Kommunstyrelsemöte 23/5

Idag har vi haft kommunstyrelsmöte där en del intressanta saker hände. Kommunstyrelsen har bl.a. annat behandlat mitt och kommunchefens övertramp i Kraja-frågan. Vänsterpartisterna ville att kommunstyrelsen skulle föreslå fullmäktige att ställa misstroendevotum mot mig i fullmäktige. Den möjligheten finns inte enligt kommunallagen så där var de verkligen ute och cyklade. Känner att jag har fullständigt stöd inom koalitionen, så det är bara ett spel för galleriet från V:s sida. Man kan helt klart konstatera att de börjat valrörelsen och att de enda frågor de har att driva är skolfrågan och Kraja-försäljningen så de klamrar sig krampaktigt fast vid dessa frågor.

Andra frågor som behandlades var bl.a. inköpspolicy, direktiv för uppföljning, busstationens placering, kvartalsrapport för ekonomin, frågan om uppdatering av översiktsplanen för kommunen, en revisionsrapport angående anställningsfrågor och en hel del annat.

Kommunens ekonomi är mycket god. Prognosen visar att vi på drift och finansförvalting gör ett överskott på 5,4 miljoner kronor. Om man ser på utvecklingen över åren är det ett fantastiskt resultat. Under förra mandatperioden gick vi med underskott alla år, och under dessa år har vi gått med plus under alla år. Vi har haft en del extraordinära poster som gjort att det bokföringsmässiga resultatet varit ett minus, men det har berott på reavinstförluster ochavtal med bostadsnämnden.

Vårt stora vallöfte var att sanera ekonomin. Och innan mandatperiodens slut skulle vi återställt de 10,4 miljoner kronor som underskottet var från förra mandatperioden. Det har vi klarat redan i år om prognosen håller. Det är jag både nöjd med och stolt över.

Detta gör att det nu stundar ljusare tider. Vi kan framöver göra positiva prioriteringar och exempelvis förstärka inom äldreomsorgen. Det känns verkligen bra!

Bubbe


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits