Terrorn i London och anti-terroristlagar

Det är med en känsla av overklighet man hör rapporterna om försöken till nya attacker i London, och om dödsskjutningen av en misstänkt bombare. Idag skulle jag nog tveka att åka till London, även om jag tror på ödet och att när det väl är menat att nåt ska hända så händer det.

Men jag oroas än mer av de stämningar som piskas upp tack vare dessa terroristdåd. Sunt förnuft råder inte längre och rättsäkerheten riskeras att sättas ur spel. Man vill i england genomföra ny hård lagstiftning som sätter människors integritet ur spel och allt i det "godas" namn. Liknande tongångar hörs i vårt land.

Det vi i alla lägen måste komma ihåg är varför vi en gång i tiden slogs oss blodiga för dessa rättigheter och för rättvisa och rättssäkerhet. De som utförde dåden ska självklart straffas och vi måste försöka skydda oss mot liknande dåd. Men vem tjänar på att staten i det "godas" namn får i det närmaste obegränsade rättigheter och vad kan konsekvenserna bli av detta.

Vi måste också ställa oss frågan vad som är värre. Om en skyldig går fri eller om en oskyldig drabbas och kanske får sätta livet till. Vi vet ju inte om den person som idagsköts till döds i London var oskyldig eller skyldig. Tänk om det är en oskyldig människa som fått sätta livet till i det "godas" namn. En människa som är far, en bror, en granne och arbetskamrat.

Är dett pris värt att betala för övrigas beskydd? Tänk på det ett tag!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits