KOMMUNFULLMÄKTIGEMÖTET

Igår hade vi kommunfullmäktigemöte här i Arjeplog.  Den stora frågan var årsredovisningen, som visar ett mycket positivt resultat för Arjeplog. Vi gick nämligen 8,2 miljoner kronor plus om man räknar in förlusten för försäljningen för Kraja-anläggningen. Om man räknar bort den så var plusset på 13 miljoner kronor.

Andra frågor på tapeten var en revidering av årets budget för att säkerställa ett resultat på 1,8 miljoner kronor plus i år, fastställanda av taxa för musikskolan (där beslutet blev 200kr/termin exklusive instrument), samverkansavtal med räddningstjänsterna i de närliggande kommunerna.

Medborgarförslag som behandlades var:
-
Förlängning av gångvägen från Kraja till Industriområdet. Där ansågs medborgarförslaget besvarat eftersom kommunen prioriterat detta i våra prioriteringar getemot Vägverket.
- Informationsansvarig på kansliet. Fullmäktige avslog förslaget med motiveringen att kravet på att på hemsidan offentliggöra alla ärenden som beretts under dagen skulle kräva för stora personella resurser och att detta utrymme inte finns inom dagens personalstab.
- Ett säkrare samhälle genom att sandlådor ställs ut under vinterperioden där medborgare gratis får hämta sand. Förslaget bifölls som försöksverksamhet under 2006 och 2007.

Vidare så gavs Miljö-, Bygg-, och Räddningsnämnden delegation att fastställa detaljplan för busstationen. Detta sedan det förra detaljplaneförslaget upphävdes av Länsstyrelsen.




Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits