VALMANIFEST VÅRDCENTRALEN

VÅRDCENTRALEN – GRUNDTRYGGHET FÖR ARJEPLOGAREN Ett orosmoln på himlen är tryggheten vid sjukdom. För oss i Arjeplog är det en självklarhet att vi ska få ett akut omhändertagande närhelst vi blir sjuka. Men det är långt ifrån en självklarhet för alla. I striden om resurser ifrågasätts akutmottagningen i de mindre kommunerna och man vill föra över ekonomiska resurser från vårdcentraler till sjukhusen. Detta ser vi som den stora ideologiska frågan på lokal och regional nivå. För oss Socialdemokrater är det självklart att alla ska ha en trygghet när det oförutsedda slår till med full kraft och du drabbas av sjukdom. Då ska du veta att du, under dygnets alla timmar, har möjlighet att få akutvård på Vårdcentralen och att det finns en jourläkare som kan rycka in om det behövs. För oss är vardagstryggheten central. Du som Arjeplogare ska kunna lita på att du får hjälp. 

Det är lika självklart att fortsätta kampen för att få behålla de OBS-platser vi har på Vårdcentralen. Med de avstånd vi har måste vi ha tillgång till dessa lokala ”sjukhusplatser” så att man inte i alla lägen måste skickas till kustsjukhusen. Dessa är särskilt viktiga för alla äldre sjuka som får möjligheter att vara nära sina anhöriga. Det handlar verkligen om livskvalité. 

För oss Socialdemokrater är också återinförandet av specialistläkarnas konsultationsbesök i Arjeplog en viktig fråga. Det är orimligt att äldre ska behöva åka till Sunderbyn för enkla besök när läkaren kan komma till Arjeplog. Det är bättre att läkaren åker hit än att en massa patienter åker till läkaren.  Men trots en väl fungerande Vårdcentral kommer det att finnas behov av specialistvård på våra sjukhus. I dessa lägen är det viktigt med fungerande transporter till och från sjukhusen. Införandet av en komfortbuss var ett mycket bra initiativ. Tyvärr har klagomålen mot komforten på Länstrafikens komfortbuss varit massiva. Vi Socialdemokrater delar denna kritik och kommer att kämpa för en bättre komfort på bussen. Vi kommer också att kämpa för en bussvärd/bussvärdinna ska finnas med redan från Arjeplog. Detta är speciellt viktigt för de äldre! 

Vi Socialdemokrater kräver:
 

Oförändrad jour och akutmottagning på Vårdcentralen.
Fler OBS-platser.
Bättre komfort på Komfortbussen.
Bussvärd/bussvärdinna på Komfortbussen, redan från Arjeplog.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits