TEXTEN I VÅR VALSEDELSFÖRSÄNDELSE

ARJEPLOG BEHÖVER FORTSATT STABILITET


Vi höll vårt löfte!
Den gångna mandatperioden har visat att Arjeplog mår bra av en tydlig politisk ledning som vågar fatta de beslut som behövs inför framtiden. Vi har hållit vad vi har lovat. Vi har sanerat den urusla ekonomin från förra mandatperioden och vänt underskott på 10 miljoner kronor under år 1999-2002 till ett överskott på 19 miljoner under åren 2003-2005. Även 2006 går mot ett plusresultat.

Vi arbetar för Arjeplogs bästa!
Vi Socialdemokrater har också visat att vi kan samarbeta för Arjeplogs bästa. Vi har i koalitionsarbetet gått in för att hitta de bästa lösningarna för Arjeplogarna och försökt skapa en samsyn i politiken. Detta har gjort det möjligt för Arjeplog att möta framtidens utmaningar på ett bra sätt. Detta är vi stolta för. Men självklart finns det mer att göra och därför är vi inte nöjda än. Vi vill vara med och forma Arjeplogs framtid även under nästa mandatperiod och söker därför Ditt stöd för detta. Arjeplog behöver Socialdemokratiskt styre, inte bara i kommunen utan även i Landstinget och på riksplanet. En röst på Socialdemokraterna är en röst för utveckling, framtidstro och ansvarstagande, på alla plan. 

 Befolkningsutvecklingen – en ödesfråga!
Den största utmaning som Arjeplog står inför är befolkningsutvecklingen. Trenden med minskande befolkning måste brytas, annars överlever inte Arjeplog särskilt länge som egen kommun. Blir befolkningen för liten så kan kommunen ej erbjuda Dig den grundläggande service som Du kan kräva.
Det är därför av största vikt att Vi alla gemensamt jobbar för en positiv utveckling i kommunen. Vi måste bygga bostäder så att alla de som vill flytta hit kan ta steget och bli Arjeplogare. Men vi måste också bredda arbetsmarknaden så att det skapas fler jobb och framförallt många olika sorters jobb. För att lyckas med detta måste politik och näringsliv dra åt samma håll och samarbetet förbättras.

 En attraktiv kommun!
Om Arjeplog ska bli en kommun dit folk flyttar och framförallt en kommun där folk väljer att bo kvar så måste Arjeplog bli en attraktivare plats att leva på. Det handlar naturligtvis om att kunna erbjuda bra förskolor, skolor och äldreomsorg eller om kunna erbjuda intressanta arbeten, ett tilltalande kulturutbud och en stimulerande fritid. Men det handlar också om att alla måste känna sig hemma och välkomna i Arjeplog. Där har du och jag en viktig uppgift att fylla. Vi är alla ambassadörer för vår kommun och vi bidrar alla till att skapa bilden av Arjeplog. 

 Alla Arjeplogare ska med!
I vårt Arjeplog ska alla känna att de betyder något och att de kan påverka sin framtid. Det är viktigt att fortsätta utveckla det demokratiska samtalet mellan oss politiker och dig som medborgare. Det är viktigt att du känner att du får komma till tals och blir tagen på allvar! Det är ett löfte från oss till Dig!  

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits