Kommunstyrelse 2/9

Idag har vi haft kommunstyrelse. De största frågorna på dagordningen var förutom delårsbokslutet, som visar ett överskott på driften med 4,2 miljoner kronor, var ambulansfrågan och IOGT-NTO och elevhemmen.

När det gäller elevhemmen så beslutade vi endast om beredningsgången och vilka som i första läget ska få det för yttrande. Planeringen är numera den att beslut fattas i fullmäktige i februari. De som kommer att få yttra sig är:
KFU-nämnden
Elevhemmets personal
Boende på elevhemmet
Elevrådet
Hornavanskolans personal
Ungdomsgårdens personal
De fackliga organisationerna
De poltiska partierna
(Hoppas jag inte glömt någon i denna upprökning)

Bo Wallin och Sofi Sundström fick i uppdrag att genomföra erforderliga §19-informationer till de fackliga organisationerna.

Vad gäller ambulansfrågan så föreslår ett oenigt KS att fullmäktige beslutar godkänna att räddningstjänsten tar över ambulansförarverksamheten. AFD och FP röstade emot och Coch V lade ner sina röster.

I övrigt var det inga större frågor uppe på bordet. KS beslutade att göra vissa försköningar i centrum men de återkommer jag till i ett senare inlägg. Sitter på arlanda just nu och väntar på planet till Göteborg och har inte tid skriva om det just nu!

Nu är det semester, eller rättare sagt att jag inte finns på plats, som gäller kommande vecka. Ska bli så skönt. vem vet, kanske det bär av till Turkiet på söndag. Resorna är nere på 1299 nu!



Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits