerad skattebetalare” hade inne den 8:e februari angående en kommunanställd chef som hade haft sin husvagn uppställd i anslutning till arbetsplatsen vill jag göra följande klarlägganden beroende på otydligheter i den tidningsartikel som insändarskribenten reagerat på.

 

I din insändare reagerar du över att jag klappar mig för bröstet efter att ha haft kontakt med den berörde och att han sedan fått betala elen. Detta grundar du på vad du läst i artikeln i Piteå-tidningen och som tyvärr till stora delar var missvisande, vilket jag också påpekat för journalisten i fråga. Jag har själv inte varit i kontakt med berörd chef utan överlämnade ärendet till kommunchefen för åtgärd. Som kommunalråd ska jag nämligen inte hantera personalfrågor av detta slag. Av artikeln får man också känslan att det är jag som uttalar mig angående elströmmen vilket också är fel. Jag hade vid den tidpunkten ingen som helst information om det som den anonyme brevskrivare påpekade överensstämde med verkligheten, och än mindre om chefen i så fall betalat elströmmen, eftersom jag inte då fått någon återkoppling i ärendet. Allt detta redovisade jag i min blogg den 1:a februari eftersom jag förstod att artikeln skulle komma att missuppfattas, samtidigt som jag påpekade detta för journalisten som skrivit artikeln.

 

För tydlighetens skull vill jag redogöra för min hantering av ärendet:

  1. Se till att brevet diarieförts
  2. Överlämnat ärendet till kommunchefen för hantering
  3. Överlämnat brevet till berörd nämnd för kännedom
 

Jag vill också ta chansen att redovisa min högst personliga uppfattning i frågan. För mig är det självklart att personer som hyr ut sitt eget boende och som ska bo i husvagn hänvisas till privata alternativ. Det finns nämligen entreprenörer som hyr ut husvagnsplatser. Husvagnsuppställning i anslutning till kommunala arbetsplatser ska inte förekomma.

 



Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits