MÖTE KRING VÅRDFRÅGOR

Idag hade vi i Socialdemokraterna fixat ett öppet möte kring landstingsfrågor. I mötet deltog landstingsråd Kent Ögren, Hälso- och sjukvårdsberedning Syds ledamöter Anita Gustafsson, Piteå, Leif Bogren, Piteå, och Kristina Sjögren, Laisvallby. Dessutom deltog jag i egenskap av landstingsfullmäktigeledamot coh Ylva Stråhle-Andersson, Nyliden, i egenskap av fd ledamot i hälso- och sjukvårdsberedning Syd och dessutom ersättare i landstingsfullmäktige. Även Leif Rönnqvist fanns på plats. Han återfinns på elfte plats påp landstingslistan i vår valkrets, en lista som för övrigt toppas av Leif bogren och där vi återfinner Kicki  Sjögren på fjärde plats.

Det var god uppslutning på mötet och det var många intressanta frågeställningar som kom upp.

Den största frågan var komfortbussen och dess avsaknad av komfort, samt avsaknaden av värdinna på bussen. Detta var en fråga som jag hade uppe vid veckans landstingsfullmäktigemöte så jag ahde i alla fall en del besked att komma med. Vid landstingsmötet gav ordföranden i Länstrafiken, Leif Hjalmarsson, besked att de kommer att fixa värdinna via Röda Korset samt att de ska undersöka hur komforten kan förbättras.

En annan fråga som diskuterades var konsultverksamheten som specialistläkarna tidigare utförde. Detta innebar att de åkte ut på vårdcentralerna i länet och tog emot patienter på plats i stället för att patienterna skulle behöva åka till sjukhuset. Detta har försvunnit idag. Ur såväl effektivitetssynpunkt som mänskligt perspektiv var denna verksamhet mycket värdefull. Framförallt för de äldre var detta viktigt eftersom de slapp bli sämre av den påfrestning som resandet utgör.

Andra frågor som var uppe var bemötandefrågor, då framförallt från samordningens sida. Men även den palliativa vården, dvs vården i livets slutskede diskuterades, liksom logopedverksamhetens betydelse.

Det man kan konstatera är att man är väldigt nöjd med själva vården, men att det är det som finns runtomkring i form av sjukresor och bemötande som gör folk upprörda. Detta visar att även dessa saker måste sättas i fokus för att norrbottningen ska vara nöjd med landstingets verksamhet!


Kommentarer:
Postat av: Kajsa

Har du fyllt år när du har fått så jättefina blommor?

2006-04-03 @ 14:44:42
Postat av: Bubbe

Jo jag fyllde 37 år i fredags.


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits