FORTSATTA ÖVERLÄGGNINGAR MELLAN UNF, KOMMUNEN OCH TEAM CAWALLI KRING JTTC-PROJEKTET

Imorgon måndag fortsätter överläggningarna kring JTTC-projektet mellan de delatiga parterna. Diskussionerna förs i en konstruktiv anda och från kommunens sida och UNF:s sida har vi klargjort att under rådande omständigheter, med de reaktioner som kommit på idén med en extern förare, så är det uteslutet att genomföra projektet med en extern förare inblandad i projektet, även om detta skulle gett alla elever möjligheten att få köra racingbil även om detta varit i en intern tävling med en S-40.


Det som varit olyckligt under den gångna veckan är att det varit påsklov. eleverna har inte funnits på plats så att man kunnat föra en dialog med dem om hur de uppfattar situationen. Detta hade nog underlättat dethela avsevärt.


I de diskussioner som förs så diskuteras flera handlingsalternativ. I diskussionerna finns även alternativet med om ett avslutande av projektet med. Detta eftersom såväl företrädare för UNF och kommunen upplever att projektet "tar för mycket energi" i och med att projektet ständigt ifrågasätts och genom detta ger båda parterna "bad-will" i stället för "good-will".


Min förhoppning är att vilket handlingsalternativ som är huvudalternativ ska stå klart efter morgondagens möte. I så fall kommer de ungdomar som anmält intresse till projektet att informeras först om resultatet av mötet, därefter kommer kommunstyrelsen att informeras om vilket förslag som läggs, eftersom min bedömning är att kommunstyrelsen måste ta ställning till hur projektet ska behandlas vidare.


Solklart är i alla fall att vi mycket snabbt måste besluta om projektets framtida öde. Det hastar att komma fram till en lösning! Det är dock mycket viktigt att komma ihåg att kommunen endast är en part i dessa diskussioner. Vad UNF har för synpunkter i frågan väger också mycket tungt. Sedan ska man också komma fram till en överenskommelse med Team CaWalli.




Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits