JTCC-PROJEKTET AVSLUTAS

Detta pressmeddelande har idag gått ut, efter det att de deltagande ungdomarna först informerats.

Fullmäktigegrupperna i S, C och AFD enades i måndags om detta, och beslut kommer att fattas i kommunstyrelsen.

PRESSMEDDELANDE


Arjeplogs kommun, UNF och Team CaWalli har gemensamt och i största samförstånd enigt beslutat att avsluta det gemensamma drogförebyggande racingprojektet inom JTCC. Detta som en effekt av att de sponsringsmedel, som budgeten för 2006 byggde på, ej kunnat erhållas. De ekonomiska riskerna för Arjeplogs kommun och UNF bedöms därför som alltför stora, och därför väljer parterna att avbryta projektet i förtid.

Arjeplogs kommun, UNF och Team CaWalli vill särskilt påpeka att de två alternativ som slutligen diskuterats varit att genomföra projektet helt enligt projektplanen med Arjeplogsungdomar som förare, mekaniker och övrig servicepersonal eller att avsluta projektet. Efter mycket vånda och långa och konstruktiva samtal blev slutsatsen att avsluta projektet i förtid med hänvisning till ovan nämnda ekonomiska risker. Samtliga parter har in i det sista febrilt jobbat för att kunna förverkliga projektet i enlighet med intentionerna för projektet, men tvingats konstatera att svårigheterna att få fram sponsorsmedel blev för stora.

Förslaget att avbryta projektet i förtid kommer att föreläggas kommunstyrelsen i Arjeplog, och förbundsstyrelsen i UNF, för beslut i demokratisk ordning.

Arjeplogs kommun, UNF och Team CaWalli konstaterar med besvikelse att projektet ej kan slutföras som planerat och samtliga parter beklagar att det goda och fruktbara samarbetet avbryts i förtid. De goda relationerna som parterna byggt upp sinsemellan kommer att bestå, och de erfarenheter som gjorts kring samverkan mellan en kommun, en ideell organisation och en privat aktör är av stort värde inför framtiden.

Arjeplogs kommun, UNF och Team CaWalli beklagar djupt den besvikelse som detta beslut kommer att åsamka de ungdomar som anmält intresse att delta i projektet, och som visat ett stort och äkta engagemang för projektet.

Arjeplog 2006-04-26

Bengt-Urban Fransson           
Arjeplogs kommun                                                      

Helene Sigfridsson             
UNF    

Joakim Wiedesheim
Team CaWalli

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits