VALMANIFEST KULTUR OCH FRITID

KULTUR OCH FRITID – FÖR LIVSKVALITÉ OCH UTVECKLING 


Ett gott kultur- och fritidsutbud är en av grundstenarna i en god livskvalité. Vi måste alla få tillfällen att ge utlopp för vår skaparlust och vår kreativitet och få ägna oss åt aktiviteter som skänker oss glädje och ger livet mervärde. En meningsfull fritid gör oss alla starka och ger oss möjligheter att växa.

 


Ett rikt kultur- och friluftsliv är viktiga byggstenar i skapandet av ett attraktivare Arjeplog. Trots detta vill vi Socialdemokrater vara försiktiga och inte utlova stora satsningar på dessa områden. Så snart ekonomin dock tillåter vill vi verka för ett breddat kultur- och fritidsutbud. I detta läge kommer satsningar på barn, ungdomar och äldre att prioriteras.

 


Vi Arjeplogare är ett friluftsälskande folk och upplevelser ute i vår fria natur är viktiga inslag i en meningsfull fritid och kanske, om vi ska vara ärliga, det som i högst grad bidrar till upplevelsen av livskvalité i vår kommun. Det är därför självklart för oss Socialdemokrater att värna rätten till ett rörligt friluftsliv med möjligheter till jakt, fiske och skotertrafik. Därför får inte restriktioner i dessa rättigheter utformas av människor utan vetskap och förståelse för de förhållanden vi lever i.

 

För de yngre är Ungdomsgården en av de viktigaste hörnstenarna i en meningsfull fritid. Det är därför självklart att värna om Ungdomsgården, och genom att flytta Ungdomsgården ge verksamheten bättre förutsättningar än man har idag. För oss är det självklart att barn och ungdomar ska få vistas i friska hus, oavsett om det rör sig om barnomsorg, skola eller Ungdomsgården. Det är därför uteslutet för oss att placera Ungdomsgården i Röda skolan.  Vi Socialdemokrater vill ge ungdomsgården möjligheter att utvecklas genom att placera Ungdomsgården i Lugnetskolans ändamålsenliga och fräscha lokaler. Där får man också en fantastisk utomhusmiljö alldeles inpå knutarna. Det är också viktigt för oss att lokalerna inte är uppsplittrade utan att man får en väl samlad lösning. Vi socialdemokrater tycker att det är oerhört viktigt att de barn och ungdomar som vistas på Ungdomsgården får tycka till om hur verksamheten ska utformas på det nya ”riktiga” Ungdomsgården. Vi är övertygade om att de kommer att se otroliga möjligheter i Lugnetskolans lokaler. 

En annan viktig byggkloss i ett levande kultur- och fritidsliv i Arjeplog är studieförbunden. Genom deras verksamhet för människor i alla åldrar möjlighet att utveckla sina fritidsintressen och förverkliga sig själva och sina drömmar. Det är därför viktigt att värna om Studieförbunden och den verksamhet de bedriver. Lika viktigt för Arjeplog är ett levande föreningsliv. Vi måste därför stödja föreningarna i kommunen och försöka hitta modeller att underlätta för de föreningsaktiva så att de orkar med att hålla liv i de aktiviteter föreningarna erbjuder.  

Vi Socialdemokrater kommer att verka för:
 

·        Att erbjuda våra ungdomar en meningsfull fritid.

·        Mer aktiviteter för de äldre.

·        Att motorbanan byggs.

·        Att ungdomsgården flyttas till Lugnetskolan.

·        Att värna rätten till jakt, fiske och skotertrafik.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits